De koran zegt dat Joden varkens zijn en dat de zon om de aarde draait – dus is dat zo

Er is weinig besef voor het feit dat de meeste moslims de Koran nog altijd volledig letterlijk nemen.

Hun islam is daarmee middeleeuws te noemen, en bevat dan ook middeleeuwse opvattingen zoals het moeten afhakken van handen van dieven en het stenigen van overspelige vrouwen.

Waar de katholieke kerk bijvoorbeeld circa twee eeuwen geleden ophield te ontkennen dat de aarde om de zon draait, kunnen orthodoxe moslims dat nog steeds niet – want de Koran zegt dat dit wel het geval is. Dat dragen Saoedische officiële geestelijken dus uit uitleg van de in hun Koran.

Deze middeleeuwse opvattingen zijn ook aanwezig in de houding tegen niet-moslims. Daarom worden Joden als minderwaardig beschouwd, gelijkstaand aan apen en varkers. Immers, dat staat zo in de Koran, drie keer zelfs.

Moslims in het Midden-Oosten worden hiermee gehersenspoeld. Het is wat de Palestijnen op hun officiële televisie ingeprent krijgen. Het is bepaald geen goede basis voor het vreedzaam samenleven van Joden en moslims.

Hieronder de vertalingen van de beide uitzendingen:

https://www.youtube.com/watch?v=-9Jp_XCvVto

“Iemand vraagt mij of de aarde beweegt, of dat die vast op zijn plek staat. Beweegt hij of niet?

De waarheid – zoals beschreven door onze geleerden imam Ibn Baz en sjeik Saleh Al-Fawzan – is dat de aarde gefixeerd is en niet beweegt.

Dit is in overeenstemming met de tekst van de Koran en is ook logisch.

Er is voldoende bewijs in de Koran dat het de zon is die om de aarde draait. Dit bewijs is gebaseerd op feiten. Zij [de westerlingen] hebben allerlei theorieën, maar wij moslims hebben ook theorieën en hersenen.

Ten eerste, laten we aannemen dat wij van de luchthaven van Sharjah [Verenigde Arabische Emiraten] een vliegtuig nemen naar China. Volgt u mij? Let op. Laten wij zeggen dat dit de aarde is, en laten wij aannemen dat die draait. Als wij dan een internationale vlucht van Sharjah naar China nemen … U zegt dat de aarde draait, toch? Als het vliegtuig midden in de lucht zou stoppen, zou China er dan toch vanzelf naar toe komen? Heb ik gelijk of niet? Als de Aarde echt zou draaien – dan zou China vanzelf naar het vliegtuig komen.

Of laten wij dan aannemen dat de aarde de andere kant op draait – dan komt het vliegtuig nooit aan in China, hoe lang het ook vliegt. Omdat China ook ronddraait, kan je er nooit komen.

Ten tweede sprak Allah sprak over het [hemelse] huis bezoek [door engelen]. Deze woning is gelegen in de zevende hemel. De profeet Mohammed zei dat als dit uit de hemel zou vallen, dat op de Kaaba [islamitisch heiligdom in Mekka] zou zijn. Maar als de aarde zou draaien, zou het niet op de Kaaba vallen. Het zou in de oceaan of ergens anders op land vallen. Dit bewijst dat de aarde vast staat.

Zij [de Amerikanen] zeggen dat zij op de maan zijn geland, maar zij hebben er nooit een voet gezet of een blik op geworpen. Zij produceerden dat allemaal in Hollywood of ik weet niet waar. Zij zeiden dat zij naar de maan waren gegaan en wij moeten hun maar geloven.”

Noot aan de lezer: lezingen van de Saoedische islamitische geestelijke Bandar Al-Khaybari op een universiteit in de Verenigde Arabische Emiraten. De geestelijke is verbonden aan het Saoedische ministerie van Islamitische Zaken in Medina op 28 en 31 januari 2015, gepubliceerd op internet.

Op de volgende pagina nog een voorbeeld van islamitische ‘wetenschap.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

35 reacties

 1. Dennis_WSPK

  Tja je leeft nog in de achterlijke middeleeuwen of niet he.

 2. Jacobus

  “Er is weinig besef voor het feit dat de meeste moslims de Koran nog altijd volledig letterlijk nemen.”

  En er is nog minder besef van het feit dat de meeste moslims dat niet doen.

  DDS wint niet aan geloofwaardigheid met dit soort islamofobe onzin.

  1. Adrianus 43

   Aldus de islam lover!

  2. nogmaals

   @Jacobus
   Bewijs eens dat de meeste moslims de koran niet letterlijk nemen.

  3. Teun

   Jacobus
   19 februari 2015 at 19:18
   “Er is weinig besef voor het feit dat de meeste moslims de Koran nog altijd volledig letterlijk nemen.”
   En er is nog minder besef van het feit dat de meeste moslims dat niet doen.
   DDS wint niet aan geloofwaardigheid met dit soort islamofobe onzin.

   Waar blijft uw eigen geloofwaardigheid? U plaatst aanhalingstekens, maar ik vind nergens het citaat. Het zijn dus uw eigen woorden, waarmee u eerst beweert dat de meeste moslims de koran letterlijk nemen en daarna beweert dat de meeste moslims dat niet doen. Meestal is Jacobus dom, maar hij is meestal ook slim.
   De meeste kippen zonder kop hebben geen kop, dus sommige kippen zonder kop hebben wel een kop.
   Het gekakel van orakel Jacobus bewijst het.

  4. zomaar

   Jacobus wat is het nu , nemen de meeste moslim wel of niet letterlijk ?.

   er kan maar een deel als meeste gekwalificeerd worden , geen twee of meer .

 3. Swieber

  De haat tegen Joden en andere niet-moslims word geleerd door de islam.

  Een goede illustratie daarvan is onderstaande video van moslim jongeren die geboren en opgegroeid zijn in Nederland.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/02/video-goudse-islamitische-kansenpareltjes-willen-graag-nederlanders-mishandelen/

 4. Gielah

  Deze ´islamitische geestelijke´ ziet er nauwelijks oud genoeg uit om zijn middelbare school alreeds afgemaakt te kunnen hebben.
  Daarnaast ziet hij er ook zodanig dóm uit… met dat kleutermondje….dat hij die opleiding vast ook niet gehaald had indien hij er het dubbele aantal jaren voor gekregen had.
  Maar de koran en die bijbehorende boeken in zijn hoofd stampen, dát lukte kennelijk wel!

  Maar erger is natuurlijk zijn geestelijke toestand.
  Stop de koran in iemand… en letterlijk alles gaat mis.
  De gewetensfunctie raakt bijvoorbeeld in nó time onklaar.
  Zonder wreedheid komt een islamiet namelijk het paradijs niet in… dus een geweten is in zijn geval alleen maar lastig.
  Hoewel men hem in de koran verteld heeft, dat hij tot de meest voortreffelijke van alle schepselen zou behoren… merkt hij desondanks zó vaak zijn eigen vérre-van volmaakt-zijn op… dat hij een schaduw gaat kweken, zo groot als het Witte Huis en hij dus zóndebokken nodig krijgt…. die al zijn eigen beroerde eigenschappen LIJKEN te hebben.
  Wij komen dit verschijnsel ook op DDS regelmatig tegen…. en wij kunnen niet zeggen dat dit de sfeer verhoogt… maar goed… geen enkele psychische kwalen is nu eenmaal weldadig voor
  a. het slachtoffer én
  b. de wijde omgeving ván het slachtoffer.

  Maar nu de moslims!
  Hun eigen gebreken.. die ze niet willen én niet kunnen zien…als zogenaamd voortreffelijken…. leggen ze nu bij mensen neer, die véél dichter bij echte menselijkheid komen dan zijzelf… in dit geval dus de Jóden.
  Mohammed… een analfabeet, die niemand van enige fijnbesnaarde gevoeligheid kan beschuldigen, deed dat óók al tijdens zijn leven… en zijn evenmin illustere volgelingen volgen hem tot op de dag van vandaag gewillig zijn dat gewelddadige en anti-vrijheids spoor.

  De intelligentie, de wijsheid, de wetenschappelijke prestaties, de ijver, de humor, de kracht enz. enz. van
  het Joodse volk stéken de moslims enorm!
  Ze worden er rázend om… evenals de vroegere edelgermanen… die ook over hun eigen primitieve aandriften opliepen als zij zichzelf met de Joden vergeleken!
  Wat islamieten héten in huis te hebben, volgens de leugenachtige koran dan… dat zijn en dat hébben de Joden… zelfs als je de hun geschonken eretitel en opdracht: ‘het uitverkoren volk van God’ niét zou willen gebruiken ( ik wel..zonder enig probleem..).

  Naast de Joden ben je als moslim niet meer dan een aap, een varken.. een pissenbed…. en weet ik veel wat nog meer… en dat véel je ergens in je onderbewuste heel goed….
  dus dan leg je je eigen etiketten (naamkaartjes) karakterfalen, manco’s bij hén neer…. en worden ZIJ dus zogenaamd apen, varkens enz., zodat de projecterenden zichzelf weer een beetje kunnen verdragen.

  En verder haal je alle wetenschappelijke, kunstzinnige, humane talenten van de rest van de wereldbevolking cónsequent omláág… als een trol op een forum… zeg maar…..en je draait alles om…. of ontkent de waarheid ervan…. of sleurt al wat mooi is door de blubber.
  Dat doen moslims zelfs met erotiek.
  Kennelijk zijn het ook op dat vlak knurften!
  En dat, terwijl je met besneden dames niet eens een goede minnaar behóeft te zijn… want die voelen sowieso niets… behalve dan misschien ongeduld en weerzin… en die mérken het niet eens, dat en als je maar wat aanklungelt.
  Maar voor de kick zijn er dan ( allah zij geprezen) gelukkig ook nog de ( groeps)verkrachtingen… die de kereltjes tenminste de illúsie van mannelijkheid geven… éven.

  Wat de oplossing aangaat…de koran moet dus uit de islamieten!
  Zij moeten zó leren leven, dat ze uiteindelijk een terécht en verdiénd zelfrespect kunnen gaan krijgen.
  Ze moeten opgevoed worden in recht, eerlijkheid, waarheid, liefde en zorg voor anderen… een hele ommezwaai.
  Pas dán is het voor Joden, christenen, vrouwen, homo’s en zelfdenkers misschien veilig, om in de buurt van islamieten te leven.

  Voor die tijd.. uitkijken maar!

  Psychiaters, wijze rabbijnen, christelijke evangelisten en vooral ook exorcisten lijken mij derhalve dé noodzakelijke beroepen voor de nabije en verdere toekomst te gaan worden… naast politiemensen, soldaten, cipiers en douanebeambten, welteverstaan!

  1. Jacobus

   Deze racistische tirade wekt mededogen. Wat akelig als je zo geobsedeerd haatdragend bent.

   Gielah hoopte wellicht dat deze darmlediging haar zou opluchten. Inmiddels kan ze constateren dat het zo niet werkt: haat wekt slechts meer haat.

   1. JOzephius

    racisme
    VanDale.nl
    ra·cis·me (het; o)
    1 theorie die de superioriteit van een bep. ras verkondigt
    2 discriminatie op grond van iemands ras
    Moslims is geen ras, de joden zijn geen ras, christenen zijn geen ras, homo’s zijn geen ras etc.

   2. Teun

    Jacobus
    19 februari 2015 at 20:11
    Deze racistische tirade wekt mededogen. Wat akelig als je zo geobsedeerd haatdragend bent.
    ….et zo niet werkt: haat wekt slechts meer haat.

    Ja dat merk ik. Zijne schijnheiligheid verbergt zijn haat achter mededogen.

    1. Teun

     Jacobus praat heel mooi. Daar zou je bijna ontzag voor krijgen.
     Maar hij laat wonderlijk rare steekjes vallen en daarmee toont hij aan dat hij teveel gelezen heeft, maar het niet allemaal kon bevatten.

   3. Willz

    School niet afgemaakt, Jacobus? Een cursus geschiedenis en een leergang empathie zouden je goed doen.
    Wordt je zachtaardiger en vrolijker van. Succes…
    mvg

   4. -Harry

    Stop nou toch eens met die stomme beledigingen Jacobus !

    Hoe steek je in elkaar als je je dagelijks genoodzaakt voelt een achterlijke , wrede en debiele ideologie te verdedigen ?

    Ik heb helemaal niks met religie, maar je mocht willen dat je het niveau van Gielah kon evenaren !
    Dan zou je vast veel minder onzin uitbraken !

  2. JOzephius

   Waar haal je de onzin vandaan.

  3. Willz

   Dank je, Gielah.
   mvg

  4. Pieter G

   Hoezo haat….. Jacobus? (het gaat toch goed met de PVDA)
   —–
   Citaat Gielah:
   Ze moeten opgevoed worden in recht, eerlijkheid, waarheid, liefde en zorg voor anderen… een hele ommezwaai.
   ———

   Wat is er mis met een goede liefdevolle opvoeding?
   Wellicht kan er dan ook nog wat echte kennis bijgebracht worden.
   Gebaseerd op bewijs.
   Daar kan je toch niet tegen zijn.
   Wat wil je nog meer?
   Het is geen haat maar LIEFDE wat Gielah keer op keer bewijst. Malle Jacobus.
   Je haalt de feiten door elkaar.
   Islam is haat. En dat moeten we naar liefde ombuigen bij diegene voor wie het nog niet te laat is.
   Snap je?

 5. van Urk

  Zo zie je maar dat de Koran als plagiaat een knullig boekverzameling is overgeschreven met een losse pols uit de verhalen van de Thora en de Bijbel met de uitkomst van; Wel de klok horen luiden maar niet precies weten waar de klepel hangt en toch willen wij dat zo aan de wereld verkondigen ondanks dat er al mensen op de maan zijn geland! Opvallend is dat de Bijbel o.a. het boek Job wel met juiste astronomische feiten aankomt vooral als je weet dat juist in de tijd van de bijbel veel sterrenkundigen in verschillende oosterse landen waren! En het allervreemdste vind ik van deze islamitische geestelijke met zo,n dom uitspraak of ie wel bekend is met het idee dat juist de islam zeer nieuwsgierig was op het gebied van sterrenkunde en waarbij ze veel nuttige informatie verzamelden van de Grieken,Perzen en geleerden uit India!

 6. Staphylocoque

  Die eerste mafkees gelooft zeker ook dat als je op de snelweg rijdt en een stuiterballetje opgooit de achterruit van je auto onmiddellijk tegen de stuiterbal zal knallen?

 7. JOzephius

  Ach het zijn niet alleen moslims die zo dom zijn om heilig te geloven dat de zon om de aarde draait omdat het zo in de koran staat. In 1988/1989/1990 ben ik voor het eerst in mijn leven door Tsjechslowakije, Polen, Oekraïne en Rusland heen gereden op de motor. Ik heb me toen werkelijk suf gelachen om de verstokte communisten (ja ook Nederlandse en Italiaanse toeristen) die ik tegenkwam onderweg. Ze geloofden zo heilig in de communistische heilstaat dat was totaal bizar, ze waren gewoon volledig gehersenspoeld net als alle moslims en uiteraard onze Jacobus. Zelfs nu kan ik er nog hartelijk om lachen.

  1. toetssteen

   @JOzephius

   Tja heden ten dage lopen velen net zo storm voor de EU…. en islam.
   Het is het aloude machtsscenario. Men gelooft heilig in het corporatistisch denken. Nog nergens heeft het enig heil gebracht, maar individualisme, dat is pas vreselijk eng. Geen idee waarom, hooguit het vermoeden dat velen vrezen dat daarmee de samenleving als geheel zal verdwijnen.

 8. Nico

  Als ze daadwerkelijk menen dat de Zon om de Aarde draait verwerpen ze dus de wetten van Newton en Einstein. Dan kunnen ze ook geen atoombom maken. Dan kunnen ze zelfs geen simpeler dingen maken

  1. toetssteen

   @Nico
   Huren ze anderen voor in. Zo draait Saoedi Arabië.

 9. JanvanEechoud

  Hmmmm,

  nog steeds onder regie van Jacobus?
  Ok.

 10. Antidotum

  Ach ja, en de mens is geschapen uit een bloedklomp. Ook zo’n mooie!
  Je krijgt het niet bedacht, 🙁

  En dit soort slimmeriken willen het westen overheersen. Whoehaha!

  Opzouten met die achterlijkheid en je valse informatie.

  http://www.google.nl/url?q=http://compare-islam.com/de-schepping-van-de-mens.html&sa=U&ei=AV_mVPXiJI7BPJ2NgMAG&ved=0CBQQFjAA&usg=AFQjCNHErsTuxnyfFHqyBFRpLKSzlmPL3w

 11. racha

  Dit is dus een van de dilemma’s waar moslims tegen aan lopen. Het is in de islam verboden te twijfelen aan iets dat in de koran staat. Als je dat wel doet ben je afvallig en verdient de doodstraf.
  En aangezien het er niet heel letterlijk in staat, zeggen ze dan dat waarschijnlijk anders uitgelegd zou kunnen worden.

  Daarmee gaan ze dan voorbij aan het feit dat de islamitische geleerden het al eeuwen wel zo uitleggen.

  Erkennen dat niet klopt wat in de koran staat betekent erkennen dat de islam geen geloof is maar een verzinsel van Mohamed.

  De meeste geleerden zijn dan ook zo ‘wijs’ dit soort onderwerpen te vermijden of er een door hen verzonnen draai aan te geven.

  Daarmee bieden ze dan een uitweg aan de moslims en anderen die de waarheid niet onder ogen willen zien.

  Overigens doet dit filmpje op Arabische sites en social media ook de ronde en word actief gebruikt om moslims de werkelijkheid onder ogen te brengen.

  Namelijk dat de koran niet klopt en dat de geleerden ezels zijn.

  1. Jacobus

   “En aangezien het er niet heel letterlijk in staat, zeggen ze dan dat waarschijnlijk anders uitgelegd zou kunnen worden.”

   Precies, zo lossen christenen dat ook op.

 12. Andre_Butter

  Misschien moet Jacobus eens een rondje moslimlanden en moskeeen doen en daar roepen dat het niet de bedoeling is de koran letterlijk te nemen.

 13. Thomasson

  In de Koran staat ook dat iedereen die de kont van Allah niet mooi of schoon genoeg vindt, moet worden afgeslacht. Kijk s.v.p. naar de aap met de witte doek op zijn kop. Hij kan ons – uit wetenschappelijk perspectief – precies vertellen hoe de wereld in elkaar zit. Zo’n viezerik symboliseert overduidelijk hoe primitief zal onze wereld worden als deze humanoiden de boel zouden overnemen.

 14. Ruud562

  Jacobus
  Jacobus 19 februari 2015 at 19:18
  .“Er is weinig besef voor het feit dat de meeste moslims de Koran nog altijd volledig letterlijk nemen.”

  En er is nog minder besef van het feit dat de meeste moslims dat niet doen.”
  Beste Jacobus, als de meeste dat niet doen, waarom zijn er dan geen massale moslimbetogingen tegen IS, tegen al die andere moslimmoordenaars en andere moslimidioten die de hele wereld verzieken? Waarom niet?

  1. Jacobus

   De overgrote meerderheid van de moslims is tegen ISIS en hun vertegenwoordigers maken dat ook heel duidelijk.

   1. cmsuijkerbuijk

    @ Jacobus
    21 februari 2015 at 12:07
    “De overgrote meerderheid van de moslims is tegen ISIS en hun vertegenwoordigers maken dat ook heel duidelijk.”
    Welke vertegenwoordigers zijn dat dan? Zelfbenoemde? Door de MSM als zodanig beschouwd? Door de politiek misschien?En welke protestmanifestatie(s) heb ik dan gemist? Wáár gingen zij dan met duizenden de straat op, voorzien van spandoeken tegen ISIS? Waar was dat dan wel, want dat wil ik natuurlijk wél weten.
    Je zult er niet één op kunnen noemen, omdat het gewoon niet zo is. Stiekem zijn ze het er voor het grootste deel mee eens.
    En nogmaals, al dat gescherm met “de meeste Moslims zijn zo niet”, zal me volstrekt aan mijn anus oxideren, want het gaat niet om de meerderheid, het gaat om de minderheid (Ook nog altijd tientallen miljoenen) die extremistisch is en bereidt om onschuldigen en iedereen die niet de “juiste” islam aanhangt, of ongelovig dan wel ketter, Jood of Christen is, af te slachten. Maar dát schijn jij maar niet te willen/kunnen begrijpen!

 15. kees rudolf

  Het zal er van afhangen wie je allemaal als moslim telt. Ik veronderstel dat de moslims die jaren doorbrengen op Koran-scholen zoals die o.a. in Pakistan bestaan de Koran geheel of vrijwel geheel letterlijk nemen. Daartegenover staan ook veel moslims -maar dat zijn dan misschien niet de ware moslims?- die de Koran nauwelijks kennen, laat staan dat ze daaruit van alles letterlijk nemen. Verder zijn er zeer zeker ook wel moslims die best weten wat er allemaal in de Koran staat, maar die dat toch niet letterlijk nemen. Komt bij dat er erg veel in de Koran staat, en nog meer in andere voor moslims even belangrijke boeken, en dat er ook wel tegenstrijdigheden in zitten, zodat het letterlijk nemen van alles niet goed mogelijk is. Ik heb werkelijk geen idee hoe de verhouding is onder alle moslims tussen de letterlijk-nemers en de niet zo letterlijk-nemers. Het schijnt mij wel toe dat er onder moslims verhoudingsgewijs meer letterlijknemers zijn dan onder christenen. En de wereld zou er zeker op vooruit gaan als wat minder moslims de regelrecht anti-joodse passages letterlijk namen.

 16. racha

  @kees rudolf

  De koran mag niet figuurlijk worden opgevat volgens de islam. Alles wat er staat is de letterlijke universele waarheid. Gelukkig voor ons schieten de moslims te kort in het uitvoeren ervan. Daar balen ze zelf wel van maar zien dat als hun persoonlijke tekortkoming.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.