Fantastisch: ISIS-vrienden Boko Haram krijgen klappen

Geen categoriemrt 27 2015, 14:00
Het Nigeriaanse leger zit Boko Haram op de hielen.
Zo doe je dat dus met radicale jihadistische moslims die terreuraanslagen plegen en honderden meisjes ontvoeren. Via De Telegraaf:
Het Nigeriaanse leger claimt het hoofdkwartier van Boko Haram te hebben vernietigd. Dat gebeurde na de inname van de noordoostelijke stad Gwoza. "Troepen hebben vanochtend Gwoza ingenomen en het hoofdkwartier verwoest van het zelfbenoemde kalifaat van de terroristen", twitterde het leger vrijdag. Een aantal leden van de jihadistische groepering zou zijn omgekomen.
Ik zou zeggen: dit is het beste nieuws van de dag. Dat het Nigeriaanse leger nu toeslaat en het hoofdkwartier van de moslimterroristen heeft vernietigd, heeft overigens een belangrijke reden. Morgen zijn er verkiezingen in Nigeria. Dan gaan de inwoners naar de stembus om de president en het nieuwe parlement te kiezen.
Als Boko Haram, die trouw heeft gezworen aan ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi, niet wordt aangepakt, is de gemiddelde kiezer daar niet zo blij mee. Daarnaast loopt Nigeria het gevaar dat morgen tijdens de stembusgang aanslagen worden gepleegd door Boko Haram.
Dat gevaar is reëel. Hopelijk is de terreurdreiging met het vernietigen van het hoofdkwartier van de terreurorganisatie een stuk(je) kleiner geworden en hoeven we morgen geen berichten uit Nigeria over aanslagen te verwachten.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu via iDeal of Paypal. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten