Filmmaker Eddy Terstall: linkse denkers doorgaans racistisch

De linkse cineast windt er geen doekjes om: de denkers in zijn politieke ‘team’ zijn niet zuiver op de graat.

Op Jalta werd vandaag een bijzonder boeiend interview met niemand minder dan filmmaker Eddy Terstall gepubliceerd. Voor wie de man niet kent: hij is één van Neerlands weinige beroepsregisseurs en is daarnaast openlijk politiek actief. En zoals wel vaker in zijn sector: uitgesproken links.

Maar voordat u denkt “daar hebben we er al zoveel van:next!”, wil ik u toch wijzen op de manier waarop Terstall tegen de stroom inroeit. Hij is namelijk wel links, maar niet politiek-correct. In het interview op Jalta zegt hij bijvoorbeeld:

Wat zou je nog graag zien gebeuren in de politiek?
“Linkse partijen moeten weer aan de slag voor het volk, met een seculiere agenda. Ze zouden zich weer vol moeten scharen achter de scheiding tussen kerk en staat. Kortom, linkse partijen moeten weer links worden. Ook moet linkse denkers minder racistisch worden. Ze hanteren andere maatstaven voor niet-westerse allochtonen, alsof het om achterlijke mensen gaat zonder zelfstandig geweten. Dat is heel racistisch.

Het klinkt voor velen misschien gek, maar het is wel zo. Op Twitter heeft Terstall deze vorm van links racisme wel eens ‘betuttelracisme’ genoemd, en dat is precies wat het is. Alhoewel sociaal-democratische Nederlanders het nooit zouden toegeven, zijn ze er namelijk van overtuigd dat allochtonen minder in hun mars hebben dan autochtonen. Vandaar dat ze constant de behoefte voelen om excusen te verzinnen voor zaken die fout gaan in bijvoorbeeld de Marokkaanse of Antilliaanse gemeenschap (‘het komt door sociaal-economische omstandigheden’ of ‘deze mensen worden al zóó lang racistisch bejegent!’) en het zelfs als doorgewinterde atheïsten op te nemen voor de islam. Alsof moslims niet mondig genoeg zijn om zichzelf te verdedigen.

Terstall slaat dus de spijker op z’n kop in dit uiterst boeiende interview. Wilt u zelf dit soort interviews uit de eerste hand lezen? Dan kan ik u oproepen om abonnee te worden van Jalta!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

50 reacties

 1. carthago

  Door links zal ie zeker weten binnenkort uitgekotst worden en misschien wel het land uitgepest.

 2. Primo

  Nederlandse cineasten leven van subsidies, zo ook Eddy Terstall, dus ik zou dit artikel maar met een flinke dosis zout nemen, want wie de linkse kerk afzweert kan het wel schudden in het subsidie circus.

  1. Nico

   Dat ziet U verkeerd Primo. Er worden, zeker ook door Terstall, ook films zonder subsidie gemaakt. Er zijn nog andere bronnen aanwezig behalve belastinggelden.

 3. janszen

  Terstall ziet het goed alleen omdat hij kritiek heeft op linkse denkers? Het is nog maar zeer de vraag of de gemiddelde moslim een zelfstandig geweten heeft.

 4. arie_jansz

  Prima zoals Terstall zijn mening verkondigt.
  De linkse mensen die ik ken zijn namelijk altijd kritisch en Terstal dus ook.

  Dat heeft nu eenmaal te maken met de PH-waarde in ons linkse bloed.

  Niets nieuws dus waar ik me over zou moeten verbazen.

 5. anna67

  Ja, Terstall baalt ook van het politiek correcte denken. Ook lichtelijk in zijn leuke boekje te bespeuren “Ik loop of ik vlieg.”

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Eddy_Terstall

 6. Jacobus

  Terstall hanteert hier een brede definitie van racisme, dezelfde die ik ook hanteer.
  Het is opmerkelijk dat niemand hier bezwaar tegen maakt, waarmee mijn stelling dat de PVV een racistische partij is in elk geval niet vanwege de definitie van racisme kan worden afgewezen.

  1. Primo

   Racisme is bij wet verboden Jacobus, derhalve is de PVV geen racistische partij te noemen, dat snapt bijkans iedereen behalve type’s zoals jij en Eddy Terstall blijkbaar.

   1. Jacobus

    Nee hoor, racisme is niet bij wet verboden, althans het het verwoorden ervan. Discriminatie en haatzaaien wel.

    1. Primo

     Mooi dan flikker ik morgen al mijn negroïde werknemers uit mijn bedrijf op het feit dat zij zwart zijn, wedden dat ik dan wordt veroordeeld wegens racisme?

     1. Jacobus

      Ja, dan wel. Volgens mij begint het kwartje te vallen.

  2. Phoenix

   Je hoeft het niet eens te zijn met Terstalls definitie van “racist” om toch het komische in te zien van een links persoon die zegt dat linkse partijen volgens diezelfde definitie óók racistisch zijn.

 7. Rapunzel

  Die Eddy Terstall heeft zo te zien rood haar en blauwe ogen. Rudolph Holierhoek de babydoodschudder die achter “de ware religie” zat heeft dat ook, hoe moet ik dat nu weer rijmen met het bruine ogen goed blond haar slecht verhaal uit dat filmpje met die kindertjes?!

  Zou het soms zo zijn dat hoe je eruit ziet niks te maken heeft met hoe je in elkaar steekt of zeg ik nu iets heel geks?

 8. Rapunzel

  Primo, ik ken een PVV-stemmer, was leraar maatschappijleer op een katholieke school tot hij ontslagen werd vanwege islamkritiek. De goede man komt godbetert oorspronkelijk uit Suriname en is zo zwart als Quinsie Gario!

  Alleen linkse racisten kijken naar uiterlijk. Je moet wel als je verder geen hersens hebt.

 9. Rapunzel

  Jacobus, ga jij eens even douchen of zo. Ik heb niet elke avond de tijd of zin om hier te zitten, de mensen willen nu even genieten van verstandige praat met hier en daar een kwinkslag.

 10. Rapunzel

  Of moet ik soms MAATREGELEN nemen?!

  Tjonge jonge….die linksen, een hongerige Beagle pup rent nog voor ze weg als ze met een biefstuk in hun handen staan.

 11. Rapunzel

  Ondanks dat rode haar en die blauwe ogen lijkt me die Eddy Terstall wel een verstandige man. Jammer dat hij in het linkse kamp blijft hangen en zo onderdeel van het probleem blijft in plaats van de oplossing.

 12. Gielah

  Ik weet niet of linkse mensen geen hersens hebben, @Rapunzel.
  Sommige van hen zijn volgens mij bést wel slim.
  En waarom ook niet?

  Het heeft eerder iets met het hart en/of het karakter te maken… althans… wat aangaat de linkse mensen van nú..
  want in de tijd van en voor Drees Sr. waren er zeer beslist héle fijne en sociaal bewogen mensen onder de linksen.
  Ik lees regelmatig in een boek, geschreven door de ‘rode’ dominee J.J. Buskes.. waarin hij H.van Randwijk, Hein de Bruin, Willem Banning en Fedde Schurer aan ons voorstelt.
  Dat zijn indrukwekkende portretten van een zéér integere mensen, met wie ik graag een diep gesprek.. of een briefwisseling zou willen hebben gehad… zeker weten!

  Maar van Drees Sr. weten wij bijvoorbeeld dat hij, net als koningin Juliana, vond dat Nederland met 10 miljoen inwoners méér dan vol was… en dat hij tégen massa-immigratie was.
  Ieder van ons weet, hoezeer van Randwijk een vijand van elke dictatuur was… die had zich dóódgevochten tegen de monsterlijke EU… en als je ziet hoe scherp hij de Duitse antisemieten fileerde… dan kun je wel begrijpen dat hij háátimams in zijn eigen vaderland nooit gewild of getolereerd zou hebben.

  Het links van nu IS nauwelijks links meer!
  Het is al net zo verworden als de nauwelijks meer gelovige multiculti- gezinde mensen in de grote kerken van ons land.
  Er is op kerkelijke en linkse terreinen een enorme verwórding aan de gang ( geweest)… ze hebben hun eigen fundamentele waarden al helemaal laten vallen… en pronken nu nog met een etiket ( links… of gelovig…) dat niets meer met het oude links of het echte geloof van doen heeft en dat ook niet op hén past.

  Je hoort op dezelfde manier bijvoorbeeld ook een Rutte fier over ‘democratie’ spreken… terwijl hij de wil van het volk aan álle kanten negeert en vertrapt.

  Mensen tooien zich met waarden, die ze zelf allang niet meer waardevol vinden.. en die ze maar al te vaak zelfs tégenwerken.

  Ze willen iets LIJKEN.. omdat dat hen voordeel lijkt op te leveren… maar ze zijn dat helemaal niet.
  Dat bedrog voeren ze met gróte intelligentie uit… en daarom schreef ik ook dat mensen echt niet dom behoeven te zijn omdat ze abjecte dingen voorstaan en doen.

  Dit is een rare tijd, waarin het bedrog tot in de haarvaten van veel mensen zit.
  Wie was het ook alweer die zo profetisch zei dat er een tijd zou komen, waarin de echte fascisten zich als ánti-fascisten zouden presenteren?

  In die tijd leven we nu.
  Niets is wat het lijkt.
  Bijna niemand is wie hij of zij voorgeeft te zijn.

  En voor al die bedriegers is er maar één echte vijand: de waarheid.
  Al wie de waarheid blijft zeggen en schrijven, wordt door hen – héél intelligent en héél sluw – zwartgemaakt, kaltgestellt.

  Hopelijk gaat dat straks niet nóg wat verder.. in de richting van ‘ausradiert’.
  Maar zeg nooit nooit… want de verwording en het loslaten van waarden gaat héél hard!

  1. nick

   Gielah, ik onderschijf je woorden alweer! Goede annalyse! Niets is wat het lijkt en de waarheid voor de bedriegers is de vijand/de bom….dat is idd de trieste waarheid.

 13. Beukman

  Gielah schrijft:

  “Maar van Drees Sr. weten wij bijvoorbeeld dat hij, net als koningin Juliana, vond dat Nederland met 10 miljoen inwoners méér dan vol was… en dat hij tégen massa-immigratie was.”

  Het was Drees jr. die opmerkte dat Nederland en vol land was. Maar daar doelde hij op de bevolkingsgroei. Tav immigratie stond hij heel mild. Bovendien zei hij:
  ““Zij hebben recht op goede huisvesting, op de mogelijkheid dat hun gezin komt, op moskeeën en scholen, op dezelfde voorzieningen als de aanwezige Nederlanders.”

  “Ook een interview met Drees sr. in 1984 heeft Bosma verdraaid, meent hij [de kleinzoon]. Drees sr. zegt daarin dat massa-immigratie het onderwijs bemoeilijkt. Bosma laat echter weg dat Drees sr. ook vindt dat de migranten redelijk behandeld moeten worden. Bovendien vergelijkt Drees sr. op dezelfde pagina de Centrumpartij van Hans Janmaat met de nationaal-socialisten.
  Janmaat was overigens fan van Drees sr. Hij vernoemde het wetenschappelijk bureau van zijn partij naar hem.”

  Het hele interview met Willem B. Drees:
  http://goo.gl/8MhgLU

  1. Jacobus

   Gielah schreef dus leugens op. Dat is wel pijnlijk voor iemand die elke andersdenkende voor leugenaar uitkaffert.

   1. HR

    Gielah heeft niet gelogen, je kan hooguit zeggen dat zij een deel van het interview niet genoemd heeft.
    Waarschijnlijk omdat het niet terzake doende was in het kader van haar reactie.

    De reactie van Beukman bestaat uit niet meer dan het neer plempen van citaten en bovendien wordt Bosman (PVV?) en de Centrumpartij er volslagen onterecht bijgesleept.

    De reacties van Gielah hebben een ding gemeen, ze hebben een kop en een staart, er zit een duidelijke boodschap in en minimaal ook een voorzet tot het komen van een oplossing.

    Kortom, reacties waar jij en Beukman een puntje aan kunnen zuigen.

    Wat je hier nu weer opmerkt dient alleen maar om reacties uit te lokken, ga je schamen.

    1. Jacobus

     “je kan hooguit zeggen dat zij een deel van het interview niet genoemd heeft.”

     Met name die gedeelten die de uitspraak onderuit halen. Ook het toeschrijven van een uitspraak van zoon Drees aan vader Drees is voor jou geen probleem?

     1. HR

      Mijn probleem is dat je haar een leugenaar noemt, ik heb al meerdere malen gereageerd op de “toon” van je reacties.

      Verder heb ik nog iets gezegd van kop, staart, boodschap en oplossing, heb je dat gemist?

    2. Beukman

     HR schrijft:
     “De reactie van Beukman bestaat uit niet meer dan het neer plempen van citaten en bovendien wordt Bosman (PVV?) en de Centrumpartij er volslagen onterecht bijgesleept.”

     Geef daar de kleinzoon van Drees maar de schuld van; ik citeerde hem slechts.
     De Luie Leugenaar van de PVV* heeft er in zoverre mee te maken, dat hij in zijn magnum opus wat slordig omgaat met citaten en hun bronnen.

     *Op een avond, na een lange dag van vergaderen, toen de stemming omsloeg naar melig, vroeg Wilders in de Kamer aan de voorzitter of Bosma’s zetel kon worden ingeruild voor een bed. Op een andere gelegenheid, toen Wilders nog wel eens in Nieuwspoort kwam, grapte hij over Bosma in licht aangeschoten toestand: “Ik heb de man nog nooit op een waarheid kunnen betrappen.”

   2. Beukman

    @ Jacobus
    Ik zou het niet liegen noemen. Die zogenaamde uitspraken van Drees sr. zoemen al decennia rond zonder dat iemand ze checkt. Vergelijk het met Colijn’s misbruikte “U kunt rustig gaan slapen” , niet gedaan in 1940 maar jaren daarvoor.

    1. Jacobus

     Dan beschouwen we het maar als luie vergissingen.

     Er zijn in PVV-kringen meer van dat soort eeuwig rondzingende uitspraken bekend die nooit gedaan zijn. Zoals de aan Donner toegeschreven bewering da hij de sharia wenst in te voeren, de uitspraak van Wallage dat de multiculturele samen er moet en zal komen en de uitspraak van Vogelaar dat Nederland een islamitisch land moet worden.

     1. Beukman

      @ Jacobus
      Ja iemand zou ze eens moeten verzamelen of er een wiki van moeten maken. De Voltaire-uitspraak “Ik veracht uw mening maar….” en die van de kikker in een pan opwarmend water kunnen er ook bij.

  2. Gielah

   Onzin!
   Ik heb Drees Sr. hoogst persoonlijk lang genoeg meegemaakt… en hij was het, die de PvdA de rug toekeerde… mede om de genoemde redenen.

   Met Drees Jr. had ik absoluut en helemaal niets…. die had geen visie… vond ik… en was een kille.
   Die heb ik dan ook nauwelijks gevolgd.

   Dat Janmaat indertijd Drees Sr. bewonderde, is alleszins mogelijk.
   Alle verstandige Nederlanders deden dat!

   Overigens zag ik Janmaat niet als een sympathiek persoon… eerder als een griezeltje.
   Intussen heeft hij wel degelijk dingen gezegd, die achteraf helemaal waar bleken te zijn geweest…. die kan en wil ik dus niet ontkennen.
   En hij… en zéker zijn levensgezellin… zijn uitermate schofterig door de linksen in zijn tijd behandeld.
   Daar lustten de honden geen brood van.

   Diezelfde schofterige bejegening ondervond ook Pim Fortuyn en ondervindt nu meneer Wilders.

   1. Jacobus

    Ik zie dat Gielah er listig omheen praat. Excuses voor de onwaarheden zouden meer hun plaats zijn geweest.

    1. HR

     Pot, Ketel….

    2. -Harry

     Excuus voor landverraad lijkt me ook heel nuttig , Jacobus .

     En nou niet listig er om heen lullen !

     Ik ken Gielah digitaal al heel lang , heb haar nooit op een onwaarheid betrapt .
     Dat is bij sommigen wel anders !
     Onwaarheden en een foute visie ontlopen elkaar niet zo veel .
     Allebei goed waardeloos !

     1. Beukman

      Harry roept:
      “Ik ken Gielah digitaal al heel lang , heb haar nooit op een onwaarheid betrapt .”

      Dat wil ik wel geloven.

   2. Beukman

    @Gielah
    Het is in ieder geval een feit dat het juist de PvdA was die zich er tot eind jaren 70 tegen verzette dat gastarbeiders hier kwamen wonen. Het was toen immers nog een echte arbeiderspartij. Wat Drees sr. nu echt precies heeft gezegd over de ommezwaai, dat zou ik ook wel willen weten. Had zijn afstand nemen van de PvdA niet vooral te maken met de opkomst van Nieuw Links binnen de partij?

    1. Gielah

     Zéker ook! O ja..!
     Ik heb er net nog een heel stuk over zitten lezen.

     Maar dat bezwaar tegen massa-immigratie, dat hij dus met koningin Juliana deelde… dat was evenzeer waar.

     Hij leefde dan ook vóór de grote indoctrinatie van Nederland een aanvang nam…. toen hij afscheid nam van de PvdA was dat in 1970… dus een paar jaar vóór de Oil for Immigration deal, die zogenaamd nooit gesloten is… maar waaraan sindsdien alle politici zich braafjes tot zelf over-ijverig gehouden hebben… zodat kansarme islamieten uit allerlei moslimparadijzen ongehinderd hier binnen mochten komen en we aan hun ‘culturele eigenaardigheden’ gehoorzaam géén aandacht schonken.

     Na dat welkom heten van veel te grote hoeveelheden moslims in ons land diende het volk dit gewillig als een verrijking te zien… en toen ving dus het grote indoctrineren aan.

     Drees Sr. en Koningin Juliana waren in de periode daarvoor dus nog wél in staat om zelf te denken.
     Dat merkt men.

     1. Beukman

      @Gielah
      Laten we het voor de gezelligheid even níet over Straatsburg hebben.
      Ik zou nog steeds willen weten hoe Drees nu écht over massa-immigratie dacht. Drees was ook een pragmaticus en een man van het midden. Zijn partij moest haar harde standpunt tegen immigratie wel opgeven, omdat er – met dank aan VVD, christelijke partijen en werkgevers – een nieuwe werkelijkheid was ontstond, een waarin men gastarbeiders een permanente status gaf omdat dit goedkoper was dan ze steeds te “vervangen” (werkgevers/VVD), maar waarin men het tegelijk onmenselijk vond om hen gescheiden te houden van hun vrouw en kinderen in het moederland (christelijke partijen).
      Corrigeer me als ik ernaast zit, maar was Drees sr. er de man wel naar om zich koppig te verzetten tegen deze nieuwe werkelijkheid?

 14. Rapunzel

  Gielah, toen Drees Sr. zich roerde had ik nog niets beters te doen dan protesteren tegen mijn ouders die elk jaar vijf kilo bruine bonen aanschaften die ik toentertijd niet lustte.

  Maar dat mensen als Mark Rutte, die in zijn hele leven nog nooit een betekenisvolle relatie heeft weten te onderhouden niet deugen, nou ja, om dat te weten hoef je toch niet bepaald een wetenschapper te zijn.

  Die man is niet in staat van wie of wat dan ook te houden en na hem de zondvloed. Blij dat het mijn kind niet is.

 15. Rapunzel

  Zeg Beukman, moslimhater dat je er bent, kun je even uitleggen waarom jij liever kopvodden faciliteert dan op te komen voor de dappere meisjes en vrouwen die de religie van de Wrede achter zich laten?

  Dat clitknippen, zuur gooien, homosensuelen in elkaar slaan en van flats gooien, daar heb jij wel iets mee?

  1. Beukman

   @Rapunzel
   Merkwaardig. Je noemt me een moslimhater. Tegelijk suggereer je dat ik juist iets heb met homomolesteerders, waarmee je overduidelijk moslims bedoelt.
   Make up your mind, Rapunzeltje!

   Overigens zijn noch klitknippen, zuur gooien en potenrammen voorbehouden aan moslims.

   1. -Harry

    Die laatste zin , Beukman , daar maken ze zich wel heel frequent schuldig aan .
    Nee , ze hebben niet het monopolie , maar wel de koppositie en dat is niks om trots op te zijn . En dan hebben we het nog niet eens over al die andere afwijkingen zoals eerwraak bij voorbeeld .

    Waarom proberen socialisten dat soort dingen toch altijd te relativeren ?

    En dat : “moslimhater ” , dat leek me ironisch bedoeld , maar humor , daar hebben jullie rooien geen last van !

    1. Beukman

     @Harry
     Jij met je vooroordelen. Ik ben geen socialist, Harry. Het komt me voor dat godsdienst er altijd bij wordt gesleept. In het christelijke Oeganda kan je maar beter geen homo zijn. In het Hindoeistische India kan je maar beter geen vrouw zijn, al helemaal niet als je tot een lagere kaste hoort.
     Ik vind het mooi dat je zo religieus geïnspireerd bent. Maar laat je er toch niet door verblinden aub.

 16. JanvanEechoud

  Nou… daar gaan we weer!

  Hoe komt het nou dat ik gewoon niet in discussie ga met den Linksche hersenlozen?

  Misschien beschouw ik ze niet van mijn niveau. ….

  Arrogant? Tuurlijk!
  Nou en?

  1. Beukman

   @Jan
   Kom nou, Jan, ik heb hier onlangs nog een inhoudelijke reactie van jou gelezen. Zet die lijn door. Het spijt me voor je, maar ik ben links noch hersenloos. Wat betekent dat je mijn woorden niet terzijde kan schuiven zonder jezelf te diskwalificeren.
   Doe dus een poging, en meng je in de discussie.

  2. nick

   Hear Hear Jan, ik zit me tot in de vingertoppen te ergeren.

   Gaan we weer, het houd niet op…niet vanzelf….

   1. Beukman

    @Nick
    Je ergeren…. zelfs tot in je vingertoppen. Man, daar zijn die vingertoppen niet voor bedoeld. Die zijn bedoeld voor heel andere dingen.
    Probeer je je voor één keer eens in mij te verplaatsen, Nick. Sluit je ogen, en stel je voor: “Ik ben Beukman, ik ben Beukman, ik zit op DDS, het bruine hol van de PVV.”
    Vertel me nu eens, Nick. Hoe vaak denk je dat ik me erger?

    1. nogmaals

     @beukman
     Ik moet nu denken aan de veel geciteerde uitspraak van aboutaleb
     Iets over “oprotten als het je niet bevalt”

     1. Beukman

      @nogmaals
      Zeg dat maar tegen nick. Hij is het die zich ergert, niet ik.

 17. Corjova

  Neem elkaar de morele maat!
  Ik roep linkse goedmensen op om zich eerst en vooral bezig te houden met elkaars morele en ethische gepraat, dat het niet hypocriet genoeg is of niet consistent genoeg en daarbij elkaar te verketteren en onderling op de vuist te gaan. Wat een plezier en rust zal dat betekenen voor gezond functionerende mensen, die nu gewoon zonder door die linkse betweters te worden lastig gevallen hun eigen belangen kunnen behartigen.

  1. W.H.J. Reiss

   @Corjova
   Ik zou Dr. Phil wel eens bezig willen zien met enkele gestoorde Linksknechten. Dat was lachen. Eens wat anders dan Boer zoekt Vrouw.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.