Veroordeelde pedofiele 75-jarige zoekt weer contact met kinderen

Geen categoriefeb 25 2015, 13:00
Waarom wordt deze man niet voor de rest van zijn leven vastgezet?
De notoire pedofiel H. van R. is voor de zoveelste keer opgepakt omdat hij maar niet uit de buurt kan blijven van kleine kinderen. Eerder werd hij veroordeeld voor het hebben van ontucht met een 14-jarige. Daarom werd hem een omgangsverbod met kinderen opgelegd voor een periode van vijf jaar.
U gelooft het niet, maar de pedofiel pur sang lapt die regel gewoon aan zijn laars en doet waar hij zin in heeft.
Een wijkagent in Oosterhout heeft de hardleerse pedofiel H. van R. afgelopen zaterdag op heterdaad betrapt toen hij opnieuw contact had met kinderen. Justitie wil de 75-jarige Van R. nu voor een half jaar achter de tralies.
Het is niet de eerste keer dat deze pedo in de fout gaat. Nadat hij vorig jaar vrijkwam (na te zijn opgepakt) gaf hij zelf aan Srilankaanse kinderen 'bijles' te geven. De rechter reageerde toen furieus: "Maar dat was u verboden!"
Blijkbaar was H. van R. daar niet van onder de indruk. Afgelopen zaterdag zaten de Srilankaanse kinderen in kwestie namelijk gewoon weer in zijn huiskamer.
Het goede nieuws? Bij zijn vorige veroordeling werd hij niet alleen veroordeeld tot een omgangsverbod van vijf jaar, maar ook kreeg hij een taakstraf en - belangrijker - een voorwaardelijke celstraf. Nu hij voor de zoveelste keer de fout in is gegaan wil het Openbaar Ministerie dat die straf wordt uitgevoerd.
Het slechte nieuws? Het gaat slechts om een celstraf van zes maanden. Dat is dus de straf die een onverbeterlijke kindermisbruiker krijgt opgelegd in ons land - en dan ook nog eens voorwaardelijk.
Triester dan dit wordt het niet. Pedofilie is één van de ergste misdrijven die er zijn; volwassen mannen (soms ook vrouwen, trouwens) misbruiken een kind waardoor ze hem of haar met een levenslang trauma opzadelen. De samenleving - en met name onze kinderen - verdient het om tegen dit soort mensen beschermd te worden.
Zes maanden volstaat dus niet. Deze man mag gewoon nooit meer op vrije voeten komen. Als onze D66-rechters daar niet aan willen zit er maar één ding op: de Tweede Kamer zal de wet moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat veroordeelde pedofielen een zware gevangenisstraf krijgen, het liefst levenslang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten