Walgelijk ISIS zet adresgegevens Amerikaanse militairen op internet

Geen categoriemrt 22 2015, 8:00
Ook de Amerikanen die niet in een oranje gewaad onder het kromzwaard verdwijnen krijgen het nog zwaar te verduren van de barbaarse islamitische organisatie.
Als u dacht dat ISIS een walgelijke Middeleeuwse organisatie is, dan heeft u dat niet eens zo slecht gezien. Alsof we nog diep in de Dark Ages leven worden mensen in Syrië gestenigd, onthoofd, verbrand en van gebouwen gelazerd, precies zoals dat ook in tijden van de Inquisitie en eerder gebeurde. Maar in één opzicht is ISIS veel moderner: ze hebben hun eigen hackgroep. En die zijn verbazingwekkend effectief:
Islamitische Staat roept haar aanhangers op om Amerikaanse soldaten te vermoorden. De terreurorganisatie publiceerde op internet een dodenlijst met honderd foto's, namen en adressen van militairen. Dat meldt de Duitse krant Bild.
Hackers van IS hebben naar eigen zeggen zeer vertrouwelijke informatie gestolen van het Amerikaanse militaire apparaat.
Zo publiceerden de terroristen een dodenlijst met gegevens van Amerikaanse soldaten waarvan IS beweert dat ze luchtaanvallen hebben uitgevoerd in Irak, Syrië, Jemen, Somalië en Afghanistan. Ook militairen met een hogere rang staan op de lijst, zoals majoors en luitenanten.
Begeleid door een foto met een pistool en een mes spoort ISIS allerlei gekken aan om deze helden die hebben gestreden voor het vaderland te straffen met de dood ("And kill them wherever you may find them").
Het schokkendste is natuurlijk nog wel dat ISIS kennelijk in staat is deze informatie in handen te krijgen. Je mag verwachten dat het Pentagon zo'n beetje het best beveiligde stukje van de wereld is. Hoe hacken een stel doldrieste haatbaarden zich daar zomaar door alle beveiliging heen? Dat zou niet zo makkelijk moeten gaan als nu lijkt dat het wel degelijk gegaan is.
Hoe dan ook hoop ik dat de soldaten en hun gezinnen veilig blijven. Deze mannen en vrouwen hebben gestreden in dienst van, en in dienst vóór het land van de grenzeloze vrijheid en ongelimiteerde dromen: de Verenigde Staten. Dankzij al deze soldaten. Ze verdienen daar een groot 'dankjewel' voor, want deze mensen zijn broodnodig om een klein beetje veiligheid aan te brengen in een absurd gevaarlijke wereld. Geenszins verdienen ze deze vermelding op een dodenlijst van ISIS inclusief foto en adresgegevens.
Laten we hopen dat de inlichtingendiensten in Amerika al deze soldaten goed genoeg kunnen beveiligen tegen de daden van maniakale gekken. Het is het minste wat ze verdienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten