Peiling: VVD pakt 2 zetels; PVV en D66 in vrije val naar beneden

Plannen rond samenwerkingen met dictators en het sluiten van de Europese buitengrenzen hebben de VVD geen windeieren gelegd.

De Provinciale Statenverkiezingen leken iets aan te tonen waar ik al een tijdje voor vreesde: de terugkeer van de VVD van ’s lands meest gehate partij tot wederom ’s lands grootste en populairste partij. In een week waarin de liberalen de media bestookten met niet één, maar maar liefst twee plannetjes die uiterst goed scoorden bij de rechtse kiezer – Europese buitengrenzen dicht en samenwerken met dictators – blijkt de VVD in staat diens positie als grootste partij van het land uit te bouwen: van 24 naar 26 zetels. En belangrijk voor de VVD: die zetels komen bovendien vandaan bij de directe electorale concurrenten van de partij ter linker- en rechterzijde, want zowel D66 als de PVV moeten er eentje inleveren.

Het totale beeld komt er dan zo uit te zien:

peiling2932015

De vraag is: wat nu? Want de VVD heeft de proefballonnetjespers ook heus niet voor niets aangezet deze week. Zeker nu de ballonnetjes in de smaak vallen bij de kiezer:

Clipboard01Je kan de klok er dus op gelijk zetten dat de liberalen met meer van dit soort ideetjes gaan komen de aankomende tijd. Want zoals Maurice de Hond zelf ook schrijft:

Dat de VVD die comeback maakt lijkt een combinatie te zijn van een positiever gevoel van de VVD-kiezers over de ontwikkeling van de economie en het feit dat de VVD zich meer profileert op de zaken in relatie tot terrorisme en asielzoekers. Zo is 80% van de VVD-kiezers voor het VVD-voorstel geen asielzoekers in Europa meer toe te laten. Met dit soort opstellingen, evenals die van Premier Rutte in het RTL-debat over liever sneuvelen van Jihad strijders, versterkt de VVD haar positie op de rechterkant van het politieke spectrum.

En:

Het feit dat alle andere partijen, behoudens de PVV daar expliciet afstand van nemen, speelt de VVD electoraal juist in de kaart.

Al met al brengen dit soort zaken vervroegde verkiezingen natuurlijk wel dichterbij. Want hoe sterker de VVD en hoe zwakker de PvdA, des te meer reden heeft de VVD om te stekkeren en wat minder vervelende coalitiepartners erbij te zoeken. Zeg, bijvoorbeeld, het CDA en de SGP. Daarnaast wordt de boel ook instabiel omdat de PvdA met lede ogen moet aanzien hoe de VVD de rechtse bink uithangt, terwijl de PvdA juist probeert te verkopen aan haar achterban dat dit kabinet Nederland ‘socialer’ maakt. Dat is voor potentiële PvdA-achterban natuurlijk lastig te geloven als de coalitiepartner constant de rechts-liberale trom roert.

Eén ding is duidelijk: alhoewel de temperaturen buiten nog wel wat blijven tegenvallen, worden het in ieder geval een hete lente en zomer in politiek Den Haag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

58 reacties

 1. Evora

  Sinds wanneer is -1 een “vrije val”?

  1. Gielah

   Wishful thinking… anders niet.
   Je zou zweren dat de PVV sommige mensen DIEP ongelukkig heeft gemaakt…. en dat zij deze partij meer vrezen dan de dictatuur en de islam.

   Tja.. aan welke kánt sta je dan…!

   1. arie_jansz

    zoals u ziet, waarde medereaguurders en lezers van DDS, zien we hier een exemplarisch geval van ontkenning.

    Ontkenning gaat vaak gepaard met enkele onsamenhangende argumenten.

    Komt u in uw werkzame leven ooit in aanraking met dit soort mensen, geef ze een schouderklopje, geef ze gelijk en lach ze toe.

 2. Primo

  Ik begin mij pas zorgen te maken als de PVDA gaat stijgen, dit zegt niets.

 3. Swieber

  “PVV en D66 in vrije val naar beneden”

  Deze onjuiste sensationele kop dekt niet de lading.

  Een verlies van 1 zetel is geen “vrije val” naar mijn mening.

  1. Jan

   Van 31 naar 21 zetels in een paar maanden is een behoorlijke tik. Een maand geleden had men nog 11 zetels meer dan de VVD, nu 5 minder.

   1. arie_jansz

    De realiteit van de dag reikt voor PVV-reaguurdertjes niet verder dan een dag.

    Horende blind, ziende doof zien ze niet dat de PVV aan het instorten is.

 4. Napoleon

  Zo is 80% van de VVD-kiezers voor het VVD-voorstel geen asielzoekers in Europa meer toe te laten. Met dit soort opstellingen, evenals die van Premier Rutte in het RTL-debat over liever sneuvelen van Jihad strijders, versterkt de VVD haar positie op de rechterkant van het politieke spectrum.

  Dat men deze politieke leugens gelooft verbaast me opvallend ook de hetze jegens de PVV helemaal weg is gevallen!

  1. zomaar

   het oude vertrouwde politieke bolwerk , heeft nu effe niets te vrezen , er zijn immers geen stemmingen meer in aantocht .

   dus is een hetze tegen de PVV , nu effe niet nodig , komt straks wel weer .

   en tja de VVD was rechts en kon rechts genoemd worden als R. ver.Donk partijleidster was geworden , was geweest in plaats het (kwal), ruggengraatloos figuur Rutte

  2. reageerbuis

   Nu de VVD standpunten van de PVV heeft overgenomen stijgen ze in de peilingen. Maar vergeet niet dat ze de islamisering helemaal niet willen tegengaan, wat bleek uit hun stemgedrag bij de motie Halsema. Ze waren er voor dat het tegengaan van islamisering geen beleid zou worden.

 5. tonzwart

  Het meest positieve vind ik, dat kereltje Pechtholt de gestage weg terug heeft gevonden. Die wordt weer naar zijn plaats verwezen. Heeft ie te danken aan zijn bah bah bah….

 6. J.C.

  Ja, ja, de VVD roeptoetert wij willen minder, minder, minder, maar het mag niet van de PvdA en de kiezers trappen daar massaal in?

 7. Willie.F

  De 1000 Euro politiek en weer trapt de kiezer van boetseerklei in deze Goebbels propaganda.

 8. arie_jansz

  In de psychiatrie heb je zoiets als een ontkenningsfase.
  Het mag duidelijk zijn dat de hardcore afdeling van de PVV-afdeling, stevig vertegenwoordigt op DDS, hier ook mee te maken heeft.

  Een weekpeiling van -1 is natuurlijk binnen de marges, maar was het kortgeleden nog niet zo dat de PVV als grootste partij peilde?

  Al tijdens de GS-verkiezingen zag je het, een kwart. van de PVV ” achterban” zijn politieke nitwits, mensen hobbelend achter de laatste successen van Dries Roelvink of de verzamelde werken van de kermisklanten.

  Wat overblijft zijn de gestoorde PVV’ers waar we op deze site mee te maken hebben en wat normale mensen ook afstoot en wat per saldo overblijft is een zeteltje of 10 waar de PVV voorlopig nog wel op kan rekenen.

  Dat de VVD er met de hoofdprijs vandoor gaat, verbaast me niet, de beloftepartij van Nederland komt er voorlopig nog wel even mee weg, blijkbaar is in dit land een grote behoefte aan mooie onuitvoerbare praatjes.

  Hoe dan ook, Wilders’ rol lijkt volkomen uitgespeeld, de VVD oogst wat ze nooit gezaaid hebben en de rest mag nu een tegenantwoord bedenken.

  1. cmsuijkerbuijk

   Als je nou eens overal waar PVV staat, PvdA invult, dan denk ik dat je verhaal wél klopt. Nu braak je gewoon onzin uit en getuigt je schrijvelementje van pure wanhoop, omdat de PVV maar niet wil verdwijnen. En helaas voor jou, dat zal ook niet gebeuren.

   1. arie_jansz

    Na ontkenning komt berusting….rustig maar suikerklontje.

  2. Gielah

   Op rancuneuze onzin bestaan geen tegenantwoorden.
   Daar volstaat schouderophalen.

   1. arie_jansz

    Ja, zelfs u staat weleens met een mond vol tanden.

  3. Limburgse Kuifje

   En jij? Jij hobbelt achter je ‘achterhaalde’ postzegeltjes aan. Zielig oud mannetje dat je bent.

 9. toetssteen

  Is er sinds de Provinciale Staten verkiezingen iets veranderd in de samenleving? Ik krijg niet het idee.

  1. arie_jansz

   Jazeker Toetssteen,

   Een VVD die in vergelijking met de peilingen opkrabbelt, de PvdA die gehalveerd werd en voor jou belangrijk;

   Een kwart van de PVV-stemmers die wel in de peilingen meedoet, is te lui en te beroerd om ook daadwerkelijk op de PVV te stemmen.

   En jij maar zeggen dat er niets veranderd is?

   1. -Harry

    Zeg A-J ,

    Is het je niet opgevallen dat de pvda stemmers ook niet meer uit hun stoel komen om te gaan stemmen ?

    Nou zijn dat overwegend geitenbeffers dus die zijn naast te lui om te werken nu ook al te lui om naar het stemlokaal te sloffen .

    En de voormalige pvda-ers , de arbeiders zijn dubbel verraden . Steeds meer lasten , minder te besteden en de moslims worden met open armen ontvangen .
    De arbeiderswijken worden door allerhande tuig bemand , waar moet de fatsoenlijke arbeider heen ?

    Job Cohen : ze wennen er maar aan !
    Lekkere mentaliteit , die linkse ” elite” .

    Jullie pvda-ers zijn niet te benijden , zeg !

    En het typische is , dat als Rutte of iemand van zijn partij iets roept dat de PVV al jaren vindt , dat ze dan ineens in de peilingen stijgen !
    Dus dat zijn WEL de juiste uitspraken om stemmers te treffen .

    Het enige dat Wilders tegen heeft is dat het linkse geteisem hem demoniseert , mensen geven ook tegen mij hooguit schoorvoetend toe dat ze PVV gestemd hebben , terwijl ze weten wat ik stem .
    Het zg. cordon sanitaire , het heeft gewerkt voor een heleboel mensen , maar we gaan verder om dat helemaal te slopen !

    1. arie_jansz

     Rustig -Harry,

     Je hebt volstrekt gelijk…en geef je een schouderklopje en wens je een prettige dag verder

     1. -Harry

      Zeg A-J .

      Als je niet beter wist zou je denken dat je ineens je verstand gekregen zou hebben .

      Maar bij navraag bij een bevriende dierenarts bleek dat niet zo maar te kunnen .
      Dat schijnt een langdurig proces te zijn en zoveel tijd heb jij niet meer .

      Maar bedankt voor die prettige dag toewensen , ik had inderdaad een top-dag !

      Ondanks dat infantiele gemekker van jou .

  2. Wachteres

   Het is duidelijk dat Arie nog niet helemaal berust in het feit dat de PVDA nog een armzalig aantal zeteltjes over heeft.

   Inderdaad, een paar gestoorde idioten stemmen nog op die partij, op wie het marxistisch-communistisch gedachtegoed, dat er natuurlijk altijd deel van heeft uigremaakt, maar dat de partij nu weer openlijk tentoon spreidt, nog aantrekkingskracht heeft.

   Gezond denkende mensen, die beseffen wat vrijheid inhoudt, hebben die partij allang verlaten.

   1. arie_jansz

    ontkenning, wegduiken, typisch PVV-gedrag.

    In uw geval een paar complotten erbij en er ontstaat een geheel eigen werkelijkheid…

    In uw beleving heeft u he-Le-maal gelijk, echter normale mensen zullen u zo gek als een deur vinden.
    en over de PvdA, ik bespreek met plezier wat daar beter kan, maar echt niet met u.

    1. Wachteres

     Blijkbaar ben jij de enige normale mens hier, arie.

     De anderen worden door jou regelmatig van het etiket, ‘abnormaal’ of ‘gek’ voorzien.

     Er zijn mensen die alleen zichzelf als ‘normaal’ beschouwen en alle anderen voor ‘gek’ verklaren.

     Ik ben benieuwd welk oordeel een psychiater over dat soort figuren heeft.

     Ach, dat oordeel hoef ik niet af te wachten. Ik heb voldoende psychologie bestudeerd om mijn eigen mening te kunnen vormen.

     1. arie_jansz

      U bedoelt dat u voldoende psychologen heeft bezocht…

    2. -Harry

     Zeg A-J ,

     Ik snap wel waarom ze jou uit het leger af hebben laten vloeien in plaats van bevorderen tot generaal .
     Met de onmiskenbare grote bek van een korporaal
     en de verstandelijke vermogens van een garnaal .

     Ik moet bij jou altijd denken aan Ciske de Rat .
     Zo’n ellendig straatschoffie met al z’n rotstreken , grote muil , plat Amsterdams praten en kapsones .
     Nou dat ” Ciske” , dat weet ik niet zo zeker , die achternaam is WEL treffend .
     Arie-Ratsz .

     Het : ” krijg toch allemaal de klere , val voor mijn part allemaal dood ” verhaal .
     ( Behalve de allochtonen , dan ) .

     Het is je op het lijf geschreven .

 10. Lieftinck

  Een belangrijke rede om op de PVV te stemmen is dat ik hoop dat de VVD naar rechts wordt getrokken (over asielbeleid, immigratie en integratie) en dat lijkt te lukken. Natuurlijk kunnen de standpunten van de VVD over asielzoekers en een enkele oprisping over Jihad strijders ook allemaal dikdoenerij zijn. Echter, de VVD weet ook goed dat zij op een gegeven moment klare wijn moeten schenken. Wellicht wil de VVD dat ook, maar zij wil ook vasthouden aan de macht van de EU. Dat zal een onmogelijke spagaat blijken te zijn en de Wientjes lobby is nog altijd veel machtiger dan de Verdonk lobby.
  Dus ik ben benieuwd waar dit op uit gaat draaien.

  Voorlopig zie ik de koerswijziging van de VVD als een positief signaal.

 11. Stevie

  Uiteraard , het barst in NEEderland van de zwakzinnigen en nitwits … ze geloven nog steeds in de sprookjes van lachebekje Rutte en zijn zakkenvullende maatjes … Ze zeggen niet voor niets … Het volk krijgt wat het verdient … voor sommigen … de misselijk makende en regelmatig in coma liggende wegkijkers , islamknielers en in en in trieste landverkopers geldt altijd … ” De wens is de vader de gedachte “

 12. Joop Klepzijkert

  Ik maak me pas zorgen als de peilingen van de rooie hond kloppen. Stevie gewoon denken dat je er niet bij hoort, doe ik ook en omdat ik een huis in spanje heb, denk ik gewoon dat ik een spanjaard ben.

  1. Stevie

   @ Joop 11.21
   Uiteraard hoort een PVV stemmer daar niet bij … ik zou me kapot schamen … Prettig dat jij …als de t*ringzooi gaat ploffen naar Spanje kan … Ik heb het hier ook gezien …er zijn al 6 familie leden naar het buitenland vertrokken en ik hoop voor Oktober van dit jaar te kunnen emigreren … dit land staat aan de islamitische afgrond … daarbij verrot ik het om nog langer voor een zooitje azielige geldzoekers te werken dankzij het verrotte zwakzinnige belIJd van 80% van de pluchezitters .

 13. Lieftinck

  In ieder geval worden de ideeën van Wilders door een steeds grotere schare gedragen, het vreemde is dat datgene wat de politiek wil, en datgene wat de kiezer wil steeds meer uiteenloopt. Het zou kunnen dat de politiek hoopt dat als het economisch beter gaat de kiezer toch wel op ze zal stemmen.
  Echter, eens moet de discrepantie tussen de politieke wens en de wens van de burger tot een uitbarsting komen. Hetzelfde proces is ook bezig in andere landen. De MSM doet er alles aan om de kiezer in het gareel te houden, maar dankzij internet zal deze strategie niet meer werken.

  1. rinus

   Je ziet in ieder geval dat een meerderheid van NL graag wil wat de VVD nu ineens voorstelt. Ik begrijp heel goed dat veel mensen genoeg hebben van de massaimmigratie. Dat geldt ook voor de uitspraken over het sneuvelen van koppensnellers in Syrie. Maar het is juist mede de VVD die voor deze situatie heeft gezorgd en er weinig tot niets aan heeft gedaan. De partij wil ook grenzen sluiten, maar zit wel samen met D66 in de ALDE groep van dat fietsenrek met die bril op. Daarnaast is Rutte ook veel meer een D66-er dan een rechtse VVD-er. Je ziet het nu dus weer. Zodra de VVD lege hulzen verkoopt laat een deel zich gewoon weer naaien. Die VVD-oplichters lachen zich toch kapot aan al die ezels? Ik heb ook zo’n idee dat de PvdA echt wel op de hoogte is gebracht van deze “ruk naar rechts”. Ook andere partijen zoals de “Gristrlijke” schuiven hoe langer hoe meer naar rechts. GJ Segers over gelstromen naar moskeeen was daar bij 1 vandaag weer een mooi voorbeeld van. Ik word er alleen maar meer teleurgesteld van. Want het betekent dat ze de fatsoensrakkers uithangen, maar deze politici wel dondersgoed zien wat er op gebied van Islam en immigratie aan de hand is. Daarbij komt dat deze elite met hun grote bek nu alles zo goed schijnt te weten, terwijl ze wel gewoon hebben meegewerkt aan de situatie waar NL nu in zit. We hebben bv (zelfs in eigen land) niks meer te zeggen over het sluiten van grenzen. Daar is dat hele zooitje op dat Binnenhof gewoon verantwoordelijk voor!

 14. JanvanEechoud

  Het slijt me voor je, Tim, maar ik maak me niet ongerust.
  Vind het fijn voor je dat je in een feeststemming bent. Mvg

 15. Limburgse Kuifje

  De propaganda machine draait op volle toeren.

  De economie trekt aan – waar dit uit blijkt weet niemand, wel zie je steeds meer winkels met opheffingsuitverkoop en leegstaande panden, bedrijven zoals Philips in Emmen die hun productie gaan verplaatsen naar Polen etc. Tja de economie trekt aan, als u het maar gelooft.

  De openhuis dag van gisteren was een daverend succes volgens de media. Het regende vrijwel de gehele dag, het was koud en guur weer, nou niet bepaald een dagje om erop uit te gaan en huizen te gaan bekijken. Mijn overbuurman heeft zijn huis ook in de verkoop en deed mee. De gehele dag NIEMAND ! Maar u moet gewoon geloven dat het een daverend succes was.

  De veiligheid van Nederland neemt steeds meer toe. We voelen ons steeds veiliger. Daarom neemt de roep om zelf wapens te mogen hebben dus toe. Ja ja, het aantal woninginbraken, woningovervallen, straatroven, kopschoppers en wat nog meer neemt af, als u het maar gelooft.

  De werkloosheid is kortgeleden weer toegenomen. Ja ja het duurt dan ook natuurlijk wel even voordat je ziet dat het aantal banen toeneemt. Vorig jaar maar liefst 40.000 extra banen en dit jaar 90.000 banen (bron Diederik Samson). Maar waar zijn die banen dan? We hebben onverminderd 645.000 werklozen en 880.000 zzp’ers. Een normaal aantal van 200.000 zzp’ers (zelfstandigen) en dus een 680.000 mensen die ‘gedwongen’ eigen baas mogen spelen met alle risico’s van dien. De werkloosheid is sky-high maar u moet maar geloven dat het allemaal wel beter met uw land gaat.

  Net zoals u Ipsos, Eenvandaag en Maurice de Hond moet geloven.

  1. arie_jansz

   U moet het nieuws natuurlijk wel volgen, het is alweer 2015.

   maar ik begrijp dat we altijd wat te zeiken moeten hebben.

   Zullen we het over het weer hebben?
   Tis nl zwaar klote vandaag.

 16. H.Vaes

  Je kunt ervan zeggen wat je wil, maar het gaat erom om een doel te bereiken. Het begint er naar uit te zien dat Wilders aan het scoren is wat zijn standpunten betreft. De vvd is al aardig naar de PVV opgeschoven en dat is de winst voor de PVV.Voor mij is het doel belangrijk en niet het aantal zeteltjes wat een partij heeft. Nu maar hopen dat het geen holle retoriek is van de vvd en dat ze de pvda hierover durven aan te spreken.

 17. W.H.J. Reiss

  Ik zie het heel simpel, Politici en hun oude bejaarde moedertje:
  De VVD verkoopt zijn moedertje voor geld voor ondernemers.
  De PvdA gooit moedertje bij het huisvuil om meer immigratie te kunnen betalen.
  Het CDA gaat met moedertje naar de Kerk.
  D’66 biedt op een veiling moedertje aan voor de hoogste bieder.
  De PVV zorgt voor moedertje middels ouderenzorg en (gesloten) bejaardentehuizen.
  .
  En de kiezer kiest in feite van alles een beetje !

 18. Gerben

  Blij dat in de peiling de PVV voor de TK nu hoger staat dan de stemmen die ze haalden voor de Provincie/EK. De PVV is weer bezig met de weg omhoog.

 19. nick

  Tim hou eens op met je belachelijke koppen!
  Vrije val….helemaal niet, past in de fout-marche en is verder pure manipulatie. We kennen het en halen de schouders op
  .
  Wat helemaal om je rot te lachen is, zijn de hysterische juich comments van onze huistrol @arie. Hij kan er niet over uit en dus niet stoppen met zijn onzinnige schrijfsels hier neer te plempen.
  Dat zijn lieveling de PvdA armetierig op een paar zeteltjes blijft hangen schijnt hij niet op te merken, dat de VVD totaal naar de PVV toe trekt en steeds rechtser wordt om de kiezer te behagen blijkt ook geen probeem voor deze malloot. Kan je nagaan hoe het in zijn hoofd werkt….

  We wachten het gewoon af, er valt niets van te zeggen of te vinden.
  Op dit moment is het alleen van het allergrootstebelang dat de islamisering gestopt wordt en ons land bevrijd gaat worden van linkse hobbies en andere ellende. Want daar en aleen daar gaat het om!

 20. Gielah

  En ook al zoú de PVV zakken in de peilingen of in het daadwerkelijke zetel-aantal…. dan nog is er geen enkele andere partij waar ik op kan ( en wil) stemmen.

  Men kiest namelijk niet voor de PVV omdat die partij zo lekker groot is… of wordt.
  Men kiest ervoor omdat het de enige partij is die ons land uit de EU wil hebben.
  Men kiest ervoor omdat dit de enige partij is die het torenhoge gevaar van de islam ziet… en er de stem tegen verheft.

  Dus de Hond mag peilen wat hij wil… mijn stemgedrag zal het niet veranderen.
  Ik KIJK niet eens naar andere partijen… zolang we in de EU zitten en de islam hier niet verboden hebben.

  Wat de VVD en de PvdA en de anderen ook doen… ( niet veel góeds… ik weet het… ik weet het…) ,
  first things first!
  Eerst maar die twee mega-grote gevaren aanpakken… en dan pas ga ik weer eens naar de rest kijken.

 21. Jan B

  Ik geloof pas in het “rechtse” profiel van de VVD als dat in daden wordt omgezet. De realiteit gebied dat rechts beleid alleen haalbaar is bij een rechtse meerderheid. Daarvoor is de PVV nodig. Ik zie onder Wilders, jammer genoeg, echter geen bereidheid tot compromissen om dit mogelijk te maken. Hoe groot de VVD ook wordt, ma de volgende verkiezingen gaat de VVD weer samen met links en levert zijn stevige standpunten over o.a. terrorisme en asielbeleid net zo gemakkelijk weer in voor steun aan een rechtsceconomisch afbraak beleid door D666.

 22. The Fox

  Vanwege versplintering van de EK zullen nieuwe TK verkiezingen en een nieuwe regering geen verandering in beleid brengen. Het establishment zal het bijna nergens overeens zijn en dus pappen en nathouden zal het parool zijn. Nog meer belastingen om iedereen te vriend te houden. Het “nieuwe” belastingplan zal niets anders zijn dan wat kleine verschuivingen, zodat iedereen denkt dat ze meer inkomen hebben totdat ze bij de winkel nieuwe spullen kopen. En dan verbaasd zijn dat de consument het laat afweten.

 23. Antivenin

  De VVD kan roepen wat ze wil, het blijft geklets voor de Bühne is. Straks een nieuw kabinet, een “rechts” Rutte III, en de asielzoekers blijven gewoon binnen stromen. Want Europa moet, en Brussel zegt nee, dus, glas, plas was. Arme domme kiezer die er weer instinkt.

 24. Pieter V

  Goh, Arie_Jansz is weer op proefverlof of hebben ze hem nu in de gesloten inrichting van internet voorzien?

  Zijn inhoudsloze teksten zullen wel een onderdeel zijn van zijn therapie, uiteraard door een eveneens linkse randdebiel die zijn eigen land liever verkwanselt dan er voor te vechten.

 25. OrangeBlancBlue

  Daar is Tim weer, onze klassiek liberaal oftewel rasechte VVD’er! Een vrij val is wat de PvdA doormaakt, niet het verlies van een restzetel wat bij de PVV (tot nu toe) is gebeurd. Zonder de toen gekregen restzetel is de PVV gewoon stabiel! Geesssshhh wat kan jij een onzin neerzetten zeg, hoop dat je blij bent met je VVD flyer boven het toilet……….

  1. -Harry

   Nou OrangeBlancBlue,

   Hij scheurt daar steeds reepjes af om z’n achterkant mee te ontvetten .
   Het schijnt dat ie tot de wenkbrauwen van Rutte gevorderd is .
   Alleen die fase waarin ie de bril van Rutte moest passeren was een beetje pijnlijk .

 26. Gielah

  Mensen die alleen maar zien wat zij WILLEN zien, hebben inderdaad een probleem.
  Ik begrijp niet helemaal hoe zo´n conditie kan ontstaan.
  Zou Wilders ooit 50 zetels halen ( dat zie ik overigens alleen maar gebeuren na een enorme ramp, want we moeten rekening houden met de degelijk gehersenspoelde meerderheid van dit volk) dan zouden ze nog op een neer springen van booswaardige vreugde, omdat het a. zo slecht met Wilders gaat, b. Al heel spoedig slecht met Wilders zál gaan en c. Wilders tóch niets bereikt, omdat ‘hij met niemand wil samenwerken’ ( terwijl de andere partijen om strijd verklaringen afleggen dat zij niet met hém willen samenwerken…).

  Hij zal in hun ogen dus altijd verliezen…. wát de werkelijkheid ook moge zijn.
  En dat vind ik dus een zorgwekkende geestelijke situatie… en bovendien is het ook behoorlijk vermoeiend, om constant die zware oogkleppen op te houden.

  Helaas komen we die conditie niet alleen maar bij columnisten tegen.
  Zou het een besméttelijk geestelijk virus zijn?

 27. Julius

  50 zetels Gielah. Komop zeg, laat je knuffeltje even los en keer terug naar de realiteit. Wilders zal altijd wel wat zeteltjes houden maar hij mag al blij zijn als het er straks een stuk of 12 blijven.

  Ik vind deze overigens erg leuk van je;

  “Mensen die alleen maar zien wat zij WILLEN zien, hebben inderdaad een probleem”

  Zoiets al die wensdenkers waarvan jij er eentje bent die ervan overtuigd is dat de co-piloot bekeerd is naar de islam?

  Het is geen besmettelijk virus dat jou getroffen heeft Gielah. Het zijn je eigen oogkleppen die te strak staan afgesteld. Waarschijnlijk heb je ze al zo lang op dat je het niet eens meer merkt. Dan zal het je ook niet meer vermoeien.

  1. -Harry

   Julius ,

   weet je wat nou het probleem is met jullie lynxen , je kunt niet eens lezen .

   Gielah zegt : ” ZOU Wilders OOIT 50 zetels halen ” ,

   puur hypothetisch !

   Hoe is het met jouw oogkleppen gesteld ?
   Achterstevoren gemonteerd ?

   Dat snap ik nou niet , zelf niet kunnen lezen , noch begrijpend lezen en dan wel commentaar op een ander ???

   Maar als je niet kunt lezen , kun je waarschijnlijk ook niet zo goed kijken , zodat het gevaar van de islam totaal aan je voorbij gaat . Stekeblind !

   En dan maar hakken op degene die het WEL ziet .
   Zoals een socialist maar blijft griepen over iemand die meer verdient .

   Dat zure linkse afgunstige , wat een roteigenschap !

 28. nick

  Wij nederlandes zouden trots moeten zijn op een man als Geert Wilders die met grote moed en doorzettingsvermogen blijft vertellen waar het grootste gevaar voor onze westerse wereld vandaan komt. Daarvoor reist hij de wereld af en ontmoet vele gelijkgestemden maar het is niet genoeg.
  Daarom hier een stukje uit de speech welke hij afgelopen vrijdag in Wenen hield, notabene de stad waar de vorige inval van de Islam tegengehouden werd door Jan Sobieski in 1683. Onder de shaira vallen wil echt geen zinnig mens en als men zo door gaan is het slechts een kwestie van tijd!

  Wilders :
  “Ik heb de Partij voor de Vrijheid opgericht om dingen te zeggen die andere partijen uit angst niet zeggen: niet meer moskeeën! Nee tegen de moellahs en imams! Nee tegen het cultureel relativisme! Geen immigratie meer uit islamitische landen! Eerst moeten ze onze waarden accepteren of anders helemaal niet komen! Als ze hier wonen en zich aan onze wetten houden, zijn ze welkom, net als ieder ander. Maar wie delicten pleegt, in naam van de sharia handelt of een Jihadist is, die sturen we terug.

  Ik kan u één ding verzekeren: de mensen moeten de waarheid over de islam te weten komen. En ik zal deze waarheid van de daken schreeuwen. Ook als dit de Jihadisten niet bevalt. Ook als ze me willen vermoorden. Ook als onze appeasende politici dit niet bevalt.

  Vijf jaar geleden werd ik vanwege mijn islamkritiek voor het gerecht gesleept. Gelukkig wer dik van alle aanklachten vrijgesproken. Wellicht hebt u gehoord dat ik binnenkort weer voor de rechter moet verschijnen. De Nederlandse autoriteiten zien de islam niet als probleem: ze zien mij als probleem. Ze willen me tot zwijgen brengen. Maar dat zal ze nooit lukken.

  De afgelopen jaren heb ik veel door de wereld gereisd. Ik was in verschillende Europese landen, in de Verenigde Staten, in Canada en Australië om de mensen aan te moedigen om in opstand te komen tegen de islam. Maar er moet nog meer gedaan worden.

  De strijd tegen islamisering, massa-immigratie, de leugenachtige pers en de vijandige EU-elites mag niet alleen aan politici worden overgelaten.
  Iedere burger is verantwoordelijk voor het behoud van onze vrijheden. Ieder van hen moet, wanneer dit ook maar mogelijk is, het bewustzijn van zijn medeburgers aanscherpen.
  De islamisering probeert weer de macht te grijpen. De tijd begint te dringen voor het Westen. We mogen ons niet laten verleiden niets te doen. We moeten iets doen.

  En daarvoor heb ik uw hulp nodig.
  Waarschuw uw buren, waarschuw uw collega´s, waarschuw uw vrienden voor het gevaar van de islamisering, een gevaar voor uw land, uw vrijheid, uw partner, uw kinderen……”

  Lees de hele vertaling van deze uitstekende speech! Doen!

  https://ejbron.wordpress.com/2015/03/28/geert-wilders-in-wenen-jan-sobieski-leeft-in-ons/

  1. Gielah

   Voor de rechter.. @Nick?
   Dat gaat akelig ver, zeg!

   Dat ligt in lijn met wat de EU wil… kritiek op de islam onder het etiket van ‘racisme’ vegen.
   En in Nederland werkt men alvast vooruit op dat besluit?

   Mijn insteek zou zijn om aan wat u overkomt in zo breed mogelijk kring bekendheid te geven.

 29. MicMokum

  Kan er alsjeblieft een maximum ingesteld worden aan het aantal reacties dat een reaguurder op een artikel kan plaatsen?

 30. J.C.

  Is er al iets bekend over het aantal mis- en spooktellingen?

 31. HenryJoseph

  D33

 32. Jasterke

  .
  Heb je ’t gehoord ? de PVV is wéér 1 zetel kwijt
  ja, in de Peiling wel, maar …haha…evengoed
  nee, deze Wilders kan ‘t met z’n clubje schudden
  .
  nou zat, qua achtwerban die man tóch al niet goed
  het werd nooit niks dus resulteert ‘t in knudden
  we kunnen dus die PVV…haha…gewoon vergeten !
  .
  zo, wie rest er dàn nog die ons dwars kan zitten ?
  dat CDA, die Pechtold?….’k zou het echt niet weten
  de rest is écht de grote hoop waar iedereen op schijt…
  .
  man man, oh.man wat hebben we in angst gezeten…
  maar de klus lijkt klaar…dit Volk blijft te bescheten !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.