Dit is de speciale manier waarop de Amerikaanse zangeres Dolly Parton een fan met Down Syndroom in het zonnetje zette

Geen categorieapr 06 2015, 10:00
Dan heb je klasse.
In Amerika is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor mensen met het syndroom van Down. De reden? Tot voor kort kreeg je alleen maar negatieve verhalen over ze te lezen, over hoe moeilijk het zou zijn om voor ze te zorgen, etc. enzo. Het gevolg van al die negatieve aandacht is dat erg veel aanstaande moeders abortus laten plegen (in Europa 92%, in Amerika 67%) als uit onderzoek blijkt dat hun ongeboren kind (waarschijnlijk) Down heeft.
Alleen daarom al is het van het grootste belang om iets aan de reputatie van mensen met Down te doen. Ja, een kind met Down heeft veel liefdevolle aandacht nodig - en ja, dat kan erg vermoeiend zijn voor zijn of haar ouders - maar hij of zij geeft er ook bijzonder veel (liefde) voor terug. Iedereen die een kind met Down op de wereld zet zegt dat: ze vertellen altijd hoe speciaal hun kinderen zijn en wat voor geweldige band ze met elkaar hebben.
Dolly Parton, de bekende Amerikaanse countryzangeres, heeft dat ook door en besloot daarom onlangs om één van haar fans met Down eens flink in het zonnetje te zetten. Independent Journal Review legt uit dat ze een ontmoeting regelde met Gage Blackwell, en hem vervolgens op een fantastische manier beloonde voor zijn loyaliteit en liefde:
Dolly Parton made a young fan’s day by doing what many Dolly fans can only dream of: Singing together. Gage Blackwell from Lynneville, Tennessee, met the singer at her amusement park Dollywood, in one of the park’s restaurants.
Ze nam de tijd echt voor Gage: ze sprak met hem en gaf hem zoveel aandacht als ze kon. Het gevolg? Gage had de dag van zijn leven en zijn moeder is Dolly eeuwig dankbaar:
“Dolly gaf hem het gevoel dat hij de belangrijkste persoon in de zaal was. Hij zal haar vriendelijkheid nooit vergeten en ik, als zijn moeder, zal haar altijd dankbaar zijn voor de liefdevolle manier waarop ze omging met mijn geweldige zoon."
Een schitterend verhaal... en gelukkig hebben we ook nog videobeelden van de ontmoeting:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten