Turkije dreigt met celstraf voor Nederlandse journaliste Geerdink

Geen categoriefeb 02 2015, 20:00
Free Frederike Geerdink!
Erdogans Turkije laat weer eens zien dat het lak heeft aan buitenlandse critici op het gebrek aan vrijheid van meningsuiting en vrijheid van pers in het land. De Nederlandse journaliste Frederike Geerdink, die begin januari werd opgepakt vanwege haar artikelen over Koerden in Turkije, is de sjaak.
Ze wordt door de aanklager in de stad waar zij woont, Diyarbakir, vervolgd voor, let op, "het maken van propaganda voor een terroristische organisatie". Geerdink kan een celstraf van één tot vijf jaar krijgen voor die "propaganda" van haar.
Zelf zegt ze het nieuws nog niet te kunnen bevestigen. Ze wil eerst morgen met haar advocaat naar de rechtbank om de documenten van de zaak in te kunnen zien om te kijken wat er nu precies aan de hand is en wat de risico's zijn.
https://twitter.com/fgeerdink/status/562288442626035712
Waar minister Bert Koenders is? Tja. Zijn ministerie van Buitenlandse Zaken houdt zich nogal op de vlakte. Zie deze tweet:
https://twitter.com/minbuza/status/562300701054099456
Zoals CDA-Kamerlid Raymond Knops zegt: "De minister moet ophouden zijn kop in het zand te steken in dit dossier. Hij moet zo snel mogelijk de Turken om opheldering vragen." Dat niet alleen, Koenders moet ervoor zorgen dat Geerdink niet wordt vervolgd vanwege haar journalistieke werk. De minister moet al zijn dossiers van het bureau vegen en zich 100 procent concentreren op deze zaak. Dit pikken we niet. Free Frederike Geerdink!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten