Pro-Russische rebellen blijven vechten ondanks staakt-het-vuren

Geen categoriefeb 21 2015, 13:00
Precies zoals verwacht.
Het staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne is ronduit waardeloos, want de pro-Russiche rebellen in het bezette gebied blijven maar doorgaan met beschietingen (en ja, het Oekraïense leger doet logischerwijs vrolijk mee). Volgens het 'persbureau' van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk hebben rebellen inmiddels vijfhonderd Oekraïense militairen omsingeld in Debaltsevo. Ze geven dus zelf toe dat ze nog aan het vechten zijn ondanks een staakt-het-vuren. Tja.
Een aantal militairen zou hebben geprobeerd de omsingeling te doorbreken, waarbij het tot vuurgevechten kwam. In het Oost-Oekraïense Debaltsevo woedt nog steeds een hevige strijd ondanks een staakt-het-vuren. De rebellen willen de stad veroveren op het Oekraïense leger.
Zoals ik een week geleden schreef:
De rebellen hebben lak aan het staakt-het-vuren: "We’ll kill them all." Dat is niet slechts stoere taal. Poetin kan op ieder moment besluiten om verder op te rukken in Oekraïne. Westerse leiders zullen gewillig meebuigen, zoals ze ook gewillig meebogen voor de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Peace for our time… Dat zou desastreus zijn.
Vladimir Poetin zal niet rusten voordat hij zijn land heeft uitgebreid met nieuwe gebieden. Als het zou kunnen, zou hij het liefst ook de Baltische staten opnemen in Rusland. Zover zal het niet komen, mits de westerse leiders eindelijk een keer hun tanden laten zien en de Russen tegenhouden in Oost-Oekraïne. Ze mogen geen centimeter verder oprukken.
Anders kunnen we onszelf net zo goed meteen overgeven aan provocateur Poetin. En nee, dat moesten we maar eens niet gaan doen. Poetin moet worden geconfronteerd met machtsvertoon, want dat is de enige taal die hij verstaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten