Na V&D ook de Blokker in grote problemen

Geen categoriefeb 09 2015, 15:58
De grote winkelketens hebben het zwaar, heel zwaar.
De V&D houdt de deuren voorlopig open, maar de toekomst van het warenhuis is erg onzeker. Het kan op ieder moment fout gaan, en dan moeten alle winkels van V&D sluiten. Het is niet de enige winkelketen die gevaar loopt. Bij lange na niet. Blokker, bekend van de stofzuigerzakken en andere huishoudelijke artikelen, staat ook op wankelen. Er moet nú worden ingegrepen, anders is het definitief voorbij.
Vanavond na sluitingstijd wordt het personeel geïnformeerd tijdens speciale bijeenkomsten. De werknemers staat dan een "belangrijke mededeling" te wachten. Eerder op de dag hebben de rayonmanagers al van de bedrijfstop gehoord wat er aan de hand is. Dan weet je al hoe laat het is. Volgens vakbond FNV vrezen medewerkers van Blokker dat er heel veel winkels zullen moeten sluiten en dat er gedwongen ontslagen vallen.
Dat zoveel winkelketens het zo moeilijk hebben sinds de economische crisis van 2008 en op de fles gaan, heeft niet alleen met de economie te maken, die nog altijd belabberd is in ons land, maar ook met het imago dat veel mensen hebben van een winkel als Blokker:
De gehele detailhandel maakt momenteel een moeilijke periode door. Blokker in het bijzonder heeft volgens de vakbondsman vooral last van de hevige concurrentie van budgetketen Action. "Blokker heeft het imago gekregen oubollig en te duur te zijn. De mensen hollen naar de Action."
Ik ga zelf bijna nooit naar de Blokker. Eigenlijk koop ik er alleen stofzuigerzakken. Ik denk dat dat genoeg zegt over de situatie waarin Blokker verkeert. Ze zullen fors moeten bezuinigen, winkels moeten sluiten, dure fulltimers moeten ontslaan om het hoofd boven water te houden. Dat is niet prettig voor de fulltimers die na jaren van dienst plotseling hun baan kwijtraken, maar als er niets gebeurt, werkt er straks helemaal niemand meer bij Blokker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten