Saoedische VN-ambassadeur: ISIS en Al Qaeda besmeuren het imago van de islam

Geen categoriemrt 28 2015, 20:00
Niet dat Saoedi-Arabië nou zo'n lichtend voorbeeld is van hoe het wel moet, maar toch.
De Saoedische ambassadeur bij de Verenigde Naties, ene Abdallah Al-Mouallimi (wie kent hem niet), heeft hard uitgehaald naar terroristische groeperingen als Al Qaeda en ISIS.
De reden? In zijn ogen besmeuren dit soort groeperingen het imago van de islam:
Groups such as the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS), Al-Qaeda and Hezbbollah taint the image of Islam, Saudi Arabia’s ambassador to the United Nations said on Friday.
Speaking at a United Nations Human Rights Council meeting addressing the rights of minorities in the Middle East Abdallah Al-Mouallimi said that Houthi militias and Hezbollah were forcefully imposing their will.
Islam is a religion of tolerance, he said adding that the oppression of religious minorities is a blatant contradiction of Islam and its teachings….
Nu klinkt dat natuurlijk fantastisch mooi, maar helaas - en zoals Robert Spencer uitlegt op JihadWatch.org - valt er nogal wat op aan te merken. Anders dan Al-Mouallimi ons wil doen geloven is Saoedi-Arabië zelf namelijk alles behalve een verlicht, tolerant land, zeker wat vrouwen en religieuze minderheden betreft.
Probeer als Saoedische vrouw maar eens achter het stuur van je auto te kruipen. Voor je het weet wordt je aangehouden omdat je je hoegenaamd niet nederig genoeg gedraagt. Deur open, polsen in de handboeien, en je wordt meegenomen. Als het een beetje tegenzit krijg je vervolgens een zware straf van een plaatselijke sharia-rechtbank.
Of probeer dit eens als Westerling: boek een reis naar Saoedi-Arabië en neem een Bijbel mee in uw handtas. Veel succes, bereid je maar vast voor op een serieuze straf.
Of zet als Saoediër een website op waar men kritiek mag uiten op het koningshuis en op het Wahabisme, de radicale vorm van de islam die de officiële religie is van Saoedi-Arabië. Ik geef je een paar maanden voor je opgepakt wordt en vervolgens veroordeeld wordt tot 1.000 zweepslagen.
Met andere woorden, er valt inderdaad veel op te merken op de radicale massaslachters van Al Qaeda en ISIS, maar helaas is het Saoedische koningshuis niet veel beter. Sterker nog, Saoedi-Arabië heeft er alles mee te maken dat het radicale gedachtegoed zo wijdverspreid is onder jonge moslims.
Laat de Saoediërs de daad maar bij het woord voegen. Houd op met het verspreiden van de Radicale Islam, moderniseer je land, voer grootschalige hervormingen toe, en zorg ervoor dat burgers én prinsen die terroristische organisaties steunen voor het gerecht worden gesleept. Doe dat eerst, praten we daarna verder. In de tussentijd is het helaas aan het Westen zelf om ISIS en Al Qaeda te vernietigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten