Bussemaker zet bedrijven het mes op de keel: vrouwen aan de top of anders...

Geen categorieapr 13 2015, 9:01
"Minder testosteron is beter voor de directie."
Minister Bussemaker begint zich steeds meer te gedragen als een feministische tiran:
Er is geen ontkomen meer aan voor de old boys in de Nederlandse bedrijfstop: het is tijd voor naaldhakken in de bestuurskamers. Dat stelt minister Bussemaker (Emancipatie), die met directeur Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW in vier maanden tijd zevenhonderd vrouwen vond die geschikt zijn voor een topfunctie.
De Tweede Kamer wil dat ze ophoudt met het samenstellen van die lijst omdat het niet aan haar is om werknemers/managers te werven voor het bedrijfsleven, maar daar wil mevrouw niet aan. Welnee, zij weet wie er een topbaan moeten krijgen en dus grijpt ze in. Dat dit op kosten gebeurt van de belastingbetaler, soit. Het zal haar zorg zijn; als ze haar sociale doelen maar kan bereiken.
Het merkwaardige is dat ze haar bemoeizucht probeert te verpakken als het gedrag van een lieve, vriendelijke dame die het beste voor heeft met het bedrijfsleven. Zo zegt ze dat "minder testosteron beter is voor de directie." Met andere woorden: ze wil bedrijven alleen maar helpen! Het is in hún belang dat ze dit doet! Echt!
Dat klinkt leuk, maar helaas is dit verhaal niets meer of minder dan een excuus. Het gaat haar helemaal niet om de gezondheid van bedrijven, maar om gender equality. En nee, dan heb ik het niet eens over gelijkheid van kansen (waar socialisten decennia geleden voor zeiden te streven), maar over gelijke resultaten. Als die gelijke resultaten niet goedschiks voor elkaar komen, dan maar kwaadschiks.
Dit beleid is op zoveel manieren onwenselijk dat het me verbaast dat mevrouw Bussemaker nog niet met pek en veren Den Haag is uitgejaagd. Ze heeft zich niet te bemoeien met het aanneembeleid van bedrijven en al helemaal niet als haar enige doel is om een sociaaldemocratische utoptie te creëren (een utopie die alleen gedeeld wordt door mensen die PvdA stemmen, overigens).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten