Huh? Islamitische terreurverdachten krijgen enkelband en mogen naar huis

Geen categoriemrt 11 2015, 18:00
Want radicale moslims die worden verdacht van terrorisme kun je prima loslaten in de samenleving?!
Gaan we weer. Opnieuw worden islamitische terreurverdachten losgelaten in de samenleving dankzij een slappe opstelling van zowel het Openbaar Ministerie als een clubje D66-rechters. De Telegraaf schrijft dat Hardi N. en Adil C. allebei prima met een enkelband thuis kunnen blijven in plaats van dat ze in voorarrest achter de tralies blijven zitten. C. zat al met een enkelband thuis, en N. mag nu ook een enkelband om en naar huis.
En dan is er ook nog Seyed H., maar dat is de enige die wél in de gevangenis blijft zitten totdat zijn zaak voor de rechter komt. De rechtbank in Rotterdam heeft besloten om de jihadi's vrij te laten, terwijl ze allerlei plannen hadden om naar Syrië te gaan en geld hebben gestuurd naar andere radicale moslims in het land:
N. en H. worden ervan verdacht een reis naar Syrië te hebben voorbereid om daar mee te doen aan de gewapende strijd. H. heeft volgens het Openbaar Ministerie ook laptops en geld gestuurd aan strijders in Syrië. Verder beschuldigt de aanklager hem ervan dat hij een strijder heeft geholpen om Syrië in te komen.
N. en C. zouden ook geld hebben gestuurd naar Syrië. Alle drie maken ze deel uit van een terroristische organisatie, stelt het OM.
En:
Voor N. is de situatie anders, vindt de officier van justitie. Hij heeft meegewerkt aan onderzoek over hemzelf en is niet eerder in Syrië geweest. "Daarom zal ik me schoorvoetend niet verzetten tegen de schorsing van zijn voorlopige hechtenis, maar wel onder strenge voorwaarden." Een van die voorwaarden is het dragen van een enkelband, zodat hij te volgen is. De rechters stemden in.
N. zei tegen de rechters: "Ik ben niet extreem. Ik heb nooit de intentie gehad om me aan te sluiten bij strijdgroepen. Ik verzeker u dat ik geen gekke dingen zal doen." Leuk hoor, dat soort woorden, maar daar koop je niks voor. Als je wil dat radicale moslims die worden verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie niet vluchten naar Syrië of aanslagen plegen in Nederland, dan moet je ze achter slot en grendel zetten.
Een enkelband is een mode-accessoire voor vrouwen die niet genoeg hebben aan armbanden. Het is geen wondermiddel waardoor islamitische terreurverdachten zich ineens braaf gaan gedragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten