Dit is hoe de baby eruit ziet in de baarmoeder als mama rookt

Geen categoriemrt 24 2015, 11:30
Hmm. Toch maar laten liggen, die sigaret?
Veel vrouwen die roken stoppen (tijdelijk) als ze zwanger zijn. Helaas zijn er ok vrouwen die er stug mee doorgaan, ook al wordt er al jaren tegen gewaarschuwd.
Welnu, speciaal voor die vrouwen deze video.
Het komt op het volgende neer: baby's wiens moeder rookt ontwikkelen zich minder snel in de baarmoeder. Sterker nog, ze lopen een behoorlijke achterstand op, waardoor ze dus ook met een achterstand aan het leven beginnen.
Met andere woorden, roken terwijl je zwanger bent is pure kindermishandeling. Kappen dus. Vandaag nog.
Oh, en als malief niet rookt, maar papa wel, dan moet hij zijn sigaretten ook opgeven. We weten immers al langer dat meeroken net zo ongezond is als zelf roken.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten