Humanistische blogger doodgehakt in Bangladesh

Geen categoriemrt 31 2015, 8:00
Daar gaan we weer.
Voor de zoveelste keer in korte tijd is een humanistische en atheïstische blogger aangevallen in Bangladesh. De 27-jarige Washiqur Rahman overleefde de aanval niet, wat niet zo gek is aangezien drie mannen hem vele malen in zijn hoofd, nek en lichaam staken.
Deputy commissioner Wahidul Islam said Rahman had been "brutally hacked to death".
"They hacked him in his head and neck with big knives and once he fell on the ground they then hacked his body," he said.
Hoewel Washiqur zich niet al te veel bezig hield met religieuze zaken op zijn blog liet hij wel degelijk merken wat hij van religieus fundamentalisme vond. Dat deed hij onder andere door naar fundamentalisme-kritische artikelen te linken op zijn Facebook-pagina.
Deputy police commissioner Biplob Kumar Sarker told AFP the motive for the killing appeared to be "ideological" differences with fundamentalist groups in Bangladesh. "So far what we've gathered after primary interrogation of the two suspects is that they killed him him because he criticised hardline Islamists," he said.
Een andere blogger die in 2013 een vergelijkbare aanval overleefde, Asif Mohiuddin, vertelt: "Hij is een vriend van me en een collega-vechter. Hij was een atheïst en geloofde in het humanisme."
Vorige maand werd de in Banglades geboren Amerikaanse blogger Avijit Roy ook al vermoord door extremisten die op hem instaken met machetes. Zijn vrouw werd toen ook aangevallen.
In beide andere zaken waren de daders... even wachten... even wachten nog: radicale moslims. Ik weet het, je verwacht het niet. Gek genoeg is het toch echt zo.
Het bewijst maar weer eens dat de problemen met de Radicale Islam veel groter zijn dan veel mensen willen toegeven. Het gaat niet alleen maar om ISIS - en zelfs niet om ISIS 'en Iran.' We hebben echt te maken met een cultureel verschijnsel en met honderdduizenden zo niet miljoenen radicale moslims.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten