Angstige VVD verbergt snel video’s met verkiezingsbeloften uit 2012

vvdprive
Foto:

De liberalen doen het zo hard in hun broek voor kiezers, dat ze maar zijn begonnen met het uitwissen van sporen dat ze ooit rechts beleid beloofd hebben.

Het is ongelooflijk: nu de VVD in de peilingen nog sneller zinkt dan een baksteen is kennelijk alles geoorloofd in de strijd om meer kiezers te trekken in de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. Zo wordt er nu een nieuw verhaaltje opgezet waaruit zou moeten blijken dat de VVD zogenaamd dit land uit een diep dal heeft getrokken door middel van “koers houden” en rechts beleid.

Dat van dat laatste helemaal niks terecht is gekomen, probeert de partij nu te verdoezelen. Alles om de kiezers een rad voor ogen te draaien! Hoe? Door gewoon alle oude video’s waarin inmiddels gebroken verkiezingsbeloften zijn gedaan, simpelweg van het internet te verwijderen. Of nou ja: op ‘privé’ te zetten, wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt.

Wat dacht u van een video met de leuze ‘Meer straf en minder begrip voor criminelen‘? Staat op privé. U kunt het dus niet meer bekijken.

Of ‘Werkend Nederland verdient belastingverlaging‘? Ook privé. De VVD wilde dat u dit niet langer nog kon zien.

En tenslotte: ‘Meeleven met slachtoffers, niet met dadersOok die is privé gemaakt; de liberalen vonden kennelijk dat u niet met deze video kon omgaan.

Eerder deze maand probeerde ook het inmiddels aftgetreden Kamerlid Verheijen ook al z’n sporen uit te wissen, en gelukkig voor de geschiedschrijving flopte die intensie ook al. Deze poging is al niet zo erbarmelijk uitgevoerd, want wie naar sites van lokale VVD-fracties surft ziet nog overal links (1, 2) naar de inmiddels verwijderde video’s die bol staan van de gebroken verkiezingsbeloften.

Laat dus ook deze nieuwe poging van de VVD om de politieke geschiedenis van de afgelopen vijf jaar te herschrijven grandioos mislukken. De feiten zijn immers zonneklaar: bij de verkiezingen van 2012 heeft de VVD de kiezer met een groot aantal verkiezingsbeloften verleid om te kiezen voor een onversneden rechts geluid. Die opzet lukte: de VVD behaalde een recordaantal van 41 zetels in september 2012, en werd daarmee de grootste partij van Nederland. Maar nog geen twee maanden na de verkiezingsdag bleek dat eigenlijk alle ferme beloften alweer overboord waren gezet.

De VVD zou dat allemaal eens ruiterlijk moeten toegeven, in plaats van oude video’s van het web te verwijderen. Jammer genoeg zijn ze daar niet moedig genoeg voor.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!