Video! Groningse gastreiteraar valt nu ook leerkrachten lastig

Het blijkt wederom dat het in Groningen niet wordt gewaardeerd als je tot kalmte maant. Intimidatie en treiteren is wat er de klok slaat.

Afgelopen week maakte ik zelf ook al kennis met het gebrek aan opvoeding van vele Groningers. Dit uit zich wanneer je het ook maar aandurft om te opperen dat de GroenLinkslezing over apocalyptische aardbeving in Groningen, wellicht een ietsjepietsje overdreven is. Alhoewel het zeker een punt van aandacht is (en ook niet meer dan dat), gaan sommige gekkies helemaal full retard en volgen intimidaties, doodsbedreigingen en ware scheldkannonades. Ik heb het allemaal aan den lijve ondervonden afgelopen week.

Maar die horde spreekwoordelijke Feyenoordfans uit Groningen stopt natuurlijk niet alleen bij mij, maar intimideert en hooitvorkt ook vrolijk verder richting anderen. Neem bijvoorbeeld Willem Groeneveld alias ‘Sikkom’, die getuige een video op Dumpert.nl z’n best doet om leerkrachten op basisscholen in hun hemd te zetten.

Kijk maar: op de video hieronder zien we hoe de marginale blogger het eerst probeert bij een wethouder, een burgemeester en vervolgens ten einde raad maar een persvoorlichter. Dat hij die mensen probeert te spreken is uiteraard fair game: zij zijn (getrapt) gekozen politici, en aangezien het hele gaswinningsverhaal een heet politiek issue is mogen deze mensen geacht te worden het één en ander van de problematiek af te weten. Echter: de politici duiken voor Sikkom en gefrusteerd gaat de belblogger verder. Hij besluit dan maar de directeur van een basisschool te bellen. Ene Bert van der Veen. Bekijk het bizarre gesprek hieronder:

 

Alhoewel de bedremmelde directeur Bert van der Veen allereerst aangeeft eigenlijk geen tijd te hebben voor de fratsen van Sikkom, was de man weliswaar toch beleefd genoeg om aan de lijn te blijven. Logisch ook; de man heeft een school te runnen. Hij moet daar al genoeg kinderen vermaken, dus om de grote kinderen van bashblogs ook nog te gaan entertainen zou teveel van het goede worden. Maar Van der Veen is te goed voor deze wereld en gaat het gesprek tóch aan.

Terwijl Sikkom de ene na de andere vraag stelt die eigenlijk alleen door seismograven beantwoord kunnen worden, probeert de directeur het zo goed en zo kwaad als het gaat toch in goede banen te leiden. Daarbij vertelt hij een verhaal dat hout snijdt: hij laat zich door een keur aan specialisten adviseren, en die zijn duidelijk: bij aardbevingen blijft deze school overeind. En zolang er geen concrete informatie voor ligt waaruit blijkt dat zijn Regenboogschool onveilig is, neemt Van der Veen ook niet aan dat het einde van zijn school.

Klinkt redelijk toch? Nou… niet voor Sikkom. Hij draait vervolgens de bewijslast om: ga eerst maar eens bewijzen dat de school veilig is! Alle scholen zijn onveilig tot nadere bekendmaking! Wraah! Schande! Kielhalen! Als vikings geen zwaarden en gehoornde helmen hadden gehad, maar hipstermutsen en iPhones.. dan hadden ze er ongetwijfeld uitgezien als Willem Groeneveld.

Wat er daarna overblijft van het gesprek is de moeite van het vermelden niet waard. Groeneveld geeft de directeur geen enkele kans tot een weerwoord en blijft door de man heentetteren. Hij weet het zelf allemaal beter, en de directeur zou zich moeten schamen.

Nee dus. De zaken liggen dus precies andersom. Laat die arme Bert van der Veen dus gewoon moet rust. Willem “Schreeuw, boos, verwijt, schande, dronken op Facebook posten om 23.00u” Groeneveld is juist degene die hier onverantwoord bezig is, en niet de nuchtere schooldirecteur die weigert in elk paniekverhaal mee te gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

18 reacties

 1. W.H.J. Reiss

  Groningen wordt al geruime tijd belogen. Dat was laatst heel duidelijk bij het telefoon gesprek van ene VVDer in de trein. Dat liegen en bedriegen is het enige wat politici en media nog doen. Waarom zouden Groningers daar nog op af moeten gaan ! Geef eens 1 reden waarom ik een leugenaar van de VVD in dit geval weer moet gaan vertrouwen ? Het resultaat is nu dat de NAM bij 120 scholen het veiligheidsrisico gaat onderzoeken.
  Een ramp moet je voorkomen en niet hoeven navertellen !
  Idem MH17, die ramp(aanslag) had voorkomen kunnen worden, indien niet over Seperatistisch gebied was gevlogen !
  Dat is Regeren, dat is vooruitzien ! Dat is Visie ! Dat is iets wat dus ontbreekt in Nederland en de gehele wereld !

  1. -Harry

   Inderdaad Reiss ,

   helemaal mee eens .
   Heb ook haast veertig jaar VVD gestemd , met de kennis van nu zou je je daar voor moeten schamen , eigenlijk .
   Althans , ik heb er een beetje een raar gevoel bij .

   Door mijn onvrede met figuren zoals Weisglass , van Aartsen en die lul van een Dijkstal heb ik , zodra Pim Fortuyn stembaar was , daarop gestemd .

   En nu uiteraard op het enige alternatief , Wilders !

   Eigenlijk legt die hele gas ellende mooi bloot hoe weinig de politici met ” de mensen in het land ” nou werkelijk ophebben .
   Misschien wel helemaal niks !
   Dan zijn het gewoon ratten , die aardig doen tegen de tijd dat er gestemd mag worden , maar verder moet iedereen z’n waffel houden . Want ZIJ weten het tenslotte het beste !

   Dit uitgezonderd de PVV mensen , die heb ik daar nog nooit op kunnen betrappen .
   Bij ontmoetingsavonden zijn ze allemaal bijzonder geinteresseerd en hartelijk !
   En niemand doet uit de hoogte !
   Daarvan wil ik er wel MEER , MEER , MEER !

 2. Yato

  “Afgelopen week maakte ik zelf ook al kennis met het gebrek aan opvoeding van vele Groningers.”

  Ik heb als Groninger zijnde sterk de neiging om nu wat over de auteur van dit artikel te zeggen, maar ik verlaag me niet tot dat niveau.

  1. Wachteres

   Er is een Friese uitdrukkking Yato, die ook in het Gronings gebruikt kan worden:

   ‘Doch dyn plicht, en lit de lju mar rabjee’

   ‘Dou dien plicht en loat de minsen moar kletsen’

   1. Wachteres

    kwebbeln is ook leuk

 3. Wachteres

  Noorwegen handelde heel wat verstandiger dan Nederland. Dat land heeft van de oliegelden een enorme buffer voor het eigen volk aangelegd.

  Dat is een.

  En als je maar weinig begrip opbrengt voor mensen die al jaren gefrustreerd worden, dan kun je misschien wat felle reacties verwachten. Laat ik je gerust stellen, bij Groningers wordt de soep nooit zo heet gegeten, als die wordt opgediend. En het moet hen wel erg bont worden gemaakt, willen zij zo te keer gaan.

  Een voorbeeld van de frustraties: Een fabriek in Delfzijl gaat failliet, heel veel mensen zitten in een klap zonder werk.

  Om elders opnieuw werk te vinden en daarvoor te gaan verhuizen, moeten zij hun huis verkopen.

  Dat lukt nooit, want in een ‘gevaarlijk gebied’.

  Hoe dan ook heeft Groningen zelf nooit geprofiteerd van de oliewinsten.

  Iedereen kan wel een ‘gekje’ tevoorschijn toveren, daarvoor hoef je niet in Groningen te zijn.

  En ach Tim, ik word al jaren, niet door ‘onbeschaafde Groningers’, uitgemaakt voor fascist, racist, nazi en ik ben zelfs door de ‘elite’ bedreigd dat ik op transport moet worden gezet en misschien zelfs moet worden gemold.

  https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

  Niemand die zich er druk om maakt.

  En ik, als Groninger, al helemaal niet.

  Voor onze westerse regering hebben wij nul komma nul respect.

  Voor alle duidelijkheid:ik ben tegen het dreigen met geweld, door wie dan ook.

  1. LantR.fant

   Iets zegt me toch dat de Groningers best wel hebben geprofiteerd van de welvaart die de gasbel gebracht heeft. Al waren het maar de uitkeringen, waar het rode (net)werkvolk ten volle van heeft geprofiteerd.

 4. GenX

  Ben het niet met het standpunt in bovenstaand artikel eens.
  Het is ook wel gewoontegetrouw gebruikelijk bij ‘scenario-onderzoeken/-planning’ dat van het ‘best-case’-scenario wordt uitgegaan en niet het ‘worst-case’scenario. Ik ben zeker niet voor doemdenken, maar laten we nu eindelijk eens een keer realistisch worden.
  Oké, ik ben een leek, maar mocht er tussen nu en september 2015 een zwaardere beving plaatsvinden díe ook leidt tot fikse schade aan het gebouw (of instorting), dan wil ik heel Nederland wel eens horen.
  Ik voel een 2e MH17 (we wisten het niet, we waren niet geïnformeerd, de HUIDIG vigerende veiligheids- en kwaliteitsrapporten tonen aan dat er geen reden is tot ingrijpen) aankomen.

 5. Pieter V

  * Als je al jaren bent weggezet als zeurpiet.
  * Als al jaren door de autoriteiten wordt ontkend dat de aardbevingen iets met de gaswinning hebben te maken.
  * Als je al jaren maar moet zien hoe je de aangerichte schade op eigen kosten moet zien te repareren.

  Tja, dan staan er mensen op die niet alleen zeggen genoeg is genoeg aan leugens maar die wegens volkomen begrijpelijke totale frustratie over het crimineel wegkijken van problemen door de overheid.
  Ik heb daar alle begrip voor, ook als het misschien iets over de top is.

  De parallel met het wegkijken door “onze?” overheid met betrekking tot de problemen met de islam is puur toeval en heeft niets te maken met een corrupte overheid die meer geïnteresseerd is in de hoogte van hun declaraties dan het belang van het volk.

  Het jihadisme heeft dan ook niets met de islam te maken, net zo min als de aardbevingen in Groningen met de gaswinning daar.

  Alleen criminelen en debielen kunnen zoiets nog volhouden.

  1. Pieter V

   Vorige post – weggevallen tekst: “eindelijk eens actief worden”

   Tja, dan staan er mensen op die niet alleen zeggen genoeg is genoeg aan leugens maar die wegens volkomen begrijpelijke totale frustratie over het crimineel wegkijken van problemen door de overheid eindelijk eens actief worden.

 6. mijn-idee

  Vanmorgen beluisterd.
  Een special over Groningen bij het VPRO programma OVT…

  http://www.radio1.nl/item/271196-Het%20Spoor%
  20Terug,%20Gronings%20Gas,%20deel%202.html

  Veel van wat nu gebeurt is al veel eerder onderzocht en aangegeven. Luister en huiver…..

 7. Beterweter

  Als oud-Groninger toch maar even reageren. Dat betweterige (…) ventje van een Groeneveld is een journalist van niks. Poogt in zijn artikel op sikkom.nl driftig aan bronbescherming te doen maar een bezoekje aan de twitteraccount van dat blog levert al snel op dat de aangehaald ‘aardbevingsdeskundige’ ene Richard Zijlstra uit het Friese Wommels is. @Geoneer op twitter. Leuk om eens op die namen te googelen… En bijvoorbeeld te lezen wat dichtbij.nl (de Groningse editie) over hem schrijft. Groeneveld is een prutser. En lijdt overduidelijk aan adhd en zelfoverschatting. Journalistiek ‘geleerd’ op Windesheim in Zwolle. Nou, dan weet je wel! Schreef in het verleden wel eens een stukkie in het Dagblad van het Noorden over, godbeterhet, games. Het schoenmakertje had bij dat leestje moeten blijven.

 8. Beterweter

  Nog even in aanvulling op het voorgaande; om de aard van het beestje, ‘journalist’ Willem Groeneveld, bloot te leggen. Op de site youngturks,nl bewijst hij lippendienst aan alles wat Islam is. Prototype wegkijker. Product ook van de stinkend-linkse doctrine van Windesheim, Zwolle. Kijk maar eens.
  En die Richard Zijlstra van Geoneer? Een clown. Een oude, gefrustreerde NAM-werknemer kennelijk ook. Rancune?
  Het duo kan beter wat gaan gamen, dunkt me…:-) En laat die schooldirecteur met rust.
  Neemt allemaal niet weg dat Groningen beter verdient dan dat wat er de laatste jaren gebeurd is. En dat zou Tim Engelbart zich ook moeten realiseren.

 9. Moose

  Opmerkelijk. Geen enkele ‘aardbeving’ kwam boven 4 op de schaal van Richter. Lees dat eens.
  Hoe stevig is de boel daar gebouwd?

  1. Beterweter

   Beste Moose,

   Het gaat er niet om hoe stevig die ‘boel’ daar gebouwd is. Het gaat er om dat de ‘boel ‘ goeddeels gebouwd is vóórdat de NAM de boel daar begon te plunderen. Daar zijn Groningers nu de dupe van. En dat heet een nationaal schandaal. Niet meer of minder,

 10. LantR.fant

  Nu is er in Groningen een overschot aan woningen. Die kan de overheid opkopen. Breek al het gammele spul af en bouw voor de behoefte wat betere woningen terug.
  Kunnen de baanzoekers meteen naar gebieden met werk verkassen zonder geld erop toe te leggen.
  Dan lossen we toch een hele hoop problemen op?

  1. nogmaals

   @Lantr
   Onze rood-liberale regering wil helemaal geen problemen oplossen. Ze willen geen geld uitgeven in en aan Groningers. Ze vinden dat de gaswinning prioriteit heeft, want het geld is nodig t.b.v. islam-invasie, EU, Zieligheidsindustrie en al die grote en kleine eigenbelangen van onze policor elite.
   En als ze al iets doen dan zijn het vrijblijvende toezeggingen vanwege de a.s. verkiezingen.

   Trouwens, als de pvda en de vvd daarbij niet totaal worden weggevaagd door de Groningers, hebben ze mijn sympathie volledig verloren. Als ze daarna nog klagen, roep ik “eigen schuld dikke bult, en dan moeten de goeden maar met de kwaden lijden”!

 11. Calimero

  Weten jullie, die allemaal zo op de Groningers afgeven omdat we ons druk maken over onze huizen, dat er heel veel Westerlingen naar Groningen zijn gekomen voor vooral, de lage huizenprijzen. Waar je in Amsterdam een konijnenhok op de 5e verdieping kan kopen, koop je in Groningen een riant vrijstaand huis met grote tuin. Die koopjesjagers zijn veelal de allergrootste schreeuwers over het onrecht hun aan gedaan (veelal ook nog met de opmerking dat ze nooooooiiiiiitttttt op de hoogte zijn gebracht dat er aardbevingen in Groningen waren). Zij zitten met een onverkoopbaar huis in dat domme Groningen en willen terug naar dat veilige westen om weer in een konijnenhok te gaan wonen. De meeste Groningers op een enkeling na, hoor je niet.

  Oh en Tim; Wie zaait zal oogsten, kent u die uitdrukking? En je moet je wel bij de feiten houden. Je hebt het over leerkrachten, ik hoor niet een leerkracht in het filmpje, enkel een schooldirecteur, een persvoorlichter van de gemeente en iemand van de NAM. Alle drie moeten een journalist te woord kunnen staan, dat hoort bij de functie. Verder geef je af op een collega die met het zelfde sop overgoten is als jij. Misschien kan je een jaartje kleuterschool (in Bedum) overdoen (dat deel waar je leert tegen je verlies te kunnen)

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.