Peiling: de PVV ploft vlak voor de verkiezingen finaal in elkaar

wildddz
Foto:

Met nog maar drie dagen te gaan voor de Provinciale Statenverkiezingen lijkt de grote verliezer van de avond al bekend te zijn: Geert Wilders. De PVV daalt opnieuw dramatisch in een peiling van De Hond.

Dat de VVD een partij is met stuntelende bewindslieden, corrupte inhaligen en tegenwoordig kennelijk ook complotdenkers, dat moge een feit van algemene bekendheid zijn. Maar één ding wat de liberalen wel veel beter dan alle anderen kunnen, is campagne voeren. In de laatste peiling voor de provinciale statenverkiezingen – die vandaag uitkomt -wordt dat nog maar eens bevestigd: de VVD stijgt voor de tweede achtereenvolgende week en komt nu uit op 23 zetels:

peiling153

Naast de VVD stijgt ook de SP, maar volgens mij is het belangrijkste gegeven dat de PVV alweer flink moet incasseren, dit keer met de eindstreep van de campagne in zicht. Wordt 2015 een dramatisch jaar voor de partij? Het heeft er toch alle schijn van. Niet alleen wist Rutte bij het RTL Debat de afwezige (!) Wilders af te snijden met diens opmerkingen over het doden van jihadisten, maar ook was het antwoord van de PVV-leider bij Pauw afgelopen week niet in staat om de massa te bewegen, anders dan de minister-president wel voor elkaar kreeg.

Geert Wilders gaat dus nog een paar bange dagen tegemoet. Weet de PVV’er het felle oppositievoeren überhaupt wel in zetelwinst te vertalen als de stemlokalen opengaan aanstaande woensdag? Inmiddels kan men daar voldoende vraagtekens bij gaan plaatsen. Nederland is namelijk allang niet zo snel meer onder de druk van al het geroep, gescheld en getier van de PVV’er. Het is plat, en het wordt allemaal een beetje oud.

De PVV-leider moet op z’n tellen passen. In de peilingen zijn de mannen en vrouwen van Wilders nog de grootste partij, maar die dagen lijken dus behoorlijk geteld.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!