Peiling: met Provinciale Staten in vizier blijft PVV de grootste

geert-wilders
Foto: Screenshot YouTube

Ook in de peilingen van vandaag blijkt Geert Wilders onaantastbaar.

Met nog maar drieënhalve week te gaan voordat de stemlokalen opengaan in verband met de Provinciale Statenverkiezingen kan PVV-leider Geert Wilders schijnbaar alvast tevreden achterover leunen: alhoewel VVD en PvdA op volle kracht proberen het kabinetsbeleid af te schilderen als ‘beleid dat Nederland uit de crisis heeft geloodst’ en zowel CDA als D66 het proberen via zowel bekritiseren als aanvullen doet de bekendste Limburger van het land het rustiger aan. En waarom ook niet? In de peilingen van deze week geen veranderingen:

peiling2222015

Toch is het niet allemaal goud wat blinkt: vier jaar geleden bleek de achilleshiel van de PVV-leider de opkomst te zijn. Terwijl de CDA- en PvdA-achterbannen enorm gemotiveerd waren om te stemmen, bleven de Wilderianen massaal thuis. Dat gaf de PVV destijds een teleurstellende uitslag waardoor ze zelfs onder het CDA eindigden.

Een extra hindernis is deze keer de lokale partijen. Peilingen uit Groningen en Zeeland geven alvast een landelijke trend aan: namelijk dat ook de provinciaal-lokale partijen een enorme groeispurt gaan doormaken; veelal vanwege mensen die boos zijn op het ‘establishment’. U raadt het al: die partijen staan in dezelfde vijver te vissen als de PVV.

De PVV zal het dit keer echt beter campagne moeten voeren als de vorige keer als ze in de Eerste Kamer de grootste partij willen worden. Dus dat gelukzalige achteroverleunen waarover ik hierboven al sprak? Ik zou dat maar niet doen als ik Wilders was. Ondanks dat de PVV bovenaan staat in de peilingen wordt het óók voor deze partij pompen of verzuipen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!