Radicale moslims plannen aanslag in Bremen

Geen categoriemrt 07 2015, 16:00
Duitsland moet rekening houden met een grote aanslag.
Vorig weekend vond er opeens een grote antiterreuractie plaats in Bremen.
Nu weten we waarom. Zoals De Telegraaf bericht:
Vier gezochte islamisten zijn daadwerkelijk in Bremen geweest. De extremisten zouden onder meer de kathedraal, de synagoge en een belangrijk plein in het centrum op het oog hebben gehad. Dat meldde zowel de omroep ZDF als Radio Bremen vrijdagavond.
Zoals duidelijk is wilden ze niet alleen zoveel mogelijk slachtoffers maken, maar ze wilden dat ook nog eens doen in gebedshuizen van christenen en joden. Laat het een herinnering zijn voor niet-joden dat islamisten weliswaar eerst voor de joden komen, maar dat daarna iedereen de pineut is.
Het goede nieuws is dat er is in gegrepen. Het slechte nieuws? De Duitse politie geeft aan niet te weten hoe lang ze precies in Bremen waren en met wie ze contact hebben gehad. Het kan dus zomaar zo zijn dat een er een flink aantal extremisten rondlopen met vergelijkbare plannen.
En dat is niet alles, volgens De Telegraaf zijn de vier hoofdverdachten ontsnapt.
De veiligheidsdiensten zijn nog druk naar hen op zoek, maar de beveiliging op straat is teruggeschroefd.
Een handlanger van de vier, een 39-jarige Libanees, zou zestig machinegeweren hebben gekocht. Hij werd gearresteerd en zat kort vast.
Het is alles behalve de eerste keer dat de Duitse autoriteiten zich geroepen voelen om op te treden tegen radicale moslims. Zo werden er eerder al acht extremisten opgepakt in Keulen. U ziet, Duitsland heeft een buitengewoon serieus extremistenprobleem.
De vraag is nu of de autoriteiten op tijd hebben ingegrepen en of de ontsnapte terroristen toch nog het één en ander van plan zijn? Hoe dan ook, het moge duidelijk zijn dat onze oosterburen zich helaas ernstig zorgen moeten maken. Het kan zomaar zo zijn dat een paar religieuze gekken binnenkort toeslaan en zoveel mogelijk onschuldige burgers om zeep proberen te helpen; een nachtmerrie pur sang, maar we moeten er helaas ernstig rekening mee houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten