Eén partij bakt er helemaal niks van in de provincie. Welke?

Zetels warm houden kunnen PVV-Statenleden als de beste. Maar macht uitoefenen en regeren? Daar blijken de PVV-politici toch aanzienlijk minder bedreven in.

In maart 2011, zo’n vier jaar geleden, werden door de kiezer 69 PVV-Statenleden verkozen. Inmiddels is ongeveer de helft alweer opgestapt of voor zichzelf begonnen met eigen amateuristische fractie. Men was meer bezig met intern bakkeleien, of de aanstaande afsplitsing ‘in goede banen’ te leiden. Maar daadwerkelijk de provinciale politiek proberen te veranderen met beleid waardoor het voor de eigen achterban én de rest van het land beter wordt? Nee, dat was kennelijk helemaal niets voor de partij van Geert Wilders:

Van alle partijen in de Provinciale Staten is de PVV, gemeten naar het aantal moties dat in de afgelopen vier jaar werd aangenomen, het minst effectief. Slechts vijftien procent van de door de PVV ingediende moties en amendementen kreeg steun van een meerderheid, meldt Reporter Radio op basis van een onderzoek naar de politieke activiteiten van alle partijen in de provincies. Van de oppositiepartijen krijgt de ChristenUnie het vaakst een meerderheid achter zijn moties.

Dat PVV’ers vier jaar hebben zitten neuspeuteren en met een blikje Aldi-pils op de bank hebben gekeken naar herhalingen van RTL Boulevard, wordt verder ondersteund door de verzuimcijfers. Zo goed als alle ‘topscoorders’ wat betreft absentie zijn door de PVV de Provinciale Staten ingeholpen. Zie dit aardige staatje van de NOS:

verzuimprovincie

Over koplopers Monica Nunes en Arie-Wim Boer hebben we op DDS ook nog het één en ander gepubliceerd destijds. Over Hero Brinkman zullen we het maar niet eens hebben. Duidelijk is dat beide “politici” nogal mispunten zijn die nooit hadden mogen worden geselecteerd door enige serieuze of fatsoenlijke partij. Gaat dat credo eigenlijk nog wel op voor de aanhangers van blonde Geert?

De vraag die dan ook voor ligt lijkt me evident: waarom zou u überhaupt nog op de PVV stemmen? Volksvertegenwoordigers van de PVV – als ze überhaupt nog lid zijn van PVV-fracties aan het eind van de electorale cyclus – nemen wel zetels in, maar doen daar verder helemaal niks mee. Stelletje luiwammessen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

44 reacties

 1. Joep Russel

  Toch jammer dat er in ons land zo’n goedkoop figuur als Tim Puskopje rondloopt. of zou het gewoon Joop zijn.

  1. Avander

   Na het lezen van de eerste alinea ben ik maar opgehouden. Het is uiteindelijk de dag des Heren dus een partijtje vloeken is niet passend,
   Zoals Joep Russel al zegt hierboven in zijn eigen woorden raakt dit schotschrift alles over vooringenomenheid. Diezelfde vooringenomenheid komen alle PVVers tegen in hun werk. Bashen, doodzwijgen en afzeiken, dan vergaat je op den duur wel de lust om constant in de hoek gezet te worden door een stelletje hypocriete wegkijkers en tegen beter weten in betweters. Ik heb bewondering voor de PVV mensen die ondanks alles tegen de stroom in blijven zwemmen. Moge de komende verkiezingen meer en meer en nog meer PVV statenleden opleveren, zoveel dat ze de overgebleven linksdenkers kunnen behandelen zoals ze zelf behandeld werden. Doorgaan mensen, vooral doorgaan.

   1. LantR.fant

    Ik deel uw bewondering voor de PVV mensen. Ik heb ook bewondering voor GW, die stelt waarop het staat en domweg gelijk heeft.

    Maar Tim heeft wel gelijk met zijn stelling dat de PVV ernstig tekort schiet als het gaat om de continuïteit binnen de partij. Als de PVV dat niet onder controle krijgt blijft het dweilen met de kraan open.

    Politiek is meer dan wat terechte statements.

 2. van Urk

  Ik zou ook vaker ziek thuis blijven als ik op mijn werk niet serieus wordt genomen door mijn collega,s ondanks dat ik mij volledig inzet voor mijn werkgever. Ik denk dat politici van de PVV dat ook zo ervaren als zij met voorstellen aankomen die steeds afgewezen worden en die later weer als gejat naar voren komen door collega,s van andere partijen.

  1. Antidotum

   Van Urk,

   Dat er goede sier gemaakt wordt door andere partijen met de mening van de PVV, die ze eerst verwerpen, is al jarenlang duidelijk.

   Dat noemt ik een slangennest.
   Enkel om de PVV stemmers voor zich te winnen, maar bij uitvoer blijkt het altijd gebakken lucht te zijn van die jatpartijen.

   Zolang de PVV nog niet heeft geregeerd blijf ik op hen stemmen.

 3. arie_jansz

  De waarheid is hard…moet je het tokkievolk alweer zien schelden of merkwaardige uitvluchten zien verzinnen.

  Zo gefrustreerd en onredelijk, je vraagt je af waar het toch mis ging in het leven….

  1. van Urk

   Hou jij je nou bij de harde waarheid waar de PvdA mee te kampen heeft!

  2. -Harry

   A-J 12.32 ,

   Gelukkig is het bij jou nooit mis gegaan in je leven , Arie .
   Het is gewoon helemaal fout begonnen en daar is nooit meer enige verandering in opgetreden .
   In die zin heb jij wel een geregeld leven !
   Mooi , rustig , stabiel , islamofiel ………….

   1. Primo

    Waarschijnlijk is ari met een iets te hard aan geknepen tang verlost, gaat nooit meer goed komen Harry.

    1. -Harry

     Tja Primo ,

     Een paar jongetjes hier van een jaar of acht tot tien schat ik , gaan na schooltijd altijd bij een boer “helpen” .
     Nou waren ze bij de bevalling van een koe aanwezig .
     Dat liep niet zo voorspoedig , de achterpoten van dat kalf staken uit de vagina van de koe . Of hoe zo’n ding ook mag heten bij zo’n beest .
     Afijn die boeren zijn ook niet zo zachtzinnig , dan binden ze een touw om de poten van dat kalf en trokken ze zelf of met behulp van een paard aan dat kalf .
     Zo´n paard is intelligent en doet dat met beleid .
     Maar bij gebrek aan paarden tegenwoordig , de trekker er maar voorgezet .
     Afijn het was er goed afgelopen .
     En één van die jongetjes had tegen z´n moeder gezegd dat ie het al helemaal voor zich zag , als hij nog een broertje kreeg , zo´n zelfde soort ritueel , `Pa met de Mercedes er vóór` !
     En hij maakte daarbij zo´n soort handbeweging van , trekken maar !

     Zoiets laat ook blijvende schade achter .
     Maar die tang lijkt me eerlijk gezegd ook iets voor de hand liggender ……………..

     1. nakkie123

      mooie anekdote harry !
      .
      maar ik denk toch dat a.j. met de benz gehaald is, het kreng wou er gewoon niet uit.
      .
      toen al recalcitrant.

 4. Roel du Pree

  Ga je handjes wassen Tim, ze zitten onder de modder.

  1. Jasterke

   modder ? 😛

 5. Mike V.

  Een onnodige PVV-bash. Erg kinderachtig. Gelukkig weten de meeste mensen wel beter.

 6. Mar

  Ben toch aardig anti-PVV maar al die afzeikstukjes komen mij nu zelfs de neus uit.

  De schrijvers van DDS weten schijnbaar niet dat overdaad schaadt.

  Het aantal bezoekers zal dan wel stijgen, maar het komt de kwaliteit van de site niet ten goede.

  Ik vraag me zo langzamerhand af wat de doelstelling is.
  Waar DDS ooit mee begon, ligt nu verfrommeld in de prullenbak.

  1. rinus

   Als het zelfs Mar opvalt…..

   1. -Harry

    Dan moet het wel HEEL erg zijn , Rinus !

  2. -Harry

   Mar 12.50 .

   Of betekent het , dat je je gezond verstand nu eindelijk begint te cultiveren , Mar ?

   Het groeiseizoen zit er aan te komen tenslotte .

   Ik heb een gigantische kastanjeboom in m’n tuin , die vertoont ook al knopjes , je weet maar nooit ………….

 7. rinus

  Er zit iemand die een bloedhekel heeft aan de PVV (en vooral Wilders) nu op meer, meer, meer reacties te hopen 🙂

  Ehhh, nee.

 8. W.H.J. Reiss

  Met glans heeft Tim ALWEER het Boer zoekt Vrouw niveau weten te behalen. Chapeau ! IS de NPO of de VARA nog niet langs geweest ?
  Ik zat net voor de T.V. met ‘Aldi-pils op de bank om naar herhalingen van RTL Boulevard te kijken’ ! Dat is wat Tim horen wil. Er zitten nogal wat lanterfanten tussen die VOORAL ex-PVVers. Het kan verkeren. Is het dan bij de anderen zoveel anders ? Fraude, gegraai, burgemeester baantjes verdeling IS toch bijna aan de orde van de dag bij de andere grotere partijen ! Het CDA, jouw partij TIM, stond er vroeger om bekend in Limburg !
  Je praat hier de media na. Dat IS voor een goede journalist ‘not done’ ! Een beetje onderzoek naar de oorzaak b.v. cordon sanitaire of hoe het komt dat er zoveel afsplitsingen zijn zou getuigen van meer kwaliteit.

 9. Pieter G

  Dus als iemand overlijd wordt het kwalijk genomen dat diegene er niet is??
  Ik vind dat moreel verwerpelijk.
  Eigenlijk een schande.

  Verder zegt dit statistiekje mij helemaal niets. Het zegt niets over de omstandigheden.

  Dat bijkans de gehele politiek besloten heeft om de PVV zoveel mogelijk te dwarsbomen is een feit en tekent de onwil om problemen op te lossen.
  Liever worden de problemen vergroot dan de PVV gelijk te geven of te steunen met moties.
  Of men omzeild het door even later een gelijkluidende motie aan te nemen, maar dan ingediend door een andere partij. Zo gaat dat….
  Liever geeft men de islam meer ruimte en vergroot het aantal jihadstrijders met alle risico’s, dan het islam probleem aan te pakken.

  Zoiets: de meerderheid van de Tweede Kamer roept de regering op om in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling is.

  In iedere provincie minstens 100 jihadstrijders om gezellig cultuur uit te wisselen.
  De kop in het zand steken en de boodschapper demoniseren met hulp van de media.
  Goed bezig!

  Lekker islamiseren met elkaar.

 10. Stevie

  Man man hoe krijg je het voor elkaar … 90% van de moties van de/onze PVV worden weggehoond …en f*cking 2 dagen later worden diezelfde moties met zalvende woorden … ingediend door de wegkijkers cluppies en hoppa ze worden AANGENOMEN … hoe bedoel je een zooitje huichelaars . Alles wat de PVV naar buiten brengt is waarheid geworden … we staan aan de islamitische afgrond … we worden kaal gevreten door azieligerds … I.S.kakkerlakken en ratten komen hier ongestoord binnen en krijgen een opvang plek … andere haatbaarden komen gewoon terug om hun oetkering op te halen … terwijl onze senioren in een hoek worden getrapt … ze moeten alle landverraders die ons land kapot maken en knielen voor de (p)islam aan een paal binden … een groter zooitje vind je niet … enne blonde Geert … die kenden wij nog niet … wat een walgelijk stukkie … maar ach wij PVV stemmers zijn het gewend … demoniseren en bashen is een hype als het de PVV betreft … Ga vooral zo door… We don’t give a damn… PVV for ever and a day !

 11. Jasterke

  kom…ga maar weer eens ’n paar “Genoeg is genoeg”-posters plakken 😛

 12. Rapunzel

  Al zaten ze er nooit en deden ze niks dan is het al beter dan de rest van dat soepzooitje! Kun je nagaan!

  Alleen al het idee dat waar een PVV-er zit geen addergebroed van de PVDA, VVD, CDA, GeenID66 enz. kan plaatsnemen stemt mij tevreden.

 13. aquarius

  Ha Tim de grote journalist was weer bezig .
  Zijn moeder zei nog: eerst je huiswerk Tim en dan mag je weer een verhaaltje vertellen , maar ja luisteren en Tim zijn 2 zaken die niet bij elkaar passen .
  Zie hier het resultaat . Ik heb zijn verhaal trouwens niet gelezen maar de commentaren vertellen mij genoeg .

 14. -Harry

  Je moet toch wel een SM liefhebber zijn om toch onophoudelijk van dit soort stukjes te schrijven .
  Zeiden ze vroeger wel eens dat lui die een baard dragen , rare verborgen seksuele driften herbergen en dat die baard een vorm van anonimiteit geeft …………..
  Eigenlijk zijn alleen de ogen zichtbaar .
  Dat zou hier wel weer mooi in elkaar vallen .

  Meer durf ik er niet over te zeggen , je ligt zó weer op de keien , tenslotte .

  1. nakkie123

   “Je moet toch wel een SM liefhebber zijn om toch onophoudelijk van dit soort stukjes te schrijven”
   .

   m.i. worden dergelijke stukjes alleen geschreven om reacties te genereren.

   want het is toch duidelijk dat het inhoudelijk nergens over gaat, behalve enorme pvv haat..

   1. Mar

    Joh, nakkie123, zou je denken?

    Je kunt de klok erop gelijk zetten. Schrijf negatief over PVV en de boel barst los van bovenop de kast.

 15. Wachteres

  Het CDA ophemelen en de PVV neerhalen.

  Het is duidelijk waar Tim op stemt.

  Ik verwacht van jou geen anti-fundamentalistische islam artikel meer, Tim

  Anders wordt het een allemaal wat ongeloofwaardig.

  ’t Is toch prima dat die figuren hier blijvend toegelaten worden?

  Het CDA is daar niet op tegen, naar het blijkt.

  Dus dan ook niet meer zeuren over de islam.

 16. nakkie123

  “De vraag die dan ook voor ligt lijkt me evident: waarom zou u überhaupt nog op de PVV stemmen?”
  .
  .
  omdat jij zo ontzettend tegen de pvv bent tim, zal ik pvv stemmen.
  .
  JIJ hebt mij precies over de streep weten te trekken !

  dank daar voor 🙂

 17. Two Ravens Black Kettle

  Kennelijk vind onze Tim het geweldig dat onze democratie morsdood is en dat een cordon sanitaire het summum van weldenkendheid is.

  Het is allemaal dieptreurig en zondermeer ongepast dat gejuich en gekrijs bij het graf van Demos

 18. nick

  Lekker aan het provoceren Tim? Doen alle pubers, wijsheid komt met de jaren zullen we maar denken….

 19. CJD

  Inplaats van met modder naar elkaar toegooien en met vingers naar elkaar ten wijzen ben ik van mening dat wij vooral een redelijke houding moeten opstellen en kijken naar de problemen waar we mee zitten. Het feit dat de inkomensverdeling in de laatste decennia alleen drastisch toegenomen is, dat we in 2008 in een economische crisis zijn beland door kapitalistische hebzucht en dat overheden de crisis als excuus gebruikten om hun afbraak agenda door te kunnen zetten terwijl banken zich alleen verder konden verrijken. Zijn er mensen die geprofiteerd hebben van de economische crisis? Uiteraard. Maar dat zijn niet de gewone burgers die hard moeten werken voor hun centen en belasting moeten betalen, het zijn niet onze bejaarden die klap na klap kregen te voorduren en nu door de schandalige participatiewet op straat komen te staan, het zijn ook niet de hardwerkende immigranten die alle shit over zich heen krijgen omdat mensen niet door hebben waar de echte problemen liggen, en dat het juist de grote ondernemers banken en zijn waar deze EU voor buigt, en waar de zo gehate massa immigratie hierbij als onderdeel van het neoliberalisme systeem een belangrijke rol in speelt. Nederland en Europa heeft ook zeker een radicale moslim probleem maar ook dat kwam niet uit de lucht vallen maar is een directe oorzaak van onze falende politici en gevolg van onze interne en externe beleid. Immigranten die hier een beter leven zoeken en verder in vrijheid willen leven kan men ook niet kwalijk nemen want wie wil dat niet? Dat er een verschil gemaakt moet worden tussen immigratiebeleid en omgaan met extremisme is hierbij ontzettend belangrijk te realiseren.

  Ook al ben ik verder ontzettend links en anti Wilders zal ik zeker niet daardoor mijn voorkeur uitspreken voor de PvdA die net zo hard als niet harder mee heeft gewerkt aan de sociale afbraak in dit land en haar burgers. Alle partijen van Pvda, GL, D66 tot de PVV zijn onderdeel van de problemen waar we nu mee zitten

 20. Teun

  Volgens Tim bakt een partij er niks van.
  Nou dan zal het wel zo zijn dat heel Nederland zich ongans vreet aan die overheerlijke baksels van de Tweede Kamer en het Kabinet.

 21. Teun

  Tim blijf bij je leest.
  Stukjes tikken en niet reppen over bakken.
  Teveel bakprogramma’s gekeken?
  Nieuwe kansen voor Tim. Kijk naar de EO. Tim in z’n knollentuintje.
  Maak maar iets lekkers met knollen en citroenen.

  1. -Harry

   Teun ,

   nóg meer citroenen ? Die man is nu al zo zuur als een citroen .

 22. NemTudom

  Woorden kunnen ook vies of zelf smerig in de mond aanvoelen. Dat voelt hier bij dit lezen. Het wordt hier al aangehaald, zij doen hun uiterste best om de PVV zo goed mogelijk van de zonnen God (het leven) in Nederland te voorzien. Er zijn best veel betere mensen die deze banen zouden kunnen runnen. Maar bij de eerste steen al dun door de broek doen. Dan vind ik dat zij die er nu voor gaan om de Nederlander in beter vaarwater te leiden de helden van nu. Afkraken omdat er niet wordt geluisterd daar is weinig aan te doen. Neem het nieuwe briljante voorstel van Dijsselbloem om nog meer over te hevelen naar de EU. ‘Dat zijn pas echte bobo’s op de juiste plaats

  Einde sociale zekerheid Nederland in zicht: EU wil gemeenschappelijke schulden en uitkeringen
  Xander 14-03-2015 15:02 – (28) – in Economie, EU, Maatschappij, NWO-Complot

  EU-leiders, inclusief Jeroen Dijsselbloem, zijn het eens: Meer macht naar Brussel – EU-top in juni luidt volgende stap in naar federaal Europa

  ‘Ongelimiteerd geld naar Griekenland vanwege NAVO belangen’
  Xander 15-03-2015 14:53- in Economie, EU, NWO-Complot, VS

  Tim daar zit waar je over schrijven moet en afkraken die daar toestemming voor geven.

 23. Pieter V

  Goed gescoord door die PVV-ers in de provincies!
  Petje af als je bedenkt dat je permanent moet opboksen tegen een cordon sanitaire van plucheplakkers uit het kamp van de Gutmenschen, voorzover de aanhangers daarvan al geen geen stenen door hun ruiten kegelen of hun woning dan wel auto bekladden.
  Nou ja, Gutmenschen, zeg maar de beerput volgescheten door politiek correcte Vollidioten die bij mij onwillekeurig een connotatie oproepen met de schrijver van dit stukje.

  Voor het demoniseren van de PVV hebben deze zelfverklaarde Übermenschen tientallen van dit soort zelfverklaarde Übermenschen ingehuurd op vrijwel alle webfora in Nederland.

  Nu de VVD eens een heel klein beetje wordt aangepakt loopt de koningin van dat spul te janken als een klein kind. U weet wel, de VVD, de partij van de rancuneuze PM van Nederland die het partijtje van Wilders wel even zou gaan slopen.

  Tja, iets met karma geloof ik.

 24. moreno

  Voorspelbaar reacties van pvv aanhangers het ligt altijd aan de anderen lees:moslims,links etc.
  Pvv aanhangers zijn kampioen slachtoffertje spelen maar de realiteit is dat de partij beter gezegd eenmansbeweging absurde voorstellen heeft die niet haalbaar zijn en nog stennis schopt en op andere partijen scheldt zo krijg nooit iets voor elkaar maar dat weten ze ook wel als de aanhang maar tevereden is
  De enigen die beter van worden tegen de islamesering zijn de pvvers zelf met hun dubbele banen dus dubbele salarissen maar hun aanhangers volgen als blinde schapen lijken net sekte leden.
  Tim heeft 1000 procent gelijk Wilders en de zijnen kregen en krijgen nooit elkaar het gaat hun niet om de inhoud want dan lopen ze hard weg maar om de vorm

  1. Pieter V

   Nou donkere, het is links geweest dat de massa-immigratie op zijn geweten heeft en met name moslims in onvoorstelbare aantallen zijn blijven importeren toen ar al lang geen werk meer voor ze was. Het stemvee van de PvdA dus.

   Het is links dat een politiek correct klimaat heeft gecreëerd waar iedere terechte kritiek op de gewelddadige islam onmogelijk werd gemaakt.

   Het is links dat de nieuwelingen meer rechten heeft toegekend dan de autochtonen maar weigerde om zelfs maar over hun plichten te praten.

   Het zijn de moslims waarvan Balkenende al zei dat ze de verkeerde lijstjes aanvoeren, waaronder criminaliteit en parasiteren.

   Het zijn moslims die ons haten en naar het leven staan en dat niet onder stoelen of banken steken.
   Met name vrouwen, homo’s en ouderen moeten het al jaren ontgelden.

   Voor de aanwezigheid van moslims hadden we geen veiligheidscoördinator die het gevaar van jihadisten dagelijks moet monitoren.

   En dat is allemaal de schuld van de PVV, toch?

   De PVV heeft zeer werkbare voorstellen maar daar willen de linkse allochtonenknuffelaars niks van weten.

   Dat verandert nog wel als hier de pleuris uitbreekt wanneer de slapende cellen van de jihadisten hier aan de gang gaat. Binnenkort ook in dit theater.

   Slaapt u maar lekker verder, of bent u ook jihadist?

 25. Giny

  Oh, is Tim een CDA stemmer, nu snap ik waarom hij zo chagrijnig is!

  Een prominent CDA lid in de provincie
  Utrecht is overgestapt naar een fatsoenlijke
  partij “De PVV”

  Ze heeft een prachtig stuk in de Krant van
  Bunschoten gezet, de moeite waard om
  het te lezen!

  Veel respect voor deze vrouw en nog wel
  in zo’n Christelijke plaats!!!

 26. Julius

  Negatief of niet, als je zulke werknemers binnen je organisatie hebt zitten dan kan je normaliter de tent vrij snel sluiten.

  Gelukkig betreft het hier de PVV, betaald uit overheidsgelden. Die mogen doen wat ze willen zonder dat de achterban een keer roept dat het welletjes is geweest en het tijd wordt dat er resultaat wordt bereikt.

  Maar goed (en dat is uiteraard ook begrijpelijk) dat Wilders de gemeenteraden, daar waar op gemeentelijk niveau de beslissingen worden genomen, links laat liggen. Het zou een pijnlijke afgang worden…

 27. JanvanEechoud

  Oh? Stukje van Tim?
  Zag de kop……
  Sorry, Tim….
  Kon er niet toe komen om het te lezen…….

  Mvg. (Zag wel ff gauw dat zelfs Mar je vervelend begint te vinden…..)

 28. Ellen1406

  Wat een goedkoop gezever en wat subjectief. Die man is als azijn met citroen en vreselijk gebrand op het afkraken van de PVV. Hij heeft er zo’ n hekel aan dat hij zich vrijwiilig kaal laat plukken door al die andere partijen,als hij maar af kan geven op de PVV. Voor een CDA-er zijn de druiven wel erg zuur, maar echt zijn partij heeft er niks van gemaakt. En eerlijk gezegd was het niet Wilders die de samenwerking kapot maakte maar Verhage en die liet er heel stoer Wilders voor opdraaien. En die was weer te veel heer om te roepen dat de galbak Verhage was. Dus Tim, dit azijnzure stuk brengt maar 1 ding bij mij binnen: trots op Wilders en medelijden met jou! Want echt als het het nodig hebt om zulke artikelen te schrijven, zo subjectief, zo zuur, dan ben je echt te beklagen. Ook al, omdat het CDA blijft wat het is: een club waar een gezond denkend mens niet bij wil horen!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.