Islamitische slachters Boko Haram vermoorden 24 mensen bij twee aanslagen

Houdt het geweld van moslimextremisten dan nooit op?

Drie zelfmoordterroristen van Boko Haram hebben 24 mensen om het leven gebracht. De terroristen bliezen zichzelf op bij een bushalte. Dat bericht de Associated Press:

Teenage suicide bombers, suspected to be Boko Haram extremists, killed at least 24 people in separate blasts Tuesday at crowded bus stations in two northern Nigerian cities 300 kilometers (200 miles) apart.

Hoewel de aanslagen 300 kilometer van elkaar plaatsvonden is de kans groot dat ze wel degelijk gecoördineerd waren. Het is namelijk wat al te toevallig dat drie jonge extremisten op precies hetzelfde moment besluiten om op precies dezelfde wijze onschuldige burgers af te slachten.

De eerste aanslag vond plaats in Potiskum, in het noordoosten van Nigeria. Een jonge jihadist liep een bus in en blies zichzelf vervolgens op. Het resultaat: 12 doden en 20 gewonden.

Enkele uren later sloegen twee andere radicaal-islamitische psychopaten toe in de stad Kano. De twee moordenaars – van een jaar of 17/18 – slaagden er ook in om 12 mensen te vermoorden en talloze andere mensen te verwonden.

Boko Haram blijft dus op vreselijke wijze tekeergaan. Enkele dagen geleden kwam Potiskum in het nieuws omdat een 10-jarig meisje zichzelf had opgeblazen bij een markt. Ook pleegde een volwassen vrouw daar onlangs een aanslag bij een militair checkpoint. Eind vorig jaar pleegde een andere Boko Haram-extremist zich op in een technische school in hetzelfde stadje. Daarbij kwamen toen 48 studenten om het leven.

Het bewijst maar weer eens dat Boko Haram niets meer of minder is dan het ISIS van Afrika – of in ieder geval van Nigeria* – en dat de internationale gemeenschap deze groep vandaag nog de oorlog moet verklaren. Om te beginnen moeten er maar een flink wat luchtaanvallen worden uitgevoerd op strategische doelwitten van de terreurclub, daarna kunnen we kijken of Afrikaanse legers gesteund kunnen worden zodat zij een massaal grondavontuur kunnen beginnen.

* De Afrikaanse moslimextremisten van Al-Shabaab, die voornamelijk actief zijn in Somalië, dingen immers ook mee naar die titel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Antidotum

  Nee, het zal niet ophouden met de ontmenselijking en de vernietiging van andersgelovigen en denkenden, net zolang totdat de islamitische wereldoverheersing een feit zal zijn.

  Er wordt niet afdoende ingegrepen, terwijl ik een aantal oud militairen ken die hevig staan te popelen om dit islamitische tuig terug te blazen als stof in de woestijn.

  Daarom denk ik dat er andere belangen spelen, dan de hoogste prioriteit te geven aan het opruimen van dit helse kwaad.
  Welke belangen dat zijn? Geen idee!

 2. Sorensen

  Nee het houdt niet op. Doe je huiswerk en lees de Koran en delen van de Hadith.
  Hans Jansen heeft dat laatste leesbaar gemaakt met zijn boeken. De historische Mohammed.
  Over de Koran. Neem er één met een woordenregister: wel zo makkelijk. Kijk onder slaven, vrouwen etc.
  Probleem is dat we het ondertussen geïmporteerd hebben. Het begint dus hier! Australië heeft al een (klein) voorbeeld gegeven.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.