Studentenrebellie: de linkse slang vervelt

De Nieuwe Universiteit is het product van decennia lang durende linkse indoctrinatie van ons onderwijs, het bewijs kon niet duidelijker zijn. Deze beweging wijst marktwerking af, het streven naar excellentie en eist vaste contracten voor medewerkers van de UvA, diezelfde medewerkers die hun actie steunen dus. Deze coup-poging geeft inzicht in het monster dat we hebben gecreëerd in dit land.

We hebben links onder onze ogen een vijfde colonne laten kneden die ruggensteun geeft aan radicale linkse studenten die met deze eerste bezetting een signaal hebben afgegeven: “Wij zijn bereid geweld te gebruiken om onze zin door te drukken”. Met andere woorden, hun morele principe is dat het doel de middelen heiligt, naar voorbeeld van hun ideologische voorvaderen.

Deze Nieuwe Universiteit vergelijkt een onderwijsinstelling met een democratisch land, ze wijzen het idee van een universiteit als bedrijf principieel af. Ze wijzen de invloed van geld en resultaten in het onderwijs af, maar het gebruiken van geweld blijkt enorm praktisch in een schizofreen Nederland. Dus nogmaals, geld afwijzen en geweld initiëren. Met dergelijke lieden valt geen zinnig woord te wisselen. En iedere niet-socialistische universiteit had meteen de ME hardhandig het gebouw laten schoonvegen van krakers. Als zelfs het principe ‘je blijft met je poten van de spullen van een ander af’ voor links al te neoliberaal is, dan is inzetten van geweld om geweld te bestrijden de enige optie.

Helaas is hier geen sprake van een incident maar van een fenomeen. Deze acties zullen vaker plaatsvinden, omdat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Studentenrebellie is sinds het ontstaan van links een vast onderdeel van het linkse pallet aan wapens. In Nederland hebben we eerder Maagdenhuis-bezettingen gehad in de jaren 80, en in 1964 was er een studentenrebellie op de Berkeley Universiteit in de Verenigde Staten. Daar capituleerde de universiteit meerdere malen, waarmee ze verdere escalatie uitlokte. Ayn Rand analyseerde de ‘activisten’ actief op Berkeley en stelde dat deze studenten het product zijn van moderne filosofie. Datzelfde geldt voor de bezetters van het UvA-gebouw.

”These ‘activists’ are so fully, literally, loyally, devastatingly the products of modern philosophy that someone should cry to all the university administrations and faculties: ‘Brothers, you asked for it!'”

Ongeacht hoe deze strijd nu wordt beslecht, de universiteit zal in slechte handen blijven. Het is daarom dat een grootschalige bezuiniging op de UvA een zegen is die enkel kan worden overstegen door een sluiting van de UvA.

De enige manier om dit soort kraken te voorkomen is een privatisering van ons onderwijs. Dan zullen er socialistische universiteiten zijn waar men elkaar de tent uit mag vechten. Voor weldenkend Nederland zal de markt betere alternatieven bieden. Links mag dan een ‘democratische’ universiteit stichten. Dat experiment zal eindigen zoals elke socialistisch fata morgana; in het riool van de geschiedenis.

We moeten de staat volledig scheiden van onderwijs om politieke sturing binnen universiteiten tegen te gaan. Deze vijfde colonne van linkse docenten en medewerkers aan universiteiten is alleen op de UvA al 100 man sterk. Zij houden linkse dromen levend en weren, al dan niet bewust, niet-linkse denkers. Zo worden Nederlandse studenten rationele Oostenrijkse theorieën over de economie, filosofie gebaseerd op de werkelijkheid en een kritische kijk op de rol van de staat onthouden. Als we doorgaan met onze studenten te leren over Keynes, Kant en Singer, dan is ons lot dat we in Nederland ooit worden geregeerd door de krakers van De Nieuwe Universiteit.

Yernaz Ramautarsing is oprichter van de Facebook-pagina tegen Linkse Indoctrinatie op Mijn Universiteit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. V.K.

  -Weet niet hoe, waar neoliberaal te plaatsen in dit stuk,

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Neoliberalisme

  -Na ja, nu weet je wat ons te wachten staat wanneer er eenmaal in NL een democratisch gekozen rechtse meerderheid/regering is.

  1. nogmaals

   @VK 16:24
   Leg eens uit svp: wat staat ons dan te wachten ?

 2. Jantje

  Dat zijn dezelfde idioten die altijd zo vol met vuur over anarchisme praten. Als ik dan zeg dat ik er dan op los ga rammen, op hun natuurlijk, dan kijken ze je niet begrijpend aan. Terwijl ik er alleen maar op wijs dat bij anarchisme het recht van de sterkste geldt. Democratie geeft nog een dun vernisje over het recht van de sterkste. Heel dun, dat dan weer wel.

 3. djvanvliet

  Oh help! Moderne filosofie!

 4. JOzephius

  Ach nee joh beste Yernaz Ramautarsing die bestuurders van universiteiten, hogescholen en VMBO’s zijn integere betrouwbare goede bestuurders. Lamenielachuh alsjeblieft! Ga maar eens optellen hoeveel belastinggeld er in het riool is gespoeld door deze arrogante bestuurders, Inholland alweer vergeten beste Yernaz, en lees even dat fantastische verhaal over die totaal absurde megalomane VMBO-gebouwen in Leiden. Wake up Yernaz!!!

 5. Staphylocoque

  Als Ramautarsings gedachtegoed een spiegel van de maatschappij zou zijn dan zou Nederland niet minder ongezond zijn.
  Natuurlijk moet onfeilbaar idool Rand weer even van stal gehaald worden. Droom lekker verder.

  Tot slot nog het rechtse luchtkasteel van privaat onderwijs. Onderwijs alleen voor kinderen van papa met de dikke portemonnee. Zoek voor de lol eens op wat privaat basisschool- en voortgezet onderwijs kost. Bedragen die voor jan modaal de helft van het jaarsalaris zijn. En dan de waan dat je politiek en onderwijs kunt scheiden door privatisering. Natuurlijk kan dat niet. Privatisering zorgt voor verrechtsing van het onderwijs, want privaat onderwijs is een rechts concept en alleen rijke VVD-pa kan dat private onderwijs betalen. Natuurlijk is rechts onderwijs Ramautarsings droombeeld, maar scheiding van onderwijs en politiek is het niet. Wat verhindert eigenlijk dat er onderwijsinstellingen met politieke signatuur worden opgericht?
  Meer graaiers hebben we niet nodig in het onderwijs. Geld moet niet de motiverende factor zijn in het onderwijs. Onderzoekers moeten gedreven worden door nieuwsgierigheid.

  Yes! Terug naar de negentiende eeuw, dat was immers zo’n paradijs. Iedereen tegen een schandalig loon laten werken en niet klagen, want voor jou tien anderen. Heerlijk, die rechtse mentaliteit. Ik, ik, ik en nog eens ik. Stel je voor dat ik voor mijn dood geen enorm kapitaal heb opgebouwd ten koste van anderen, want daar heb ik zo veel aan na mijn dood. NOT.

 6. W.H.J. Reiss

  De UvA mag men voor mij tot de laatste steen afbreken. Deze Universiteit heeft veel ellende veroorzaakt door indoctrinatie van Achterlijkheid te promoten bij de jeugd.

 7. robocop

  Dat universiteiten worden gerund als bedrijven die slechts oog hebben voor efficiency en output is een ramp voor de democratie. De nieuwe rebellen binnen de UvA verdienen alle support. Ook door jou Yernaz.

  http://www.ravage-webzine.nl/2015/02/24/betekent-het-bungehuis-het-begin/

 8. econoom

  De kwaliteit vd bijdragen van Yernaz neemt helaas met sprongen af. Ook ditmaal weer een ongenuanceerd verhaal over “links”. Wat bedoelt hij daarmee? Waarschijnlijk iedereen die niet zoals hij in het verwarde gedachtegoed van Ayn Rand gelooft. Een universiteit is geen bedrijf, en moet je ook niet runnen als bedrijf. Het probleem met het huidige hoger onderwijs in NL is het eenzijdige rendementsdenken, dat leidt tot het aanbieden van boterzachte modieuze studies en schrappen van serieuze studies die niet voldoende studenten trekken, zoals de zgn. “kleine talen”, waartoe onze op rendement gerichte universiteitsbestuurders ook Russisch en Portugees rekenen, met beduidend meer sprekers dan het NL. Voor dit verlies aan kennis zullen we nog een hoge prijs betalen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.