Joosteerdmans

Zie de geweldige reactie van Eerdmans als Wilders aankondigt dat hij Leefbaar wil aanvallen

Geen categoriemrt 21 2015, 11:00
Joost Eerdmans is niet bang voor de PVV.
De aanval is de beste verdediging, moet Geert Wilders gedacht hebben na de belabberde uitslag voor de PVV bij de Provinciale Statenverkiezingen. En waar anders kan Wilders beter zijn pijlen op richten dan Rotterdam, de stad waar zijn partij de grootste werd bij die verkiezingen?
In een interview met het Algemeen Dagblad kondigt de PVV-leider aan dat hij over drie jaar mee wil doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Voorheen liet hij die gemeente links liggen en focuste hij zich op Den Haag en Almere, omdat Leefbaar Rotterdam al actief was in Rotterdam. Beide partijen wilden liever niet kiezers van elkaar afsnoepen.
Dat wil Wilders nu wél. Hij vindt Leefbaar Rotterdam, dat nu meebestuurt in de stad in een coalitie met D66 en CDA, "kleurloos" en "te ver afgedreven van waar Pim Fortuyn voor stond" en komt over drie jaar met een eigen lijst.
"Mensen willen het PVV-geluid horen,'' concludeert Wilders. "Nu worden ze niet goed bediend door Leefbaar Rotterdam. Die partij is afgedreven naar het midden. Hoe kan het ook anders als je samenwerkt met D66?"
Of het verstandig is dat beide partijen meedoen, betwijfel ik. Waar twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. En dat zou in dit geval zomaar D66 kunnen zijn. Hoe dan ook, de reactie van Leefbaar-wethouder en partijleider Eerdmans was vanochtend briljant, helemaal in de geest van Fortuyn:
https://twitter.com/Eerdmans/status/579204243225182208
Als de twee partijen in 2018 echt tegenover elkaar staan in Rotterdam, dan wordt dat ongetwijfeld een van de meest spannende en leuke verkiezingscampagnes in jaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten