D66 wil 'schoolwijkagent' inzetten tegen Radicale Islam

Geen categoriefeb 11 2015, 11:00
Hop probleem opgelost!
De nationale wegkijkers en weg-met-ons denkers van D66 hebben een nieuw plan ontwikkeld om de radicalisering van jonge moslims tegen te gaan. Hun oplossing?
Om radicalisering onder leerlingen op vmbo- en mbo-scholen sneller aan te pakken wil D66 dat het kabinet 'schoolwijkagenten' gaat inzetten. De partij doet dat voorstel woensdag tijdens een Kamerdebat met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie).
Dit is echt hilarisch. Radicalisering is een serieus probleem onder moslims - niet alleen in het westen, maar ook elders - en moet ongenadig hard bestreden worden, en waar komt D66 mee? Juist: met een 'plan' om een paar relatief onervaren schoolwijkagentjes in te zetten die af en toe moeten praten met leraren en familie van de (wannabe) jihadist in kwestie.
Dat gaat het probleem wel oplossen hoor. Jaja, fantastisch. Meneer en mevrouw Schoolwijkagent begrijpen perfect hoe radicalen denken, waar ze geïndoctrineerd worden, welke conclusies ze daar aan verbinden, en zijn vervolgens natuurlijk bij uitstek in staat om ze 24/7 in de gaten te houden.
Toch?
Pure gekkigheid natuurlijk. De strijd tegen de Radicale Islam moet op verschillende manieren gevoerd worden, maar er is in die strijd geen rol weggelegd voor 'schoolwijkagenten.' De AIVD moet erbij betrokken worden, de MIVD, islamhervormers moeten gesteund worden door de overheid (zodat ze hun boodschap over de islam onder de aandacht kunnen brengen van jongeren), er moeten aanvallen worden uitgevoerd op gewapende jihadisten (in het Midden-Oosten), radicale leiders in het westen moeten waar mogelijk gearresteerd worden en - na hun arrestatie - jarenlang worden vastgezet...
Ja, er zijn heel wat stappen nodig - er zijn heel veel verschillende manieren om jihadisten te bestrijden. Helaas voor D66 is er alleen géén ruimte voor een paar schoolwijkagentjes die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.
Ik zie dit proefballonnetje dan ook als het zoveelste bewijs dat D66 de strijd tegen de Radicale Islam volstrekt niet serieus neemt. Moslimextremisten hakken massaal hoofden af in het Midden-Oosten en plegen allerlei aanslagen in de rest van de wereld, maar D66 denkt nog altijd dat het om een paar clowns gaat die 'het niet echt menen.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten