Samsom is zijn oude marxistische zelf: 'Begrotingstekort mag best oplopen!'

Geen categoriemrt 07 2015, 20:00
Want tja, goed op de centen letten is geen prioriteit voor de PvdA.
Diederik. Diederik. Diederik. Waar zijn we nou eigenlijk helemaal mee bezig? Ik begrijp best dat je doodsbang bent dat je partij een enorme verkiezingsnederlaag voor de kiezen krijgt, later deze maand, maar moet je nou echt honderd procent op de marxist toer gaan?
Extra bezuinigingen om het nieuwe belastingsstelsel in te voeren zijn wat PvdA-leider Diederik Samsom uitgesloten. Wel is Samsom bereid om het begrotingstekort daarvoor te laten oplopen als dat "echt nodig is".
Dat zegt hij zaterdag op BNR Nieuwsradio. De PvdA-leider benadrukt echter dat hij denkt dat dat niet nodig is. De PvdA-politicus zet zich daarmee af van voorstellen van oppositiepartijen CDA en D66 om extra te bezuinigen.
Ha-ha. Ja, natuurlijk zet hij zich daartegen af. Heel gek is dat niet: hij wil linkse kiezers weer wijsmaken dat hij ze - net zoals Sinterklaas - iets voor niets kan geven. Welja, zeg wat je wilt en Samsom en de zijnen zorgen ervoor dat je het krijgt.
Wat. Het. Ook. Is. Een nieuwe tv? Subsidie voor je hobby's? Het maakt niet uit. Dien je verlanglijstje in bij Sinterik en al je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Nu heeft Samsom het over "belastingverlagingen" (wat natuurlijk bijzonder prettig zou zijn), maar we weten wat socialisten daar écht mee bedoelen: bepaalde groepen en organisaties krijgen subsidies, waar een ander voor krom moet liggen. Want: eerlijke verdeling van de welvaart of zoiets.
Beste kiezer, u moet alles wat Samsom de komende dagen en weken zegt totaal negeren. Kijk naar wat het kabinet de afgelopen twee jaar heeft gedaan. Wilt u daar meer van (omdat u blijkbaar een tikje SM'erig bent), stem dan op de PvdA. Heeft u uw buik daarentegen onderhand wel vol van belastingverhogingen en dergelijke, switch dan naar een andere partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten