Oud-PVV’er Arnoud van Doorn gaat weer naar Qatar

vundurn
Foto:

Het islamitische Haagse raadslid vindt het hoog tijd om advies in te winnen over ‘hoe we om moeten gaan met de onderdrukking van moslims in Nederland.’
Het is weer eens zover. Het onbezonnen Haagse raadslid van de islamitische PvdE-partij gaat weer eens op z’n eigen mini-hadj naar het Midden-Oosten. Tijd om wat koeltoer te snuiven, vermoedelijk. En dat is ook weer eens wat anders dan de drugs die hij in Nederland door z’n neusgat laat verdwijnen, nietwaar? In ieder geval: Dubai en Qatar mogen zich verheugen op de komst van de PVV’er die een radicale moslim werd:

Een bizar statement. Ten eerste: wanneer we Van Doorns statement voor waar aannemen – wat we niet gaan doen, maar for the sake of argument – is Qatar een hele vreemde plek om advies te vragen over het tegengaan van onderdrukking van moslims. Zijn ze experts op dat dossier in de golfstaat? Volgens mij niet. Qatar weet als problematische ISIS-sponsor een heleboel van het onderdrukken van minderheden. Maar het zijn niet de islamitische minderheden die met Qatars geld worden onderdrukt. Wel de yezidische, atheïstische, christelijke en Joodse minderheden; die worden juist volop onderdrukt. Maar onderdrukking van moslims? Qatar weet alleen iets van onderdrukking dóór moslims.

Maar daarnaast is de hele claim van Van Doorn – dat moslims in Nederland worden onderdrukt – echt je reinste flauwekul. Als moslim heb je hier in Nederland precies evenveel rechten als ieder ander. Je mag openlijk je geloof belijden, de overheid doet eerder te veel dan te weinig moeite om voor voldoende gebedshuizen te zorgen en er geldt een vrijheid van meningsuiting zolang je niet oproept tot geweld. De rituele slacht wordt zelfs toegestaan, islamitische klederdracht is toegestaan en in ons parlement wordt moslims geen strobreed in de weg gelegd om een zetel in te nemen.

Onderdrukking van moslims in Nederland? Hoe durft Van Doorn zoiets eigenlijk te suggereren? Waar haalt hij het überhaupt vandaan? Het is je reinste onzin.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!