Studentbandieten bezetten doodleuk gewoon nog een universiteitspand

B-tfU3CUYAAbV9D.jpg large
Foto: Twitter / @nina_e_

De kraak, inbraak en bezetting van het Bungehuis smaakte kennelijk naar méér.

Terwijl de politie nauwelijks klaar is met het “aanpakken” (lees: in de watten leggen) van de Amsterdamse studenten die anderhalve week lang het UvA-pand genaamd Bungehuis kraakten, bezet de horde doldrieste studenten gewoon doodleuk nóg een pand van de universiteit. Deze keer gaat het om het iconische Maagdenhuis:

Tientallen demonstranten zijn woensdagavond het Maagdenhuis in Amsterdam binnengevallen. De deur van het pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) werd na een vreedzame protestmars ingetrapt door boze studenten die het aftreden van het bestuur van de UvA eisen.

Onder luid gejuich en gejoel stroomden de studenten het pand binnen. “Aftreden! Aftreden!”, scandeerden ze uitgelaten.

Niet alleen is het bezetten van het Maagdenhuis schreeuwend onorigineel, maar ik vraag me ook af waar deze “aanstormende elite van Nederland” het lef vandaan haalt zomaar deuren in te trappen van gebouwen. Om vervolgens in die gebouwen dan een beetje de dictatoriale bezetter uit te hangen:

Momenteel zit het gajes daar op de grond een beetje te klappen voor impromptu sprekers die er de socialistische revolutie aankondigen. Wat mij betreft knuppelt de politie vanavond nog iedereen naar buiten, en hoeft het niet opnieuw 11 dagen te duren voordat de ME moet uitrukken om dit stelletje branieschoppers weer naar hun muffe studentenkamers te trappen. Deze onzin is echt niet te filmen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!