OM en politie: AIVD houdt MH17-onderzoek tegen

Geen categoriemrt 03 2015, 20:53
Wil de politiek wel dat de daders worden opgepakt en berecht?
Anonieme medewerkers van het Openbaar Ministerie en politie klagen dat de AIVD informatie achterhoudt zodat het politieteam geen goed strafrechtelijk onderzoek kan doen naar het neerschieten van de MH17.
Het Openbaar Ministerie hebben voor hun onderzoek naar de vliegramp informatie van de AIVD nodig. Maar de geheime dienst frustreert het onderzoek in de ogen van een deel van het OM en politie continu. De dienst zou zich verschuilen achter wetgeving en regels, meldt de NOS op basis van verklaringen van betrokkenen.
Door het achterhouden van informatie wordt het onderzoek bemoeilijkt. En dat terwijl het hele onderzoek toch al niet makkelijk verloopt omdat de pro-Russische seperatisten, inclusief Rusland, er alles aan doen om de sporen van de aanval uit te wissen.
De vraag is nu: wil de politiek wel dat de daders worden opgespoord, opgepakt en berecht? Het begint er steeds meer op te lijken dat dat niet het geval is. De voorlichter van het ministerie van Veiligheid en Justitie ontkent uiteraard alles:
https://twitter.com/JeanFransman/status/572835370980782082
De voorlichter kan wel doen alsof er niets aan de hand is, maar die bronnen binnen het OM en politie kloppen niet voor niets aan bij de media om hun verhaal (anoniem) te doen. Zij willen dat de moordenaars van MH17 worden gestraft, en terecht. De AIVD moet gewoon volledig meewerken met het onderzoek. Deze zaak kan niet worden gesloten tot verantwoordelijken achter de tralies zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten