72-jarige oma vertelt "moderne vrouwen" en "luie mannen" even waar het op staat

Geen categorieapr 20 2015, 9:00
Een vrouw hoort voor haar kind te zorgen, en mannen horen geen uitkering te ontvangen, maar elke dag keihard te werken.
Het zijn volgens veel mensen ongetwijfeld ouderwetse waarden, maar daar heeft Mother Agnus lak aan. Deze 72-jarige oma vindt dat dit soort denkbeelden van alle tijden behoren te zijn. En dus pakt ze "moderne vrouwen" en "luie mannen" (lees: uitkeringstrekkers) even keihard aan.
“I’ve been working since I was 7, I’ve been raising children since I was 5. I’ve been cooking since I was 4 and a half. These women today, all they know about is McDonald’s and fast food. They ain’t know nothing ‘bout cooking and feeding no man. A way to a man’s heart is through his stomach, get your behind in there and cook! Feed him, and make sure he gets up off his butt and go to work.”
Screen Shot 2015-04-20 at 10.04.54Vervolgens legt ze ook even uit wat "de rol van de vrouw" in haar ogen is:
“Now they may not like me for saying it, but the women today, they don’t even raise their children—their children raising them! A woman’s place is to raise their children and at the end of the day tell their father which one they almost had to kill.”
En nee, ze is ook niet tevreden met uitkeringstrekkende mannen die de hele dag maar wat voor zich uit zitten te staren en een ander voor een levenskosten laten opdraaien.
I’m 72 years old and I still don’t mind working! I ain’t scared of work. [Welfare recipients] stay in the system and use up the elderly’s money.”
Ook zegt ze tegen moderne vrouwen dat, als hun niet werkt en niet voor het gezin probeert te zorgen, ze "die man niet nodig hebben."
Natuurlijk is mevrouw wel erg ouderwets - ik zie niet in waarom een moeder niet zou kunnen werken, bijvoorbeeld - maar ze heeft wel degelijk gelijk dat het goed zou zijn voor de moderne maatschappij als we die oude waarden toch in ere herstellen. Dat geldt zéker voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap waar zij deel van uitmaakt. Die gemeenschap heeft namelijk bijzonder te lijden onder onverantwoordelijke mannen die vrouw en kind achterlaten om erop los te kunnen leven, veel Afro-Amerikaanse mannen zitten vast omdat ze een misdaad hebben gepleegd, en - jawel - in bepaalde buurten heeft het er alle schijn van dat moeders zich of niet druk maken om het gedrag van hun kind, of gewoon geen tijd voor ze hebben.
Het is dus prima als de oude gezinswaarden daar een comeback maken - en eigenlijk geldt dat ook wel voor Nederland. Het gezin is werkelijk de hoeksteen van de maatschappij. Hoe sterker de gezinnen, des te sterker de maatschappij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten