GGZ sleept Nederturken Denk voor rechter om plagiaat

Geen categoriefeb 24 2015, 20:00
De ex-PvdA'ers Tunahun Kuzu en Selçuk Öztürk kunnen er net zo goed meteen mee ophouden.
De Friese GGZ-instelling Denk is het goed zat dat Kuzu en Öztürk de partijnaam Denk en het partijlogo hebben gejat. De twee ex-PvdA'ers en Turkse slachtofferdenkers denken vast dat ze een slachtoffer zijn van een vast right-wing conspiracy, maar het is niet meer dan terecht dat GGZ de heren voor de rechter sleept. Een gesprek tussen de GGZ en de nieuwe partij is namelijk op niets uitgelopen. Er volgt binnenkort een kort geding voor de rechter:
Volgens de zorgorganisatie hebben de overeenkomsten in naam en logo al voor veel verwarring gezorgd bij hun cliënten, zowel bestaande als nieuwe. "De verwarring die ontstaat bemoeilijkt de behandelrelatie, doordat onafhankelijkheid en betrouwbaarheid noodzakelijk zijn om een vertrouwensband op te bouwen", stelt het Friese Denk. "De organisatie wil dan ook op geen enkele manier geassocieerd worden met een politieke partij of beweging."
Kuzu en Öztürk verklaren de uitspraak van de rechter "met vertrouwen" tegemoet te zien, omdat er meer organisaties zijn die de naam 'Denk' hebben. Ze zeggen ook: "Wij betreuren dat zeer, omdat nu duurbetaalde zorgverzekeringspremies door burgers worden uitgegeven aan dure advocaten. Geld dat ons inziens aan de kwetsbare cliënten in de geestelijke gezondheidszorg zou moeten worden besteed."
Leuk geprobeerd hoor, maar het logo is overduidelijk gejat. Hier is duidelijk sprake van een gevalletje plagiaat. Het kan niet anders of de rechter oordeelt in het voordeel van de Friese GGZ-instelling en dat de Nederturken zowel de naam van de partij als het logo moeten veranderen. Beter houden ze er meteen mee op en stoppen ze met de meest kansloze partij in jaren (ja, Denk is nóg kanslozer dan die ene partij van ex-PVV'er Hero Brinkman waarvan iedereen de naam allang weer is vergeten).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten