Communistische Noord-Koreaanse gekken dreigen met nucleaire oorlog

Geen categoriemrt 03 2015, 13:00
Indien noodzakelijk zal Noord-Korea haar vijanden "preventief aanvallen."
De marxistische groupies van Noord-Korea zijn weer eens in het nieuws! Het regime, geleid door de abominabele dictator Kim Jong-Un, liet onlangs namelijk weten niet terug te schrikken voor een nucleaire oorlog met Amerika. Dat bericht het AD.
De reden dat de stalinisten hier opeens mee schermen? Amerika en Zuid-Korea houden weer eens een militaire oefening. Iedere keer dat zij dat doen is het raak: het duurt maar even ja, welja, daar komen de Noord-Koreanen weer met allerlei beloften/dreigementen over een grootschalige oorlog waarbij ze de helft van de wereldbevolking snel even naar het hiernamaals zullen jagen.
Ri Su, de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, legt uit:
De minister waarschuwde dat het Koreaanse schiereiland ,,een nucleair kruidvat'' is en noemde de opstelling van de Amerikanen en het zuiden ,,provocatiever dan ooit''. Als de oefeningen doorgaan, is de kans op oorlog volgens hem ,,zeer groot''.
Leuk geprobeerd, maar we weten allemaal dat dit ongetwijfeld zal meevallen. Ten eerste is Noord-Korea niet in staat om Amerika te beschieten met een kernkop, en ten tweede is een nucleaire oorlog tussen de VS en Noord-Korea in no time afgelopen. Als Washington wil kan het heel Noord-Korea namelijk in anderhalf uur vernietigen. Ri Su en zijn slavendrijver Kim Jong-Un zullen dat ook weten, wat de kans op een oorlog erg klein maakt.
Toch is het - helaas - belangrijk om nu wel goed op te letten. In het verleden bleek namelijk dat de Noord-Koreanen steeds iets wilden als ze met oorlog begonnen te dreigen. Waarschijnlijk is er nu dus ook iets aan de hand; misschien dat ze geld, voedsel, of wat dan ook nodig hebben en het westen en Zuid-Korea in gijzeling zullen proberen te nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten