GroenLinks gaat full retard: 1500 windmolens erbij!

Heeft niet Nederland nog niet genoeg onrendabele subsidiemolens? Een vraag die GroenLinks volmondig met ‘nee!’ beantwoordt.

Nederland is een land dat van noord tot zuid, en van oost tot west helemaal is volgebouwd met stalen kolossen die in naam van de ‘duurzaamheid’ de horizon staan te vervuilen, meer vogels onthoofden dan ISIS dat doet met Koerden en christenen, en vooral heel veel geld kosten. Vraag de gemiddelde Nederlander of hij vindt dat het land méér of minder windmolens moet krijgen, en de antwoorden zullen vooral in de richting gaan van minder, minder, minder van deze energieopwekkende gedrochten.

Maar hoe erg Nederland windmolens ook haat, er is natuurlijk altijd een GroenLinks-politicus die zich geen drol aantrekt van Nederland en gewoon doodleuk het tegenovergestelde propageert. Ja, dat leest u goed: als het aan GroenLinks-leider Bram van Ojik ligt krijgt ons land niet minder, maar maar liefst 1500 extra windmolens langs ’s lands snelwegen:

GroenLinks wil dat er 1500 windmolens extra langs de snelwegen worden gebouwd. Het Rijk moet hiervoor grond beschikbaar stellen, aldus partijleider Bram van Ojik.

Van de 2300 kilometer snelweg die ons land telt, is volgens hem ongeveer de helft geschikt om windmolens langs te plaatsen. Verder voorkomt het ‘verrommeling’ van het landschap en wordt hierdoor de overlast voor mensen beperkt.

Het erge is dus niet dat Van Ojik denkt dat windmolens daadwerkelijk meer opleveren dan ze kosten; dat is een mening die gestoeld is op onjuiste feiten en kan worden gecorrigeerd met het aanleveren van de juiste feiten.

Nee, Van Ojik gebruikt allerlei oneigenlijke argumenten om de doldrieste windmolenhobby van zijn partij er door te drukken in Den Haag. Verrommeling van het landschap? Man, heeft hij u wel eens zo’n windmolen gezien? Tegen de achtergrond van een groen bos, een akker of een polder vormt zo’n stuk verticaal staal met wieken erop een heel vreemd contrast. Het is eerder zelf de verrommeling van het landschap, dan dat het dit vermeende probleem in Nederland zou tegengaan.

En dat het land van de Rijksoverheid geschikt is voor molenbouw, dat zal best, maar dat betekent niet dat je dat dan ook maar doodleuk moet doen. Verkoop het land liever aan burgers die er iets nuttigs mee kunnen doen.

Dus nee, ik mag hopen dat Van Ojiks GroenLinkse oproep tot de bouw van 1500 (!) nieuwe windmolens één of ander infantiel proefballonnetje is. Het zou namelijk een ramp voor het land zijn als deze ideeën worden overgenomen door andere partijen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Matthijs

  Never go full retard

 2. W.H.J. Reiss

  Dit is GroenLinks. Je moet ze accepteren zoals ze zijn. Ik vond het boek ‘don quichot en sancho panza’ vroeger wel lezenswaardig. GroenLinks IS daar een slap aftreksel van waarbij velen idem als ‘Don Quichot’ zoals ik dat benoem ‘de mongool inde kop hebben’ !!!

 3. Gerben

  Tja, ik las gisteren dat luchtverontreiniging ons gemiddeld ruim een jaar van ons leven kost. Maak je daar als ‘groene’ partij dan druk over, in plaats van je energie te steken in iets wat onzeker en minder ernstig is. Wereldwijd hebben we het over miljoenen doden. Daarbij vergeleken zijn klimaatverandering en terorisme een verwaarloosbaar klein probleem.

  1. David

   De gemiddelde leeftijd is hoger dan ooit. Dus hoezo: “kost ons ruim een jaar van ons leven….”.
   Als verbrandingsmotoren verboden worden om die reden, dan zal de lucht schoner worden, maar ook zullen er een paar miljoen doden vallen in NL.
   Het is dus zaak technologie te ontwikkelen die een schoner milieu oplevert en tegelijk de transportcapaciteit niet aantast.

   1. van Urk

    Alleen de technologie die ontwikkeld word komen juist weer uit zeer vervuilende fabrieken waaronder de nieuwste type windmolens die i.p.v een tandwielaandrijving nu gebaseerd is op een magnetische aandrijving dat gemaakt wordt in China! We weten allemaal dat het maken en ontwikkelen van een schone hybride auto meer zwaar aan het milieu gaat wegen dan een originele brandstof auto.

 4. Moose

  “Verder voorkomt het ‘verrommeling’ van het landschap en wordt hierdoor de overlast voor mensen beperkt.”

  Een grotere leugen heb ik nog nooit gehoord.

 5. schilder64

  Ook in Duitsland staan enorm veel windmolens. Daar weten ze niet waar ze met de opgwekte energie heen moeten. Word o.a. verkocht voor bijna niets naar nederland. Groen Links wil zeker het zelfde beleid hier,
  laten ze eens wat publicaties over deze materie lezen.
  Hier b.v.http://www.groenerekenkamer.nl/

  1. G-krul

   Schilder, als ik me niet vergis heeft Nederland vorig jaar met (of omstreeks) Pinksteren 29 miljoen Euro van Duitsland gekregen omdat we op een dag het teveel aan stroom overnamen. Het verhaal staat op Eike, maar ik kan het niet meer vinden.

 6. David

  Windmolens dragen niet bij tot energietransitie, want ze kunnen geen fossiele centrales vervangen. Alleen die laatste kunnen namelijk de netspanning constant houden.
  Windenergie, zeker zonder grootschalige opslag, is pure volksverlakkerij.
  Het is een technische blunder om die dingen rechtstreeks aan een vraaggestuurd net te koppelen. Zo’n koppeling van een windpark aan het net kost dan ook 1 miljard.
  Lees ook hier:
  http://www.davdata.nl/groeneleugens.html

  Onbegrijpelijk is ook, dat een politieke partij die zich altijd heeft verzet tegen een extra rijstrook of industrieterrein nu van de natuur één groot industrieterrein maakt.

  1. Moose

   Groen heeft in dit geval dan ook alleen maar met de kleur van het geld te maken. Men is het contact met de natuur al jaren kwijt (vast een klap van een molen gehad).

 7. Ronel

  Laat Brammetje ‘ns googelen op afbeeldingen met “windturbines accident”…
  Alleen al voor de veiligheid moeten die krengen op minstens 500 meter afstand komen, zoveel grond heeft het rijk niet.

 8. Bart

  Grootschalige opslag van energie is onbetaalbaar. Je moet namelijk capaciteit hebben om de maatschappij voor circa 3 weken zonder (voldoende) wind te voorzien. Daarnaast heb je dus naast het aantal windmolens die de basislast voorzien dus nog ontzettend veel extra molens nodig om de reserves gevuld te houden. Er zijn namelijk zat dagen per jaar dat het niet of niet genoeg waait.

  1. Moose

   90% van de tijd waait het niet hard genoeg. Die ondingen hebben 7 bft nodig om 100 % vermogen te leveren, bij 6 bft is het nog maar zo’n 51%.
   Das de wet van Betz. De achilleshiel van die dingen als je weet dat de gemiddeld windsnelheid in NL 3 a 4 bft is.

   1. Pieter V

    @ Moose
    De linkse Übermenschen zijn nu eenmaal nooit met keiharde feiten te overtuigen. Iedereen met een fatsoenlijke beta – opleiding kan je zo uitleggen waarom windenergie niks meer is dan windhandel. Heeft iets te maken met natuurkunde, statistieken en gezond verstand. Bij de linkse betweters ontbreekt het aan alle drie.
    In het steeds weer opnieuw debuteren van hun reeds lang onderuitgehaalde dogma’s zijn het dan weer wel kampioenen. Een gouden medaille in de categorie gebakken lucht produceren.
    Vernieling van het onderwijs en de introductie van pretpakketten van de afgelopen 50 jaar eist zijn tol.
    Jammer alleen dat het, samen met de ongebreidelde import van parasieten en het crimineel gedrag van de EU en banken, onze welvaart maar vooral die van mijn kinderen en kleinkinderen volledig zal verwoesten.

    1. David

     Grote boosdoener is het ECN, dat levert de misinformatie waarop het ministerie beleid grondvest.

  2. Pieter V

   Met een paar kerncentrales voor de backbone kom je een heel eind.

   1. David

    Vergeet het maar. Het gaat om transitie : uitfasering van fossiele brandstoffen. Daarvoor zijn ca 100 kerncentrales nodig, die ook de energie leveren voor de productie van motorbrandstoffen.
    Zonder innovatie is deze maatschappij niet draaiend te houden. Dan is het over en uit als kolen, olie en gas schaars worden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.