Moslims vallen christenen aan in Egypte

Geen categoriemrt 30 2015, 12:00
De reden? Er wordt een kerk gebouwd.
Generaal/president al-Sisi doet zijn best om Egypte iets van te moderniseren, maar het wordt wat lastig om dat doel te bereiken als je bevolking voor een (groot) deel zo achterlijk, barbaars en zelfs ronduit extremistisch is:
On Friday, scores of mostly young Muslims gathered in the Minya governorate after midday prayer, demonstrating in front of a church under construction there. They chanted that there is no way the church would be built. After a while, the crowd vanished, but later in the night a smaller number of anonymous militants attacked the church with Molotov cocktails. In the attack, seven people were injured, and one car was left burning.
In February, Copts in Minya’s Our Village called for a church to be established in the village honouring 20 Coptic Egyptian workers beheaded in Libya. They died at the hands of Islamic State militants in Libya, according to religious freedoms researcher at the Egyptian Initiative for Personal Rights (EIPR) Ishak Ibrahim.
Zoals u weet werden er eerder 20 Egyptische christenen onthoofd in Libië. Zoals altijd zat ISIS daar achter. Omdat hun dood zo verschrikkelijk was liet de Egyptische overheid weten aan lokale christenen dat ze inderdaad een kerk konden bouwen om de slachtoffers te eren. Zij doen dat dus... met als gevolg dat ze zich ineens moeten verdedigen tegen aanvallen van fundamentalistische moslims.
Dit soort nieuws maakt me dus echt depressief. Het bewijst namelijk dat het probleem met de Radicale Islam is veel groter is dan ISIS of een willekeurige andere terroristische organisatie. De islamitische 'wereld' (lees: eerst en vooral het Midden-Oosten) is eigenlijk gewoon fundamentalistisch tot op het bot. Er zijn uitzonderingen - individuen en organisaties die zich hard maken voor islamitische hervormingen, democratie en mensenrechten - maar zij vormen een kleine, zo niet een miniscule, minderheid. Let wel, dat is niet zo in elk islamitisch land, maar wel in de meeste.
En dat doet mij vrezen voor de toekomst. Hoe kunnen we de strijd tegen de Radicale Islam ooit winnen als de Arabische versie van Jan met de Pet er knettergekke, intolerante religieuze denkbeelden op nahoudt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten