Slappe hap: UvA geeft toe aan onhygiënische kraakstudenten

maagendhuis
Foto: Dirk Gillissen / Flickr

Waarom gaat de Universiteit van Amsterdam in vredesnaam om de tafel zitten met een stelletje slopers en inbrekers?

Gisteren was het weer raak: voor de tweede keer in twee weken tijd vonden enkele hondsbrutale studenten het tijd om het eigendomsrecht van de UvA te ontkennen en een gebouw te bezetten. Dit keer ging het niet om het Bungehuis, maar werd de voordeur van het Maagdenhuis geforceerd en wordt het gebouw sindsdien bezet door boze studenten die eisen dat de studies ‘Tsjechisch’ en ‘Talen en culturen van Nigeria in de derde eeuw’ vooral niet dreigen te verdwijnen. Ondanks dat niemand geïnteresseerd is in de studies (noch in de studies zelf, noch in afgestudeerden in deze richtingen), mogen ze toch echt niet opgeheven worden. Stel je voor!

Je zou verwachten dat een universiteit die een beetje zelfverzekerd in z’n schoenen staat hier allemaal geen boodschap heeft. Inschikken, of opsodemieteren. De houding van een Verdonk, of een Fortuyn, of een Thatcher. En dus niet de wassen ruggegraat van een Pechtold of een Melkert:

Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam is akkoord gegaan met het toevoegen van een student-lid. Daarnaast blijven alle taalopleidingen twee jaar onveranderd bestaan en wordt meer geld gereserveerd voor Geesteswetenschappen. Die toezeggingen heeft het College zojuist gedaan aan de Faculteitsraad. Dat zegt Volkskrant-verslaggever Van Ewijk.

Het is echt armoe troef dat het College van Bestuur meent een gesprekspartner te hebben in de vorm van deze krakende marxistische ‘studenten.’ En juist door deze horde stampende millennials die denken dat de wereld ze iets verschuldigd is hun zin te geven, maakt de UvA deze lieden alleen nóg maar verwender. Het resultaat? De boze kraakstudenten zien dat hun gekrijs werkt, en zullen dus vast en zeker binnen afzienbare tijd vergelijkbare acties opstarten. In Amsterdam, of elders in het land. Hoe het ook zij: door deze werkschuwe ellendelingen hun zin te geven, maak je ze alleen nog maar verwaander en strijdlustiger. Dat is niet in het belang van de UvA, van de academische wereld in z’n algemeenheid en al helemaal niet in belang van Nederland.

De UvA had het lef moeten hebben deze verwende blagen voor eens in hun leven níét hun zin te geven. Daar zouden ze – ook vanuit opvoedkundig perspectief – uiteindelijk meer mee geholpen zijn dan met jet eindeloze gepamper.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!