[VIDEO] 5 dingen die Ayaan Hirsi Ali aan de islam wil veranderen, live op CNN

vlcsnap-2015-03-29-08h30m27s165
Foto:

De moedige Somalisch-Nederlandse Ayaan Hirsi Ali is wel uit ons oog, maar nog lang niet uit ons hart verdwenen. Bij CNN legt ze uit wat er mis is met de islam.. en hoe we dat kunnen fixen.

Wat blijft Ayaan Hirsi Ali toch een inspirerende, en passievolle vrouw. Ze was gisteren te gast bij CNN, waar ze wederom pleitte voor hervormingen binnen de islam:

Scherp analyseert ze voor het programma GPS met Fareed Zakaria de vijf zaken die momenteel mis zijn aan de islam, en hoe deze te herstellen zijn: de houding van moslims tegenover de Koran en Mohammned, de houding van moslims tegenover de dood, het antisemitische en antivrouwelijke rechtsstelsel van de sharia, het feit dat binnen de islam geweld op afvalligheid of andersdenken volgt.. en uiteraard de jihad. In de inspirerende woorden van Hirsi Ali: “Jihad, the holy war, has to be replaced with holy peace.

Je moet haast wel respect hebben voor de vrouw: ondanks dat ze al tijden op een dodenlijst van islambarbarenorganisaties al-Qaeda en ISIS genoteerd staat, verliest ze de hoop niet en draait ze niet door. Volkomen kalm legt ze uit wat er mis is met de godsdienst annex politieke ideologie, en hoe die vijf zwaktes te veranderen zijn in pluspunten.

Wat ook ongebruikelijk heet te zijn: alhoewel de insteek van CNN net als dat van de meeste andere grote media centrumlinks is (vergelijk het in Nederland maar met de Avrotros of de KRO) is de presentator duidelijk onder de indruk van Hirsi Ali en vult hij haar eerder aan, dan dat hij kritische vragen stelt of een potje sociaal-democratisch gaat zitten jijbakken. En dat is mooi, want daardoor krijgt deze bijzondere vrouw de volledige ruimte haar inspirerende verhaal te doen, zonder constant te worden onderbroken voor gehakketak

Deel deze video daarom met al uw vrienden: Hirsi Ali is immers geen roomblanke studeerkamergeleerde die islamcriticus werd na het lezen van ingeweikkelde lectuur, of een onzorgvuldige en boze blanke man. Hirsi Ali is een goedopgeleide vrouw afkomstig uit een islamitische traditie die ooit lid is geweest van de PvdA, werkt bij een vooraanstaand Amerikaans instituut en dondersgoed weet waar ze het over heeft. Ze geeft de anti-islamlobby legitimiteit die vrijwel niemand anders had kunnen geven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!