Inspirerend: Lees hier hoe een 11-jarige geld inzamelt voor tweelingbroer met Down

Geen categoriemrt 23 2015, 13:00
Wat een ontzettend mooi verhaal.
Zoals u weet zijn we sinds binnenkort begonnen met het delen van positieve verhalen. De reden? Als je je alleen maar bezighoudt met slecht nieuws word je er bijkans depressief van. Er gebeuren zoveel vreselijke dingen in de wereld, als je niet beter weet zou je bijna denken dat de aarde één grote hel geworden is.
Hoewel er zeker heel veel gebeurt dat onze aandacht vereist - het Midden-Oosten staat letterlijk in brand, Poetin probeert hele delen van Oost-Europa in te lijven, er worden aanslagen gepleegd in Europa, en - oh ja - onze regering maakt er ondertussen ook nog eens een puinhoop van, gebeuren er gelukkig ook hele mooie dingen die ons hoop moeten geven - voor onszelf, onze kinderen en de mensheid in het algemeen. Vandaar dat we die verhalen ook onder de aandacht proberen te brengen.
Op dit moment wil ik uw aandacht graag vragen voor het verhaal van Jason Clark, een 11-jarig jongetje uit Engeland. Jason is de broer van Aaron, een ontzettend positief jongetje dat het syndroom van Down heeft en ook nog eens doof is. In veel opzichten is hij Jasons tegenpool: hij kan niet goed meekomen op school (en gaat natuurlijk naar een speciale school) en is niet goed in sporten. Jason, aan de andere kant, excelleert in alles wat hij doet.
Toch hebben de broers een enorm hechte band die niet verbroken kan worden. Ze zijn niet alleen tweelingbroers, maar ook nog eens elkaars beste vrienden. Jason heeft zelfs gebarentaal geleerd om beter te kunnen communiceren met zijn broertje. Opmerkelijk: vanwege Aarons beperkingen maakt hij regelmatig fouten, toch begrijpt Jason hem altijd. Hij 'vertaalt' Aarons gebaren dan ook regelmatig voor hun moeder.
Fantastisch natuurlijk, maar het verhaal wordt nog mooier. Jason had namelijk in de gaten dat Aarons speciale school financiële hulp kon gebruiken. Ze doen ontzettend veel voor Aaron, maar zitten nogal krap bij kas.
Dus wat deed Jason? Die verzamelde al zijn speelgoed en begon het overal en nergens te verkopen. Het maakte niet uit aan wie of waar hij was; hij verkocht het van huis uit, op straat, overal. In totaal zamelde hij op die manier 400 pond in voor de school, wat neerkomt op 548 euro.
Geen geringe prestatie, maar Jason ging door. Hij heeft nu zelfs een goed doel opgezet voor zijn broertje en om diens school te helpen. Zoals hun moeder uitlegt:
Over the last year he has raised over £400 in a bid to raise funds for the special school Aaron attends. Lynn, a businesswoman, said: ‘He’s had table top sales, a party and placed collection boxes in shops to raise money. ‘And now he is in the process of establishing his own registered charity to carry on supporting the school which means so much to Aaron.’
Schitterend. Ik kan niet anders zeggen.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten