Gemeente Amsterdam wordt de opperpooier

In een poging om zogenaamde pooiers uit te roeien… wordt de gemeente Amsterdam zelf maar de grootste pooier van allemaal.

De programma’s van Jojanneke van den Berge beginnen vruchten af te werpen (onlangs bij u op tv, maar in 2012 al op DDS): de gemeente Amsterdam neemt maatregelen tegen het grootschalige misbruik van prostituees door hun eigen pooiers. Helaas alleen voor u en voor mij, doet Amsterdam dat alleen niet op de goede manier. Amsterdam wil namelijk niet dat pooiers bestaan, en gaat daarom zélf maar voor pooier spelen:

Amsterdam begint raambordeel

Amsterdam gaat een prostitutiebedrijf oprichten waar vijftig vrouwen de kans krijgen om zonder pooier hun werk te doen. De gemeente stelt vijf panden met in totaal 19 ramen beschikbaar. Naar een investeerder die het project wil financieren, wordt nog gezocht.

Dat schrijft burgemeester Eberhard van der Laan in een brief aan de gemeenteraad.

Ook voor seksondernemingen geldt: het zijn ondernemingen. Kortom: dat is allemaal geen taak van de overheid. Laat de gemeente zich beperken tot het heffen van belastingen en het verlenen van vergunningen. Bij de overheid werken over het algemeen geen mensen die écht kaas hebben gegeten van ondernemen. Hadden ze dat wel gehad, dan hadden ze hun saaie baantje als bureau-ambtenaar allang opgezegd en voor het enerverende leven van een zelfstandige gekozen.

Maar inzake bordelen is het natuurlijk extra ironisch, aangezien het feit dat Amsterdam dan zelf maar prostituties gaat ondersteunen met hun sekswerk. Normaliter zorgt een pooier voor een ‘afwerkplek’; nu doet het bestuur van onze hoofdstad dat. Kan iemand mij dan nog uitleggen wat precies het verschil is tussen de twee?

Amsterdam slaat hier gewoon de plank mis. Het moet de politie opdracht geven hard op te treden bij misstanden, geregeld controles uit te voeren en verder al die ‘ramen’ op de Wallen die het in eigendom heeft gewoon te verkopen aan (niet-malafide) ondernemers. Uiteindelijk zijn het strafrecht gecombineerd met de tucht van de markt toch een beter schild tegen menselijke uitbuiting dan Eberhard van der Laan en zijn wethouders ooit zouden kunnen zijn.

Of zoals de grote Ronald Reagan gewoon was te zeggen: de overheid lost geen problemen op, het subsidieert ze alleen maar


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Twan 21

  Tja, het is natuurlijk maar een kleine stap van politicus naar pooier.

  Beide zuigen ze hun ondergeschikten uit en zijn ze voor gewin bereid principes overboord te zetten.

  En laten we eerlijk zijn. Dit is natuurlijk de ultieme rode natte droom 😉
  Weer een groep mensen die voor de overheid werkt.

  Uiteindelijk is dat het doel van de rooien. Iedereen financieel afhankelijk van de machtige (rode) staat.

 2. Limburgse Kuifje

  Ambtenaren krijgen korting van Eberhard. En hij benoemt ook nog een paar ambtenaren om de kwaliteit van de werknemers te beoordelen. En wat te denken van de jaarlijkse beoordeling om een trede op de salarisschaal verder te komen !

  Grappig, dit Amsterdam illustreert het Nederland van 2015: KNETTER, KNETTERGEK !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.