Steeds meer westerse extremisten voegen zich bij ISIS

Geen categoriefeb 11 2015, 9:00
Volgens Amerika heeft ISIS het lastig. ISIS denkt daar zelf heel anders over.
ISIS is teruggedrongen uit Kobani én ligt zwaar onder vuur in Mosul, wat natuurlijk geweldig is. Toch betekent dit niet automatisch dat de terroristische organisatie op het punt van omvallen staat.
Het belangrijkste voor ISIS is dat er continu nieuwe jihadisten bijkomen die hun hebben en houden maar wat graag willen opofferen voor de gekke 'kalief' Abu Bakr al-Baghdadi.
En wat dat betreft gaat het nog altijd goed voor ISIS:
Het aantal mensen dat naar Syrië afreist om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat of een andere terroristische groep, neemt nog altijd toe. De Verenigde Staten denken dat meer dan 20.000 jihadisten uit meer dan negentig landen naar Syrië zijn gegaan. Dat zijn er duizend meer dan waar de VS vorige maand nog van uitgingen.
De afgelopen tijd hebben maar liefst 3400 westerse extremisten zich aangesloten bij ISIS - of hebben dat geprobeerd. Er lijkt voorlopig nog steeds geen einde te komen aan de instroom van dit soort wannabe jihadisten.
Deze cijfers bewijzen maar weer eens dat de strijd tegen ISIS groter is dan veel mensen - ja, ook veel politici - willen toegeven. We moeten niet alleen de militaire oorlog winnen door de terroristische organisatie te bestrijden (en te bombarderen) in Syrië en Iraq, maar we moeten op de één of andere manier ook de pr-oorlog winnen. Te veel jonge moslims in het Westen voelen zich aangetrokken tot de Radicale Islam; of dat nu gepredikt wordt door ISIS, Al Qaeda, of willekeurig elke andere extremistische organisatie. De enige reden dat ze zich bij ISIS aansluiten is dat die groep relatief succesvol is én duidelijk maakt dat zijn leden alle ruimte krijgen om onschuldige, maar andersdenkende mensen te martelen en te vermoorden. Blijkbaar trekt dat flink wat 'westerse' moslims aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten