PvdA-daklozenkrant rover krijgt werkstraf: genoeg gestraft vanwege media-aandacht

Geen categoriemrt 17 2015, 15:00
Knettergek!
Hoe je een flinke celstraf kunt voorkomen? Oh, heel simpel. Breek de wet en zorg vervolgens dat je criminele acties, als je gepakt wordt natuurlijk, flink wat aandacht krijgt in de media. Succes gegarandeerd!
Ex-PvdA'er Bert van der Roest, die tienduizenden euro's stal van de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws, is veroordeeld tot 240 uur werkstraf plus 3 maanden voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald. De aanklager eiste eerder een werkstraf van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. De straf valt laag uit door de forse media-aandacht die de zaak heeft gekregen.
Volgens het OM was de media-aandacht een forse inbreuk op de privacy van de veroordeelde dief. Sorry, 'lener' (want hij zegt het slechts te hebben geleend, wat werkelijk hilarisch is). Van der Roest zelf zei tijdens zijn proces dat hij financieel flink geleden had door de berichtgeving: hij zou maar moeilijk aan de bak kunnen komen.
Joh, een rover die niet welkom is en geen cent verdient omdat mensen geen zaken met hem willen doen? Dat is wel héél gek inderdaad.
Ik sta op het punt om helemaal door te draaien. Hoe kun je de rechterlijke macht en het OM in vredesnaam nog serieus nemen? Je zou er langzamerhand bijna voor pleiten om straffen maar helemaal af te schaffen omdat het altijd bijzonder stressvol is voor verdachten om zich te moeten verdedigen, en al helemaal om enkele maanden laat staan jaren vast te worden gezet in een klein kamertje met tralies voor de ramen.
Onbegrijpelijk dat dit gebeurt in ons land. Het OM en onze vrolijke D66-rechters zijn de weg werkelijk helemaal kwijt. En wat doet de politiek? Juist helemaal niets. Schandalig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten