Peiling: met Provinciale Staten in vizier blijft PVV de grootste

Ook in de peilingen van vandaag blijkt Geert Wilders onaantastbaar.

Met nog maar drieënhalve week te gaan voordat de stemlokalen opengaan in verband met de Provinciale Statenverkiezingen kan PVV-leider Geert Wilders schijnbaar alvast tevreden achterover leunen: alhoewel VVD en PvdA op volle kracht proberen het kabinetsbeleid af te schilderen als ‘beleid dat Nederland uit de crisis heeft geloodst’ en zowel CDA als D66 het proberen via zowel bekritiseren als aanvullen doet de bekendste Limburger van het land het rustiger aan. En waarom ook niet? In de peilingen van deze week geen veranderingen:

peiling2222015

Toch is het niet allemaal goud wat blinkt: vier jaar geleden bleek de achilleshiel van de PVV-leider de opkomst te zijn. Terwijl de CDA- en PvdA-achterbannen enorm gemotiveerd waren om te stemmen, bleven de Wilderianen massaal thuis. Dat gaf de PVV destijds een teleurstellende uitslag waardoor ze zelfs onder het CDA eindigden.

Een extra hindernis is deze keer de lokale partijen. Peilingen uit Groningen en Zeeland geven alvast een landelijke trend aan: namelijk dat ook de provinciaal-lokale partijen een enorme groeispurt gaan doormaken; veelal vanwege mensen die boos zijn op het ‘establishment’. U raadt het al: die partijen staan in dezelfde vijver te vissen als de PVV.

De PVV zal het dit keer echt beter campagne moeten voeren als de vorige keer als ze in de Eerste Kamer de grootste partij willen worden. Dus dat gelukzalige achteroverleunen waarover ik hierboven al sprak? Ik zou dat maar niet doen als ik Wilders was. Ondanks dat de PVV bovenaan staat in de peilingen wordt het óók voor deze partij pompen of verzuipen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

63 reacties

 1. Willie.F

  De PVV hoeft ook niet zoveel te doen. De door Wilders genoemde punten in het verleden worden iedere dag steeds meer waarheid. Daar kan roosjes uitdelen of tomatensoep niet meer tegenop.

  1. loritta

   Willie.f:
   Daar heeft U helemaal gelijk in.
   Maar het probleem is natuurlijk ook “onze” Publieke Omroep”, die de berichtgeving “aanpast” naar hun eigen denkbeelden.

 2. Jan

  Worden spannende vekiezingen. Ook de SP lijkt het verassend goed te gaan doen. Ik verwacht 5 partijen dicht bij elkaar (D66, PVV, CDA, SP en VVD). Net als bij de Europese vekiezingen zou D66 wel weer eens de meeste stemmen kunnen gaan krijgen.

 3. Primo

  Het blijft toch steeds weer een vraag waarom toch mensen op D66 stemmen, deze partij is ervoor om alle verworvenheden van de werknemer aan gort te helpen, onze grenzen wijd open willen houden voor immigranten en ons willen overleveren aan een door de meerderheid niet gewenst Federaal Europa onder bewind van de EU.

  1. Willie.F

   Propaganda.

   1. Primo

    Ik denk eerder dat het antwoord is gelegen in het feit dat D66 veelal hoogopgeleide mensen aantrekt die van mening zijn dat het verliezen van die arbeidsrechten niet op hen van toepassing zijn.

    En veelal emplooi hebben in de bureaucratie, het bestuur, de rechterlijke macht etc.

    1. nick

     Ik denk dat dat exact is wat het is. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat hoogopgeleidenen (wat ik overgens zelf ook ben) op D666 willen gaan stemmen.
     Het is een partij met de meest verwerpelijke ideeën en alleen maar (weer) groot geworden door zich af te zetten tegen de PVV.
     Ik zie het ook aan de vrienden van mijn kinderen, zeer hoog opgeleid en veel stemmen D66. Als je dieper gaat vragen blijkt dat ze geen benul hebben van politiek en eigenlijk ook geen intresse, wat ik kan begrijpen op die leeftijd.
     Maar triest is het wel want ze stromen gewoon onnadenkend mee met de rest en het hypocriete gezwets van Pechtold.
     Ze hebben geen idee, zitten op een makkelijk onderuit te halen idealistisch spoor over de EU. Velen twijfelen nu inmiddels ( vaak door eigen slechte ervaringen) wel aan het multicultie verhaal maar toch denken ze niet echt na en gaan er van uit dat alles zichzelf wel weer oplost. Dat zijn ze zo gewend.
     Het zijn de verwende kinderen van onze welvaart staat die deze nu door onbenul onderuit dreigen te gaan halen.

     1. Antidotum

      @nick

      Ja, haha, je hebt gelijk v.w. De kinderen betreft.

      Er bestaat een bekende wijsheid, die luidt als volgt:

      “Als je jong bent en je bent niet links heb je geen hart.

      Als je oud bent en je bent niet rechts heb je geen hersens”.

      😉

    2. Avander

     Inderdaad Primo, zij staan er naar hun gevoel volkomen los van. Ze wanen zich onschend- en onmisbaar, terwijl heel het tokkiegejank over onze gastarbeiders en gastvluchtelingen hen nog niet heeft geraakt in hun persoonlijke levenssfeer. Dat dat ooit zou kunnen veranderen dringt in hun gestandariseerde maatschappij opvatting niet door.
     Helaas.

    3. Pieter V

     Inderdaad! Allemaal beroepsgroepen die parasiteren op de productieve sector in het land.

     De overhead die altijd wordt betaald uit de opbrengsten van mensen die echte waarde toevoegen aan het collectief in plaats van veelal gebakken lucht en betutteling van hun slaven.

 4. tonzwart

  @Primo

  Tja, als de mensen in het land dat willen, dan moeten ze zekf maar de wrange vruchten plukken. Dat is nu eenmaal democratie. Schijn democratie, want na het rode potloodmoment, heeft de kiezer 0,0 meer in te brengen. Dan zijn de partijen het die bepalen, m.n. die partijen die een ongekozen en vaak ongewilde coalitie vormen.

  1. Primo

   Dat ben ik wel met je eens, maar als D66 als grootste partij zou eindigen bij de volgende verkiezingen en daarop eveneens bij de eerstvolgende Tweede Kamer verkiezingen het merendeel der Nederlanders worden geconfronteerd met die idiote voorstellen van D66.

   Maar ja, zo werkt de parlementaire democratie nu eenmaal.

  2. lic

   Het probleem met democratie is dat de mensen in het land die dat niet willen ook de wrange vruchten mogen plukken.

   Daarbij voelt de D66 kiezer zich blijkbaar onaantastbaar en heeft hij geen last van de nadelige gevolgen van D66 beleid.

 5. Limburgse Kuifje

  @Primo

  Maar dat kun je simpelweg ondervangen door:

  1) een kiesdrempel in te voeren van 10 zetels, daarmee verdwijnen al die kleine partijtjes bij de onderhandelingen en kan beleid worden gemaakt zonder al die rimpels erbij
  2) de winnaar van de verkiezingen er een bonus bij geven van 50 zetels. Daarmee krijg je dat er snel nieuw beleid kan worden gemaakt en dat de coalitieonderhandeling (indien nog nodig natuurlijk) weinig tot geen problemen zal opleveren.

  Dan heb je weer echte democratie terug, de winnende partij heeft het voor het zeggen zonder gekonkel van anderen.

  Voordeel erbij is dat mensen wel degelijk dan beter gaan nadenken aan wie ze hun stem zullen geven en ook verwacht ik dat de opkomst dan behoorlijk zal stijgen. Kortom een echt democratisch gebeuren.

 6. Jasterke

  laat Wilders nu maar de eigen strategie bepalen…daar heeft hij ’n neus voor 😛

 7. W.H.J. Reiss

  Geen negatief artikel, dat is toch iets om positief de dag mee te beginnen !!!

  1. Wachteres

   En dat van Tim. 😉

   1. nogmaals

    Zou Tim “Boze Wilders” als item hebben vervangen door “de Boze Groningers”? Veel spannender natuurlijk, want van pvv-ers kreeg Tim nooit doodsbedreigingen

    1. Wachteres

     Oeps …. ik ben ook een Groninger …

     1. Pieter V

      Wachteres? Groninger of Groningse?

     2. Wachteres

      Groningse, Pieter V

      Maar ach, Groninger mag in het Nederlands ook

 8. zomaar

  laten wij terug gaan in de tijd , en het stemmen verplicht stellen .

  nu zijn er vele die het oneens zijn met het beleid van bepaalde partijen , die niet komen opdagen tijdens de verkiezingen .

  dan moet het , kan een groot verschil maken , bij de uitslag .

  1. Primo

   De stemplicht is natuurlijk niet voor niets afgeschaft, daar varen beroeps bestuurders wel bij…

   1. zomaar

    vanaf 1970 is de stemplicht af geschaft , en zeker ten voordelen van bepaalde partijen , als binnen de democratie , (zoals wij dit beweren), gemiddeld maar 30% van de mensen hun stem uitbrengen spreek ik niet meer van een democratische besluit waar iedereen achter staat .

    het afschaffen van de stemplicht viel samen met de toestroom vanuit de gehele wereld , waar de partijen rekening mee hielden om juist deze mensen , vrijwillig naar de stembus te lokken , denk aan alle voordelen die deze partijen bedachten voor de vreemden .

  2. Noordermiede

   Stemplicht herinvoeren zoals bij onze Zuiderburen is een idee wat ik jaren bepleit. De niet stemmers in ons land hebben een broertje dood aan de oude politiek van het EU-kartel van PvdA, CDA, VVD, D66 en CU.

   Bij stemplicht kiezen deze belastingbetalers in meerderheid voor de flanken PVV en SP, zoals in Vlaanderen met de NVA van Bart de Wever.

   Bij stemplicht en bij het invoeren van een bindend referendum naar Zwitsers model, kunnen we spreken van de overstap van een schijndemocratie voor de elite met een Grondwet uit 1848 naar echte democratie met gekozen burgemeesters, eerste kamer en een minister-president.

  3. Jasterke

   daar zou ik ook zó voor tekenen @zomaar…..maar ze zijn ook weer niet helemaal gek geworden daar in den Haag 😛

 9. J.C.

  Welke politieke partijen in de Tweede Kamer vonden ook alweer dat het bestrijden van de islam geen onderwerp van beleid mag zijn ? Denk daar maar goed aan op 18 maart aanstaande………………..

 10. nick

  Primo, juist daarom moeten we het weer invoeren, de stemplicht! Net zoals we heel veel zaken weer terug moeten draaien.

  Maar daarvoor moeten we ons eerst terugtrekken uit die EUSSR, want zolang we daar nog met overgave in zitten zijn we overgeleverd aan de krankzinnigheid van een stelletje machtsbeluste ego’s.
  Het is de vraag wanneer het verstand weer boven komt drijven en de stompzinnige gelatenheid stopt.
  Alleen de bevolking kan de koers wijzigen te beginnen met massaal te gaan stemmen op een partij die het wel bij het juiste eind heeft, niet liegt en bedriegt en doorheeft hoe het valse spel gespeeld wordt.
  We kunnen alleen maar hopen dat het licht een keer echt aan gaat en men wakker genoeg is om door te laten dringen dat onze zg ‘machthebbers’ toch echt heel verkeerd bezig zijn.

  Maar dat gebeurd pas wanneer men het echt gaat merken en niet meer die nieuwe auto kan kopen en niet meer op vakantie kan gaan. De meerderheid gaat het nog te goed. Men is zo gewend dat alles vanzelf weer goed komt dat de gedachte dat het nu wel eens een keer niet goed gaat komen niet eens bij ze op komt.

  Het is een feit dat we overgeleverd zijn aan de weinig slimme en dom volgende schapen….en met een foute ‘herder’ worden ze onbewust maar zeker naar de slachtbank geleid.
  Te hopen voor al die schapen dat ze voor de goede herder gaan die ze wil redden van de slachtbank en zijn best doet groenere weides voor ze te zoeken of creëren.

  1. Primo

   Ja wat wij moeten doen en wat er daadwerkelijk gebeurt daar zit een levensgroot verschil tussen, mensen die zoals hier op de DDS een discussie voeren met elkaar zijn politiek geïnteresseerd, de meeste mensen echter interesseert het geen ene jota, die denken het zal wel, ik verander er toch niets aan.

   En dit is nu juist de reden dat de opkomst bij verkiezingen zo bedroevend laag is, en vervolgens vaart de bestuurlijke elite daar wel bij.

   Die verplichte opkomst bij verkiezingen komt er echt nooit meer, reken daar maar op.

   1. JanvanEechoud

    Des te meer reden, Primo, om telkens als wij iets negatiefs zeggen over islamzaken, er direct bij te vertellen waaróm!
    Steeds een visje uit gooien om te kijken of mensen énige interesse hebben in de materie.

    Wanneer de helft van ons één persoon kan bewegen op de PVV te stemmen die anders niet zou stemmen of op een andere partij, dan moeten de politici ratten die nu nog steeds de PVV buitensluiten steeds meer rekening met ons volk houden.
    mvg.

 11. nick

  PS, Wat fijn dat de rust is weergekeerd bij DDS.
  Prima om met elkaar van mening te verschillen maar trollende jacobussen horen hier echt niet thuis.

  1. aquarius

   Ja ik begin Jacobus/Maaike/Arie etc. nu toch wel te missen 🙂

   1. Wachteres

    Ik vermoed nu dat het ‘drie in één’ waren.

    Je moet wat doen om je geld te krijgen.

    Jacobus was zonder twijfel een trol

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29

    Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken,[1] opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen.

 12. Two Ravens Black Kettle

  De vraag is eenvoudig

  Bent U voor moordaanslagen, terreur en islamisatie
  Bent U tegen moordaanslagen, terreur en islamisatie

  Stemt U PVV
  Of stemt U op terreur ?

  Mocht PVV niet meer als 50 procent halen (wat logischerwijs verwacht kan worden met dit betreurenswaardig lemmingenvolk) dan heeft NL gekozen

  Beroepsterroristenknuffelaar (oeps ik bedoel rebellen bepotelaar) Gishlaine ‘ik hou van massamoordenaars en in mijn uitzending zal nooooooit een islam criticus te horen zijn want liever tienduizend dode Boko Haram christenen dan 1 onsje kritiek’ Plag of Pim Fortuyn
  Bas Mesters of Charlie Hebdo ?
  Goebbels of Arnold Karskens ?
  Lone wolves of verwarde mannen ?
  Fransisco van Jole Islam = ik ben o zo ontettend je suis Charlie of Wilders = Auschwitz omdat ie gewaarshuwd heeft?
  Vrijwillig NOS journaal of onvrijwillig N-Korea

  Of mag ik dat niet zeggen ?

 13. Two Ravens Black Kettle

  En wat gaan de lezers, scribenten en columnisten van DDS stemmen

  Meeheulen met Matthijs van N. Goebbels, koppensnellers, Armeense genocideontkenners (wij zijn zo belangrijk) en Ghislaine of eindelijk eens -al is het maar 1 enkele miezerige keer- een signaal afgeven ?

  1. Wachteres

   Ik mag dit keer niet stemmen, @Two Ravens Black Kettle, maar wij stemmen als het effe kan PVV.

   De enige partij die kiest voor het Nederlandse volk.

   1. Ali Baba

    Wachteres, jij geeft aan dat PVV
    ‘de enige partij is die kiest voor het Nederlandse volk’

    Bij eerste lezing lijkt deze stelling te simplistisch, bij nadere overweging en nuancering het volgende.

    Het is toch bizar dat PVV de enige partij is die allochtone Nederlanders NIET belangrijker vindt dan de autochtone Nederlanders. De enige partij die zich wil richten op de autochtone belangen.

    De overige partijen hanteren grotendeels een voorkeursbeleid tav allochtone minderheden. Bij botsingen van opvattingen tussen beide groepen, wordt door de overige partijen bijna altijd gekozen voor het allochtonenbelang in brede zin.

    De voorbeelden zijn legio. Met open grenzen, met vergeven van huurwoningen, met jihadismebestrijding, met de veiligheid van het volk etcetc. Het voert te ver om alle voorbeelden hier uit te diepen.

    Dit komt neer op structurele achterstelling/discriminatie van de belangen van de autochtone meerderheid en het niet providen van een gevoel van veiligheid voor de bevolking.

    Dan is het toch niet raar
    Dat PVV zo hoog in de peilingen staat?

    Ik ben het lang niet met alles eens wat Wilders roept. Maar is oprecht en consistent en durft dingen te benoemen met risico voor eigen leven die aan de orde zijn en die andere laffe politici en partijen niet durven oppakken.

    Ik zal nog een aantal andere mensen kunnen overtuigen om PVV te stemmen. Als jullie dat ook voor elkaar krijgen, dan kunnen we mischien een vuust maken tegen dat linkse pro allochtonen gekrakeel.

    1. Pieter V

     Ik heb al heel dikwijls betoogd dat de autochtone bevolking al decennia lang aantoonbaar wordt gediscrimineerd door de de eigen overheid.
     Uiteraard is dat in strijd met de grondwet maar daar hebben de landverraders lak aan.
     Een van de meest verschrikkelijke artiesten op dat gebied was Job Cohen, een Jood notabene die Joden leit wegpesten door mocrotuig en die het had over compenserende neutraliteit. Dat laatste betekende niks minder dan voortrekkerij voor reeds gepamperde allochtonen en het laten verdwijnen van belastinggeld om de islam kolonisten te pamperen.
     Dit soort lieden zijn niet alleen mateloos incompetent maar vooral mateloos vals.

    2. Pieter V

     @ Ali Baba

     “Ik zal nog een aantal andere mensen kunnen overtuigen om PVV te stemmen. Als jullie dat ook voor elkaar krijgen, dan kunnen we misschien een vuist maken tegen dat linkse pro allochtonen gekrakeel.”

     Fijn om te horen dat het omturnen van een aantal mensen door jou mogelijk is.
     Krijg je daarbij hulp van de 40 rovers? 🙂

     Voor mij is het vrijwel een mission impossible in mijn directe omgeving maar ik blijf het proberen.

   2. Wachteres

    @ Ali Baba

    Je hebt gelijk dat je de verkiezingsslagzin van mij en van de PVV nuanceert.

    Met het volk bedoel ik in het bijzonder het autochtone volk. Hoewel het voor de allochtonen ook beter zou zijn als zij op Wilders zouden stemmen.

    Denk je dat de meeste moslims zitten te wachten op meer IS-volk? Ik weet uit de praktijk dat velen voor dat tuig ook bang voor zijn.

    En wat Wilders betreft, hoeveel roept hij nu eigenlijk wat niet door de beugel kan?

    Minder, minder, minder? Iedereen met gezond verstand wil dat.

    We moeten oppassen dat we niet politiek-correct willen overkomen.

  2. Gielah

   Zoals altijd kies ik op de enige partij, die ons wil bevrijden van EU en islam… de PVV uiteraard.

   Mocht meneer Wilders ons ooit eens ontvallen… door een natuurlijke of strikt ónnatuurlijke oorzaak… en zijn er dan geen betrouwbare opvolgers…
   dan stem ik eenvoudigweg helemaal nooit meer.

   Ik wens niet medeschuldig te zijn aan het onvrij worden van mijn vaderland… en dat zou het geval zijn als ik op een andere partij dan de PVV zou stemmen.

   Het ligt voor mij dus uitermate simpel!

 14. Joop Klepzijkert

  Als je bedenkt welke mensen er allemaal mogen stemmen dan zal er in N.L nooit wat veranderen. uitkering trekkers stemmen op partijen die het meeste geld geven. Ambtenaren idem dito. Veel mensen met een laag I.Q stemmen ook op een partij die hun het meest helpt en mensen die psychisch gestoord zijn, die stemmen niet maar geven een volmacht.
  Is dat bij elkaar wel democratie vraag ik me af.

 15. BETSIEvrouwtje

  Het verschil met de politieke situatie TOEN/NU…id dat de PvdA en de VVD veel verpest hebben en beide vol met schandaal politici zitten

 16. Anna

  Niets voor niets wordt de PVV de allergrootste. De toekomst van onze kinderen en kleinkinderen staat op het spel. Verdere islamisering, ISIS en aanhangers sturen alvast op boten hun vrouwen en kinderen vooruit. Komen ze straks als het te heet onder hun voeten wordt snel naar hun vrouwtjes in een van de Europese staten. Voordat de politiek dat door heeft zijn we weer wat jaartjes verder.

 17. MS

  Two Ravens, ik stem al jaren op de PVV. Ook ik heb af en toe kritiek in de zin van dat Wilders meer te zien zou moeten zijn in de media, wel begrijp ik dat dat niet altijd eenvoudig is voor hem met al die nodige bewaking. En soms manoeuvreert hij niet zo handig, maar tegelijkertijd heeft hij wel bijna altijd gelijk! Pim Fortuyn zou mijn voorkeur hebben gehad. Er is nu geen enkel ander alternatief. Er moet nú gehandeld worden.

 18. clemens43

  Wat is er toch aan de hand?
  Ik vermis Jacobus & zijn linkse kornuiten bij de reaguurders.
  Krokus-vacantie? of wellicht in retraite nav de slechte
  PvdA peilingen?

  1. HenkieAltea

   Zij liggen aan de zuurstof,want ze weten niet welke leugens ze nu nog kunnen bedenken om de mensen van het stemmen op Geert Wilders,cq de PVV af te houden.

 19. HenkieAltea

  De moslims,en zeker de Marokkaanse criminelen zorgen voor de stemmen winst van de PVV.
  Maar vergeet ook niet het standpunt van de PVV t.o.v. de EUSSR.
  Want Geert Wilders loopt al meer dan 10 jaar zijn gelijk te verkondigen,alleen de Nederlandse burger werd door de linkse media bedondert.

 20. Stevie

  Iedereen in onze familie stemt al jaren PVV … onze stad is kapot gemaakt door die import … steeds meer baarden in jurken , fatima’s in zwarte tenten … en teveel ervaringen met die criminele bontkragen …wij walgen van de hard core fans van de alles verwoestende pislam ideologie …

 21. Gielah

  Zojuist op Twitter stond er dit over de nieuwste peilingen van Maurice de Hond:

  PVV 29
  CDA 24
  D66 24
  SP 18
  VVD 18

  PVV verreweg de grootste !!!

 22. Chris Schoneveld

  “De PVV zal het dit keer echt beter campagne moeten voeren als de vorige keer ”

  Vreemde zin. Bovendien is het beter om “dan” te gebruiken, i.p.v. als.

 23. Jantje

  Isis c.s. doet de campagne voor de PVV dit jaar (en volgnend jaar en volgend…).
  Daar kan een eigen campagne niet tegen op.

 24. Seneca

  @zomaar, primo, noordermiede.
  Wellicht ten overvloede, stemplicht is er nooit geweest. Het was een verschijningsplicht met daaraan gekoppeld: stemrecht.

 25. Gerben

  Het CDA lijkt genoegen te nemen met een toekomstige positie als gedoger van dit VVD/PvdA kabinet. Mogelijk zelfs in plaats van CU en SGP, die als de peiling uitkomt, overbodig worden om naast D66 en CDA dit kabinet te steunen. VVD en PvdA zullen met een dergelijke uitkomst nieuwe TK verkiezingen ten koste van alles willen voorkomen. Zo zouden CDA en D66 uiteindelijk wel eens meer te vertellen kunnen krijgen over de begroting en nieuwe wetgeving dan regeringspartijen VVD en PvdA.

  1. Eminem2

   Wellicht heeft het CDA deze wens wel, maar gezien hun opstelling samen met D66 inzake de belastingverlaging (te weten: lastenverlaging gefinancierd door bezuinigingen) liggen zij juist op ramkoers met de PvdA. Dat heeft Samson ook onderkend, hoewel zijn strijdlustige woorden dat hij dit “bondje van CDA en D66 wel eens even zou breken
   ” gezien de al geruime tijd beroerde peilingen voor de PvdA nogal krachteloos aandoen.

  2. Taljaard

   @Gerben
   De SGP kan een samenwerking met D’66 nooit aan haar achterban verkopen. Veel mensen met een reformatorische achtergrond, vooral de jongeren, hebben sympathie voor de PVV. De CU is te zwalkerig. Net als GL tendeert men daar om hun principes te verkopen voor de linzensoep van de ilussoire macht. En het CDA is, op D’66 na, de meest eurofiele partij van Nederland.
   Erg teleurgesteld in de SGP na hun buiteling in het zgn. ”woonakkoord”, wat de huren omhoog pompt (voor de zoveelste keer!) om de hypotheekbanken te behagen en wooncooperaties nog verder te spekken.
   Maar zij waren, naast de PVV, de enigen die niet mee stemden in de landverradersmotie Halsema van 27-10-2012, ze zijn behoorlijk EU-kritisch en hun standpunt aangaande Israel is boven iedere twijfel verheven.

 26. wildorchid49

  Wij stemmen allemaal weer PVV,en dat blijven we doen,we willen nooit meer stemmen op die andere schijnheilen,PVDA,VVD en noem maar op,ze stelen,liegen .. nee laat die maar achterwege.
  Als er één is die eerlijk zijn smoel open durft te trekken is het Geert wel .. de enige die voor het Ned volk opkomt.

 27. JOzephius

  De reden waarom ik geen enkele andere partij dan de PVV ga stemmen is deze.
  De PvdA, VVD geholpen door D66, CU, SGP etc. hebben ervoor gezorgd dat de huren nu absurd hoog zijn en na iedere huurverhoging straks door velen niet meer op te brengen.
  Huurhuis in het rijtje woningen van mijn moeder in de Stevenshof/Leiden.
  1983: Fl240,- = 12% van een toenmalig modaal salaris
  2015: €890,- = 44,5% van een huidig modaal salaris
  Tel daar in 2015 het gas/water/elektra bij op en je zit op meer dan 50% van een modaal salaris. Dat is toch niet meer op te brengen. De mensen hebben dus helemaal geen geld meer om uit te geven domweg omdat ze het gewoon echt niet meer hebben. Dat is de reden dat ik uit groot protest PVV stem. Mijn oplossing: alle directies van woningbouwverenigingen ontslaan en er normale mensen neerzetten en alle huren per direct met meer dan 50% verlagen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.