Lekker dan. Benzineprijs gaat weer omhoog

Geen categoriefeb 02 2015, 20:56
Het is leuk geweest.
We hebben een maandje kunnen profiteren van de wereldwijd lage benzineprijzen. Dat is voorbij. Vanaf morgen gaan de prijzen voor benzine en diesel met 0,6 cent per liter omhoog. LPG wordt ook duurder met 0,4 cent per liter. Het was de hele maand januari bijna leuk om af te rekenen voor een volle tank (tot je beseft dat er nog altijd voor bijna een euro per liter aan accijnzen en btw wordt geheven):
Prijzen aan de pomp waren de afgelopen maand vooral als gevolg van fors gezakte olieprijzen flink gedaald en bij goedkope pompen zelfs ruim onder de 1,40 euro per liter voor euro loodvrij uitgekomen.
Dat de prijzen weer omhoog gaan komt niet alleen omdat de olieprijs iets is gestegen. Het ligt óók aan Brussel, want de Europese Centrale Bank heeft de geldpers aangezet om de euro goedkoper te maken. Dat betekent dat onze euro minder waard is geworden op de internationale markt. Olie wordt berekend in Amerikaanse dollars, en een handvol euro's is lang niet meer zoveel dollars waard als een half jaar geleden.
Om de benzineprijzen laag te houden, zodat de economie weer een beetje op stoom komt en mensen vaker de auto pakken, zou het kabinet de accijnzen en btw kunnen verlagen op benzine. Ik hoor staatssecretaris Eric Wiebes al schuddebuiken van het lachen om die suggestie. Hij wil helemaal geen lagere benzineprijzen. Hij bemoeit zich zelfs tegen de Belgische en Luxemburgse benzineprijzen aan. De buren moeten de accijnzen verhogen, vindt hij, om onze pomphouders te redden. Ja, ja.
We krijgen pas een verstandig beleid ten aanzien van benzineprijzen als dit kabinet valt. VVD en PvdA zijn ziende blind en horende doof. Aan die partijen hebben autobezitters helemaal niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten