Weer censuur: Turks ministerie wil onschuldig spelletje Minecraft verbieden wegens 'geweld'

Geen categoriemrt 11 2015, 19:00
Het land van sultan Erdogan begint steeds meer op Noord-Korea te lijken.
Turkije wordt met de dag een minder vrij en minder democratisch land. Het Turkse ministerie van Family and Social Policies (Gezin en Sociale Zaken) wil het immens populaire videospel Minecraft verbieden (bekijk de video onderaan voor een idee hoe het spel eruitziet).
Vooral kinderen en jongeren vinden Minecraft fantastisch, omdat het een soort Lego is, maar dan interactief en veel uitgebreider. En eerlijk is eerlijk, ik heb het ook jaren gespeeld. Maar de Turkse overheid van de censuurplegende president/sultan Recep Erdogan vindt het spelletje maar niks.
De overheid is van plan het spel helemaal te verbieden, want er zit ook "geweld" in (er moeten inderdaad zombies en skeletten worden aangevallen met een zwaard en pijl-en-boog zonder dat er ook maar een druppel bloed bij komt kijken, en dat is het dan ook wel; het spel is uitermate geschikt voor kinderen en jongeren). Via de Turkse krant Hurriyet:
"Although the game can be seen as encouraging creativity in children by letting them build houses, farmlands and bridges, mobs [hostile creatures] must be killed in order to protect these structures. In short, the game is based on violence," Habertürk quoted the report as saying.
Some children may confuse the real world with the game world after playing Minecraft, leading them to believe that torturing animals would not give them pain, added the report, which was based on the game experience of a nine-year-old child.
It also suggested that the game could lead to "social isolation," while exposing children to social risks in the multiplayer form, such as abuse and bullying.
Het ministerie wil nu een klacht indienen bij de rechter zodat die kan bepalen of het spel moet worden verboden. Het is de zoveelste poging tot censuur: volgens Hurriyet heeft Turkije inmiddels al 67.000 websites geblokkeerd. En deze actie van de Turkse overheid is de zoveelste reden waarom Turkije nooit lid mag worden van de Europese Unie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten