Peilingen: D66 wordt de grootste partij van Noord-Holland. Bah!

Geen categoriemrt 12 2015, 21:00
Terwijl in Zuid-Holland de PVV aan de leiding gaat, leiden in Noord-Holland de wegkijkliberalen van Alexander Pechtold. Zonde.
Beste Noord-Hollanders, ik snap dat jullie genoeg hebben van het kabinet Rutte II en dus massaal de PvdA en de VVD verlaten, maar dit... dit helpt niet:
D66 lijkt de grote winnaar te worden van de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. De partij gaat van 6 naar 10 zetels en zou daarmee de grootste partij van Noord-Holland worden.
Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van RTV NH. De grote verliezers zijn PvdA en de VVD. Beide partijen moeten maar liefst vijf zetels inleveren. De PvdA gaat van 11 naar 6 zetels en de VVD gaat van 13 naar 8.
De voorsprong van D66 op de VVD is fors (maar liefst twee zetels, op een totaal van tien), dus als deze peiling enigszins accuraat is, gaat het moeilijk worden om de veel te triomfantelijke Alexander Pechtold van de troon te stoten in die provincie.
Maar dát het gebeurt, is wel nodig. Want hoe erg Rutte II ook is, het wordt er niet beter op met Pechtold aan het roer. Mijn collega Frank wist dat al kort, puntig en bondig te verwoorden. Hij ziet het immers goed: met dit soort uitslagen wordt de D66-leider binnen afzienbare tijd premier:
Premier. Van Nederland. Of eigenlijk: van de provincie Nederland in de Verenigde Staten van Europa, want dat is wat Pechtold voor ogen heeft. Nee, dat moeten we niet willen met z’n allen. Pechtold is de man die radicaal-marxistische cijfers aanhaalt om de moslimterorristen min of meer vrij te spreken van hun daden. Pechtold is er heilig van overtuigd dat polderjihadi’s terroristen worden omdat er sprake is van ‘ongelijkheid’.
Ik hoop met heel mijn hart dat TNS Nipo er helemaal naastzit, dat die peilers gewoon D66-fanboys zijn, maar ik vrees dat de peiling de werkelijkheid behoorlijk nadert. Mensen willen op D66 stemmen omdat ze denken dat D66 helemaal past bij hun levensstijl: kosmopolitisch levend, een linkse krant lezend, latte macchiato drinkend. Het gaat deze kiezers niet om de inhoud. Daar doen ze niet aan.
Mijn verzoek dus specifiek aan de kiezers van Noord-Holland: ga stemmen! Ik heb met deze column vast geen arrogante D66-kosmopoliet overtuigd op een andere partij te stemmen, maar ik hoop in ieder geval de kiezers van alle andere partijen overtuigd te hebben dat ze moeten gaan stemmen.. en dan op een lijst die niet de naam 'Democraten 66' draagt. Doet uw plicht, en voorkom dat Pechtold z'n intrede in het Torentje mag gaan doen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten