Eén partij bakt er helemaal niks van in de provincie. Welke?

pvvnh
Foto:

Zetels warm houden kunnen PVV-Statenleden als de beste. Maar macht uitoefenen en regeren? Daar blijken de PVV-politici toch aanzienlijk minder bedreven in.

In maart 2011, zo’n vier jaar geleden, werden door de kiezer 69 PVV-Statenleden verkozen. Inmiddels is ongeveer de helft alweer opgestapt of voor zichzelf begonnen met eigen amateuristische fractie. Men was meer bezig met intern bakkeleien, of de aanstaande afsplitsing ‘in goede banen’ te leiden. Maar daadwerkelijk de provinciale politiek proberen te veranderen met beleid waardoor het voor de eigen achterban én de rest van het land beter wordt? Nee, dat was kennelijk helemaal niets voor de partij van Geert Wilders:

Van alle partijen in de Provinciale Staten is de PVV, gemeten naar het aantal moties dat in de afgelopen vier jaar werd aangenomen, het minst effectief. Slechts vijftien procent van de door de PVV ingediende moties en amendementen kreeg steun van een meerderheid, meldt Reporter Radio op basis van een onderzoek naar de politieke activiteiten van alle partijen in de provincies. Van de oppositiepartijen krijgt de ChristenUnie het vaakst een meerderheid achter zijn moties.

Dat PVV’ers vier jaar hebben zitten neuspeuteren en met een blikje Aldi-pils op de bank hebben gekeken naar herhalingen van RTL Boulevard, wordt verder ondersteund door de verzuimcijfers. Zo goed als alle ‘topscoorders’ wat betreft absentie zijn door de PVV de Provinciale Staten ingeholpen. Zie dit aardige staatje van de NOS:

verzuimprovincie

Over koplopers Monica Nunes en Arie-Wim Boer hebben we op DDS ook nog het één en ander gepubliceerd destijds. Over Hero Brinkman zullen we het maar niet eens hebben. Duidelijk is dat beide “politici” nogal mispunten zijn die nooit hadden mogen worden geselecteerd door enige serieuze of fatsoenlijke partij. Gaat dat credo eigenlijk nog wel op voor de aanhangers van blonde Geert?

De vraag die dan ook voor ligt lijkt me evident: waarom zou u überhaupt nog op de PVV stemmen? Volksvertegenwoordigers van de PVV – als ze überhaupt nog lid zijn van PVV-fracties aan het eind van de electorale cyclus – nemen wel zetels in, maar doen daar verder helemaal niks mee. Stelletje luiwammessen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!