Keert PvdA-stuntelaar Job Cohen terug in de politiek?

Geen categoriemrt 23 2015, 15:00
Yes, we Cohen.
Oké, schrik niet: Cohen is niet gevraagd om de kwakkelende PvdA-leider Samsom op te volgen, en ook zijn er (vooralsnog) geen plannen om de inmiddels 67-jarige Cohen burgemeester te maken van een grote gemeente. Maar een terugkeer in de politiek is zeker mogelijk.
De PvdA'er zou namelijk, als hij wil, zitting kunnen nemen in het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hoewel hij slechts lijstduwer was voor het waterschap, werd hij met voorkeurstemmen gekozen bij de waterschapsverkiezingen afgelopen woensdag.
http://twitter.com/annaeschutte/status/579963344452489217
Via RTVNH:
Cohen stond op een 'onverkiesbare' twintigste plek in de lijst, maar kreeg zoveel stemmen dat hij nu verkozen is als kandidaat. GeenStijl deed voor de verkiezingen al een oproep te stemmen op Cohen en blijkbaar hebben stemmers daar gehoor aan gegeven.
Een hilarische actie van GeenStijl, daar niet van, maar laten we hopen dat Cohen nee zegt tegen de zetel en dat hij zich voor de rest van zijn leven zich niet meer tegen de politiek aan bemoeit. Cohen is van de tijd dat journalisten geen kritische vragen aan PvdA'ers stelden en PvdA-politici gewoon rustig konden doen wat ze zelf wilden.
Die tijd is inmiddels voorbij dankzij de jongens en meisjes van datzelfde GeenStijl. Dus, Job, een goedbedoeld advies van mijn kant: doe het niet en blijf lekker thuis. Behalve als je van plan bent de PvdA dat laatste duwtje richting de afgrond te geven. Dat mag natuurlijk altijd.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten