De academische wereld obsedeert weer eens over Geert Wilders

Zie de nieuwe aanval op de PVV uit academische hoek: ‘Wilders presenteert zijn mening als een feit’.
Toegegeven, ze maken het in Leiden niet zo bont als in Tilburg enkele jaren geleden toen een scriptie waarin Geert Wilders een oprechte fascist werd genoemd, werd beloond met het cijfer 10. Maar een vreemde bedoening is dit zeker wel. Een nieuw onderzoek, uitgevoerd in Leiden, zou namelijk aan het daglicht brengen dat… houdt u zich vast… Geert Wilders zijn mening als feit presenteert:

Van Leeuwen analyseerde 47 parlementaire toespraken in de periode 2004-2009 en ontdekte dat Wilders vanaf 2007 significant minder bijzinsconstructies als “ik vind dat…” gebruikt. Het is opvallend dat deze afname samenvalt met het moment dat Wilders’ politieke ideeën volgens politicologen radicaler worden.

Van alle interessante dingen die je zou kunnen opmerken over Geert Wilders, kiest de Universiteit Leiden er dus voor om misschien wel één van de minst opmerkelijke eigenschappen van de PVV-politicus onder de loep te nemen. Want wees eerlijk: wie presenteert z’n mening nu niet als een feit? Hoe vaak hebben we politici die voorstanders zijn van Europese eenwording niet horen pleiten voor een invloedrijker Brussel omdat zogenaamd onomstoten bewezen zou zijn dat dat ook beter is voor Nederland?

Een nietszeggende conclusie, dus, van onderzoek Van Leeuwen, dus hij ook eenvoudig had kunnen trekken na ‘analyse’ van één van de andere in politiek Den Haag woonachtige bestuursdieren.

Maar om de obsessie met Wilders wat minder groot te laten lijken, nam de Leidse wetenschapper ook andere politici onder de loep. Eén van de personen die ook vergeleken werd, was Ella Vogelaar… die zo’n tien jaar geleden voor enkele korte jaren minister was. Waarom Vogelaar? Waarom heeft de universteit zich niet gebogen over Diederik Samsom, Lodewijk Asscher of voor mijn part zelfs Job Cohen of Wouter Bos? Al deze figuren zijn binnen de PvdA veel belangrijker en invloedrijker geweest, en hebben voor stukken langere perioden parlementaire geschiedenis geschreven dan de paar jaartjes dat die malle Vogelaar de scepter zwaaide over haar ministerie van Spek en Bonen.

Oké, voor dat kleine beetje werd ook Pechtold nog onderzocht door Van Leeuwen. Probeert u niet van uw stoel te vallen bij deze wereldschokkende ontdekking:

‘Pechtold spreekt zijn collega’s meer dan Wilders direct aan met “u”, waardoor hij meer dan Wilders suggereert met zijn collega’s in onderling gesprek te zijn.’

Iedereen die ook maar twee minuten naar een Kamerdebat kijkt waar zowel de PVV- als de D66-fractievoorzitters aan meedoen, kan deze conclusie al trekken. Sterk staaltje opendeurenwetenschap dus, van onderzoeker Maarten van Leeuwen. Maar goed: het staat de man natuurlijk vrij te proberen om met wat fragmentjes van Politiek 24 en wat losse conclusies – verbonden aan vooringenomenheid over de PVV – een doctoraat op te halen. Als de kans zich bij mij voordeed om met een quasi-wetenschappelijk net-niet-helemaal-neutraal anti-Wilders artikel te promoveren, had ik die ook wel gegrepen.

Het is alleen jammer dat de Universiteit Leiden mee lijkt te gaan in de benoeming van de anti-PVV-doctor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

66 reacties

 1. -Harry

  Mogen we dan binnenkort uit academische hoek de oplossing verwachten voor de gevaren van een steeds verder aanzwellende islamitische dreiging ?

  Ben bang van niet .
  Het zal wel bij wat hooggeleerd gezwam en geneuzel blijven .

  1. Ronald Zomer

   Dit zijn géén hooggeleerden. Dit zijn uitvreters die op onze kosten hun zogenaamde “slimheid” verkopen. Maar feitelijk zijn het landverraders en NAZI’s.

   █ Zij verraden Nederland door ons aan de Islam over te dragen

   █ Zij steunen de EU, en Schengen, en zijn verantwoordelijk voor de deportatie van honderdduizenden afrikaners naar Nederland. Zij zijn dus deportatie NAZI’s.

   Deze zogenaamde heren, gebruiken hun ”slimheid” voor NSB Landverraad en NAZI deportatie bevorderend gedrag.

   Ze zijn levensgevaarlijk, alles is toegestaan ze te stoppen.

 2. Dennis_WSPK

  Wilders heeft alle heilige huisjes van de cultuurmarxistische wetenschappelijke wereld omver geschopt. Alle Heilige Linkse Dogma’s over de multikul en islam zijn door Wilders utiputtend omver gehaald en dat nemen ze hem uiterst kwalijk. Zomaar feiten benoemen zeg, schandelijk !

  En wat de wetenschappers nog het meest dwars zit, is dat het deze keer niet gelukt is om hun tegenstander te marginaliseren of zelfs uit te schakelen. Destijds met Hans Janmaat lukte dat prima, met Fortuyn kregen ze een helpend handje uit de tofu-knagershoek. maar met Wilders boeken ze geen enkel succes. Sterker nog : hoe meer de zelfbenoemde geleerden tekeer gaan, hoe meer zetels Wilders krijgt.

  Tevens heeft Wilders de járenlange taboes op islamkritiek en muiltikulkritiek weten te doorbreken en de wantoestanden door massimmigratie, islamisering en arabisering volledig open te leggen.
  Steeds meer mensen zij gaan inzien dat Wilders simpelweg zaken benoemt die iedereen die zijn linkse bril afzet, kan waarnemen.

  Het is nu nog zaak om de wetenschappelijke wereld te ontdoen van de cultuurmarxistische overheersing.

  1. DeKadt

   Goed samengevat. De collectieve aanval op Wilders c.s. door het politiek correcte kamp en het verzamelde journaille is niet alleen kenmerkend voor het totaal falen van een fatsoenlijk en steekhoudend tegenargument, maar ook het bewijs dat men de ontstane chaos door de massa immigratie, het E.U.beleid en de monetaire politiek niet in de hand heeft. En dat is pijnlijk. Om die onkunde te maskeren richt men de pijlen op criticasters. Een beproefd recept.

   1. Ronald Zomer

    Het is veel erger, dan “onkunde”. Dit is namelijk opzettelijk verraad en opzettelijke misdaad tegen de menselijkheid : de heren ‘universiteit uitvreters’ verrijken zich aan Landverraad (zoals NSB) en Deportatie verheerlijking (zoals NAZI’s).

    █ Zij verraden Nederland door ons aan de Islam over te dragen

    █ Zij steunen de EU, en Schengen, en zijn verantwoordelijk voor de deportatie van honderdduizenden afrikaners naar Nederland. Zij zijn dus deportatie NAZI’s.

    we moeten ophouden ‘lief’ voor deze linkse heren en dames te zijn. Er mag geen begrip zijn voor NSB/NAZI gedrag. Het gaat niet meer om onkunde, maar om opzettelijke sabotage van ons land.

 3. Gielah

  De zoveelste bozige aanval op de waarheid… en op wie deze onversluierd durft uit te spreken?

  Maar als de academische wereld (..) zich dan tóch zo graag met politiek wil bemoeien ( is dat haar taak… vraag ik me af…?), wánneer horen we van hen dan ook eens iets over het stukmaken van de zorg.. over het niet aanpakken van banken en bankiers.. over het anti-democratische karakter van de EU… over de dreiging van de islam in onze steden en dorpen.. over het feit dat het menselijk lichaam van mensen van 65 en ouder niet áltijd meer in staat is om dagelijks grote prestaties te regelen…
  waarom het op alle straten van alle steden werkloos rondhangen van mensen, die dus wél jong en sterk zijn, zo snel mogelijk aangepakt zou moeten worden…
  enzovoort enzovoort….

  Maar ik zou ook wel graag duidelijker willen hebben wat en wie deze ‘academische wereld’ dan precies is!
  Zijn dat bijvoorbeeld drie eigenwijze linkse professoren…. die elkaar bij het koffieapparaat een beetje hebben staan opjuinen?
  Zitten daar Roos Vonk achtige zweefmolens bij?

  Over een van hen, een zekere Maarten van Leeuwen, vond ik dit:
  http://politiek.thepostonline.nl/2015/04/09/zelfs-henk-en-ingrid-kunnen-tegenwoordig-een-proefschrift-schrijven/

  Maarten van Leeuwen lijkt dus geen dolle liefhebber van de PVV en zijn kiezers te zijn.
  Maar moeten wij ons dat aantrekken?
  Is de mening van Maarten van Leeuwen érgens relevant?
  Persoonlijk had ik nog nooit eerder van deze meneer gehoord… en na lezing van zijn ideeën heb ik daar ook nauwelijks enig verlangen naar.

  Maar de term ‘dé academische wereld’ lijkt mij sowieso teveel eer.
  ‘ Enkele mensen, die op universiteiten werken…’ ( en dan hun namen en functies) lijkt mij een stuk juister en objectiever.

 4. Nicky

  Ik vind dat, naar mijn idee, m.i. en volgens mijn opinie, dat drs Van Leeuwen zich waarschijnlijk verveeld heeft, en daarom – zoals de meeste NL politici en ‘wetenschappelijke’ neuzelaars, niets beters te doen heeft.

  Ga aan je werk, vlerk!

 5. Swieber

  Al dit soort onzin onderzoeken hebben alleen maar ten doel om Geert Wilders te demoniseren en te ridiculiseren.

  Feit is dat Geert Wilders op veel punten gelijk heeft gekregen.

  Daarom zie je ook dat sommige politici (wanneer het zo uitkomt) uitspraken van Geert Wilders overnemen.

  Het zit de (linkse en politiek correcte) academische en media wereld niet lekker dat ondanks al hun pogingen om Geert Wilders politiek uit te schakelen Wilders nog steeds overeind staat en zijn vinger op de zere plek legt.

  Daar waar anderen liever over zwijgen (b.v immigratie uit moslim landen; Islam, de integratie problematiek) benoemt Geert Wilders de feiten en komt met alternatieven.

 6. pejoar

  En dat allemaal met belastinggeld?
  Onderzoek eens iets anders,bijv. hoeveel zou alle kunst opleveren als we dat verkochten?
  Of wat zouden de voordelen zijn als we met 10 miljoen mensen hier zouden wonen

 7. Gielah

  Dit lijkt me het soort artikel waar onze nieuwe Zuid-Amerikaanse trol héél blij van wordt.
  Die komt ons straks weer wervend toeroepen, dat Nederland de PVV met ingang van gisteren moet verbieden en dat er meer mensen links moeten stemmen, want dat er een héuse rechtse dictatuur dreigt (wat tamelijk onwaarschijnlijk is met 30 rechtse zeteltjes… pero bueno… si no es verdád, es bien inventado…).

  1. Julius

   Die Gielah,

   zit je weer te broeden op wat pesterijtjes? Moreno moet er deze keer aan gaan geloven? Medestandertjes aan het werven? Vrouwtje toch….

   Pak je knuffeltje, zuig aan je duimpje en kijk nog een leuk tekenfilmpje. Daarna gewoon lekker naar bedje gaan.

   Het zal je geen goed doen maar mensen pesten en anderen meelokken om mee te doen is écht niet netjes hoor.

   Foei toch Gielaatje. Op jouw leeftijd zou je beter moeten weten.

   1. -Harry

    Nou , Julius ,

    Gielah hoeft hier echt haar best niet te doen om die linkse jalapena gehaat te maken , dat doet ie zelf wel !

    Wat een irritant stuk veten , zelfs voor linkse begrippen .

    En jij zou zelf ook best iets minder pedant kunnen doen , met je : “foei toch Gielaatje” ,
    hebben jullie rooie garnalen nou helemaal geen opvoeding gehad ?

    1. toetssteen

   2. Pieter V

    Tja, daar hebben we Julius weer.
    Jij weet kennelijk ook niet beter, over pesterijtjes gesproken.
    Laten we maar hopen dat het verstand met de jaren komt, als je tenminste je adolescente periode alsnog tot een goed einde weet te brengen.

  2. moreno

   Es la verdad macho.
   Hasta la victoria para siempre.
   Dit kunt u niet negeren ,Leidse universiteit maakt mij dag goed natuurlijk komen de Wilders fans met de oproep dat ze deze geniale professoren ontslagen moeten worden zo voorspelbaar als het niet in hun straatje past

   1. toetssteen

    @Moreno
    Hoezo, we houden deze geesteswetenschapper erbij gewoon voor fun.
    Niets is zo leuk als iemand die zijn eigen glazen ingooit.

   2. Julius

    @ moreno.

    Leuk zijn ze he? En ook zo voorspelbaar. Je hoeft de recente geschiedenisboekjes maar open te slaan en je ziet ze voorbij komen. Alle elite moet weg. Alles wat links is moet weg.

    Tja, zo herhaalt de geschiedenis zich wel heel gemakkelijk.

 8. Avander

  Ik vind dat er eens een hele grote bezem door de “academische wereld” moet worden gehaald. Hoe diep kan je als land nog zinken wanneer er doctorandussen met dit soort onderwerpen hun titel krijgen van professoren die op een gelijke wijze hun titel hebben verkregen. Het is natuurlijk een wereldje apart, maar wat draag je bij met dit soort nonsens aan een toch al kreupele maatschappij? Man, man leer toch in godesnaam gewoon een vak en verdien je geld met constructief werk. Nog een paar jaar en zo’n nitwit zit nog op een bestuurdersstoel bij de overheid, terwijl hij misschien nog niet slim genoeg is om busbestuurder te worden. Dit land moet links of -rechtsom kapot bestuurd worden.

 9. Pieter V

  Je verwacht het niet, een “Stapel”-onderzoek met het wetenschappelijk gehalte van een opstel op een basisschool.

  Wetenschap is wis- en natuurkunde en technische wetenschappen. De rest is fröbelen en gewauwel om linkse dogma’s als politiek correcte waarheid te verkopen.
  De echte waarheid is dat de waarheidsbevindingen van dit soort oplichters pure oplichterij is.

 10. Gielah

  We herinneren ons allemaal nog de tijd, dat je iets moest zijn en iets moest kunnen, om tot de academische wereld te behoren.

  Ongetwijfeld bevinden zich onder het etiket ‘de academische wereld´ nog steeds een aantal uitermate bekwame, ja.. geniale mensen, die veel voor Nederland én voor de wereld zullen (gaan) betekenen.

  Maar de linkse schreeuwerds, die hun zwartmakerijen ook nog een waas van wetenschappelijkheid trachten mee te geven… die zouden die pogingen slechts met een daverend hoongelach vanuit de hele samenleving beantwoord dienen te zien.

  Worden er om dit soort redenen trouwens weleens mensen ongeschikt verklaard voor de academische wereld… bij voorbeeld omdat ze het niveau daarvan met hun rare acties schade berokkenen?

 11. Nicky

  Ach, de meest idiote dingen heb ik gehoord in mijn eigen fam, voor doctorschap in Leiden.
  Alles gaat zooo achteruit. En dat ook voor Leiden, de oudste Universiteit van NL, maar langzamerhand met Nijmegen, de meest linkse?

 12. LantR.fant

  Ik vind dit uitstekend nieuws. Die lui willen 700 miljoen extra voor onderzoek.
  Ik zie in dit soort onderzoeken een uitstekende bezuiniging, waarmee er al een aardige aanbetaling ontstaat op die 700 miljoen.

 13. Rapunzel

  In 1574, op de dag nadat Leiden ontzet was kwam de Prins van Oranje daar een kijkje nemen.
  Omdat de Leidenaren zoveel geleden hadden onder de Spanjaarden mochten ze een beloning kiezen: tien jaar geen belasting betalen of een universiteit.

  Ze kozen een universiteit.

  De eerste universiteit in Nederland waar “in vrijheid van opvatting” gestudeerd kon worden, toen wél.

  Als je ziet wat er heden ten dage voor simplistische bagger vanaf komt hadden ze als je het mij vraagt beter voor tien jaar geen belasting kunnen kiezen.

  Het is te hopen dat hun graven ruimte bieden om zich om te kunnen draaien.

 14. JanvanEechoud

  Heel even dacht ik: Tim schrijft een onbevooroordeeld stukje!
  Maar je kon het tóch niet laten, hè?
  “verbonden aan vooringenomenheid over de PVV”.

 15. moreno

  Beste dames en heren,
  Mijn vermoedens over de leugens van Wilders en de zijnen hiermee door onafhankelijk instituut bevestigd.
  Ik hoop dat de dames en heren reaguurders eindelijk inzien dat ik aan het rechte eind heb .je kunt dit onderzoek niet negeren er zou een vervolg onderzoek komen naar de gevolgen van deze leugens op de samenleving.
  Op basis van de resultaten kan de OM eindelijk maatregelen nemen tegen Wilders.
  Dat er onderzoek moet komen lijkt me logisch in veel landen gebeurt het als een politicus met opzet de massa’s voorliegt.
  Als straf kan me denken een zware geldboete ,ontneming kiesrecht of een
  gevangenis straf maar dat laat ik als ware democraat over aan de rechtelijke macht.

  1. Teun

   Beste bruintje,
   Jij bakt ze wel bruin. Nog bruiner dan de bruinen.

  2. Maaike

   Beste Moreno, je begrijpt het nog niet helemaal. Universiteit=elite=links=dus niet waar, volgens de reageerders van de DDS. Let maar eens op als er een stukje komt over peilingen. Zijn die gunstig voor de PVV, dan is het prima allemaal,en natuurlijk ook waar, is het niet gunstig voor de PVV, dan is De Hond een linkse leugenaar.

   1. toetssteen

    @Maaike
    Fout. Deze door u zo gewaardeerde persoon studeerde ‘geesteswetenschappen’. Da’s het tegenovergestelde van natuurwetenschappen.
    Ik studeerde wiskunde en economie, deze zwever in zijn facultatieve vak zou nog willen bewijzen dat een mens kan vliegen als hij van een stoel springt om zich op te hangen.

  3. toetssteen

   @Moreno
   Bevestigd, ja hoor, Roos Vonk was ook Stapel van haar vleeseters uitkomsten.

   Niet dat er ook maar iets van klopte, want ja, dat komt ervan als men begint met de gewenste uitkomst en dan naar de analyse schrijft. Op die manier kan ik ook bewijzen dat de aarde vierkant is.

 16. Gielah

  Trrrrr…..

 17. Rapunzel

  @ware democraat Moreno die het liefst andersdenkenden afgevoerd ziet in een dwangbuis, laat je helpen. Ik weet dat de GGZ uitgekleed is en dat we steeds meer last krijgen met verwarde mannen maar wie weet is er ergens nog een dokter die je van de juiste medicatie kan voorzien. Beterschap gewenst!

  1. moreno

   @Rapunzel
   Ik weet dat het een lange proces om u te overtuigen dat u op het verkeerde pad zit.
   Ik zal u wat vertellen en dat is de waarheid gelooft of gelooft het niet.
   Nou ga ik regelmatig na mijn werk naar de sportschool zodoende heb in daar een busschauffeur leren kennen en we sporten samen.
   Deze chauffeur was een fervente pvv aanhanger en nu komt ie ik heb overgehaald na lange gesprekken en de nadelen voor hem als busschauffeur om op de pvv te stemmen zoals de privatisering van openbare vervoer waar de pvv voor is en uitgelegd dat de pvv niet voor jan modaal is.
   Hij begreep het en we samen een keer naar Den Haag op opendag van de SP we hebben een rondleiding gekregen van een kamerlid van de SP.
   Hij stemde vanaf toen tot nu op SP.
   Ziet u het kan lukken bij hem en waarom niet bij anderen.
   Ik wil u alleen dienst bewijzen en hoop dat u het mij niet kwalijk neemt

   1. toetssteen

    @Moreno
    Aa u is een groot predikant verloren gegaan!
    Maarre hebt u ook verteld aan uw sportvriend dat hij zonder de vrije markt straks een trap onder zijn achterwerk zal krijgen omdat er helemaal geen vrije markt is bij het openbaar vervoer? Lees dat de overheid er gewoon voor zal gaan het goedkoopste personeel in te zetten. Er is immers toch geen concurrentie!

 18. Teun

  Wat een vuurwerk levert Julius. Alsof er een doos strijkers ontploft.
  Julius Streicher. Hahahaha.
  Wat ben ik toch ontzettend leuk vandaag.

  1. toetssteen

   @Teun
   Wel oordoppen in en veiligheidsbril gebruiken.

  2. Julius

   Teun… deze is al zooooo 2010. Ik vind het leuk om te zien dat jullie de klassieke helden die jullie eren nog goed voor de geest hebben maar als je een gebbetje wilt maken, kom dan een keer met iets dat nog niet is uitgekauwd.

   Gelukkig lacht kleine toets nog met je mee.

 19. Teun

  En irritant.

 20. Teun

  Kwestie van soosjaalistiese smaak.

 21. Ni28

  Universiteit in Leiden pretendeert de beste te zijn maar dit soort “onderzoeken” getuigen van het tegendeel. Heeft de wetenschap niet beters te doen? Liever minder onderzoeken met inhoud dan vele zonder. Maar het aantal telt in deze tijden meer dan inhoud.

 22. Yato

  Het is niet eens ongewoon om je mening als feit te presenteren, je hebt er namelijk niks aan om alleen maar je mening te verkondigen. Het gaat er in de politiek om dat je anderen probeert te overtuigen dat jij gelijk hebt.

  Dusja helaas weer een schande voor de academische wereld.

 23. Maaike

  De universiteit heeft gelijk hoor. Wilders presenteert zijn mening als feiten. Daarom gaat hij ook niet in discussie, want wat hij beweert, daaraan valt niet te twijfelen.

  1. toetssteen

   @Maaike
   Noem me een politicus die dat niet doet.

   1. Mar

    Die zijn er niet, toetssteen.

    Wilders is ook een politicus en vormt geen uitzondering op de regel.

    Het is dus ook geen aanval op de waarheid.

 24. Thoth

  Wat ik enkele jaren geschreven heb, maar nu nog steeds toepasbaar is :

  Waarom Wilders zoveel stemmen trekt? Lijkt me geen moeilijke vraag. De decennia-lange en nog steeds voortdurende immigratie van allerhande kanslozen trekt nog steeds een zware wissel op onze samenleving. De populatie van omze (jeugd)gevangenissen bestaat voor 80% uit allochtonen, terwijl zij slechts voor 10% van de bevolking uitmaken. Er worden nog steeds honderden miljoenen geinvesteerd om toch deze groep in de de nederlandse samenleving te integreren, maar dit faalt hopeloos. Inburgeringscursussen, opleidingen, subsidies, buurtvaders, etc, etc, het uiteindelijke resultaat is nog steeds beroerd. Elke immigrant kost de nederlandse belastingbetaler gemiddeld minimaal 200.000 Euro. Het hele immigratie-drama heeft Nederland al vele miljarden gekost. Dat er er echter nog steeds stug wordt doorgegaan met dit experiment, is uitsluitend te wijten aan de gevestigde partijen. Immigratie is inmiddels tot een industrie verworden. Zeer veel mensen, van COA, tot advocaten en buurtwerkers verdienen hun brood in deze tak van industrie die tot op heden per saldo alleen verlies heeft opgeleverd. Elk nuchter, wijs mens zou zeggen, stop toch eens met deze onzin, maar zijn roepende in een woestijn of worden voor racist, fascist of nog erger uitgemaakt. Al met al een gewoon treurige geschiedenis. En denk nu niet dat dit allemaal uit lucht komt vallen. De oude Dr. Willem Drees, die na-oorlogs nederland uit het slop trok, waarschuwde al dat het verstrekken van Nederlandse paspoorten aan de 100.000 duizenden gastarbeiders een zware wissel zou trekken op de nederlandse samenleving en deze ernstig zou ontwrichtten. Maar het toenmalige christen-liberale kabinet Lubbers wilde er niets van weten. De PvdA ook niet. En hòe heeft deze verstandige PvdA’er (ex) en groot staatsman z’n droevige gelijk gekregen. Kijk naar de huidige stand van zaken en huiver.

  1. toetssteen

   @Toth
   Dr. Drees sr. zou men heden ten dage op Joop.nl guur rechts noemen.

  2. Mar

   “Elke immigrant kost de nederlandse belastingbetaler gemiddeld minimaal 200.000 Euro.”

   Dit is dus niet in zijn geheel waar.

   “Elke immigrant levert geld op”

   Idem. Niet in zijn geheel waar.

   Dat mensen dit (gaan) denken en zeggen, komt dus door politici die met halfbakken feiten komen. Journalisten nemen ook niet meer de tijd om hetgeen politici zeggen, op waarheid te toetsen.

   1. JanvanEechoud

    hahaha…….. Simpele ziel……

    1. Mar

     Weet u wat wel waar is:

     Elke geboren en getogen autochtoon kost de staat sowieso geld (zorg, opleiding, kindertoeslag) en gemiddeld gaat deze de staat pas geld opleveren rond de 35 jaar.

 25. Beukman

  Interessant. Ik heb wel eens Linguistiek als bijvak gedaan, en ik zou zeggen: deze discipline trapt niet zozeer open deuren in, alswel toont aan dat die deuren terecht zijn ingetrapt. Het onderzoekje maakt aannemelijk dat iedereen die vermoedde dat Geert bezig was te radicaliseren, gelijk heeft.
  Andere gekwantificeerde resultaten zien dat Geert steeds meer de populist uithangt. Daar is op zich niets op tegen. Ik citeer:
  “Als Pechtold jargon gebruikt, legt hij dat niet uit. De insiders hebben dat ook niet nodig. Wilders legt jargon wél uit. Zo richt hij zich primair tot een gehoor buiten het politieke bedrijf.”
  Over de juistheid van de uitleg zelf zal ik het uit piëteit met Geert maar even niet hebben.

  1. toetssteen

   @Beukman
   En dat uit de losse pols zonder te verwijzen naar dat waar u het over heeft. Ik sta perplex!
   Nee, leg het maar niet uit, ben niet zo geïnteresseerd in de hogere zwatelkunde.

 26. Paul

  Dit geldt niet alleen voor Duitsland:

  Duitsland is zijn identiteit kwijt, stelt
  schrijver van de bestseller ‘Deutschland von Sinnen’, Akif Pirinçci. Hoofdschuldigen: de
  Rotweingürtel van politici en mediamensen.
  .
  Zijn boek is een afrekening.
  „Vooral met de
  Groene gezindheid.
  Wat die beweging tot
  stand heeft gebracht, is
  zeer schadelijk. Duitsland heeft
  daardoor geen identiteit meer. In
  het boek heb ik geschreven: het
  slachten is begonnen. Vorig jaar
  werd Daniël Siefert in Nedersaksen
  doodgeslagen door Turkse mannen.
  Omdat hij tussenbeide kwam
  bij een ruzie. Een moord uit haat tegen
  Duitsers. En zo’n burgemeester
  condoleert niet eens de ouders van
  die jongen.Waarschijnlijk dacht de
  goede man: Als ik naar die ouders
  ga, heb je kans dat de haat tegen
  buitenlanders oplaait. Alsof er dan
  opeens hele hordes met brandende
  fakkels gaan lopen bij huizen waar
  Turken wonen. Dat doet hooguit
  een zielig hoopje neonazi’s. Maar
  elke keer wordt dat beeld weer opgeroepen.
  Een excuus om niets te
  doen.”
  .
  De tijden zijn drastisch veranderd,
  constateert hij. „Ik ben als klein
  kind met mijn ouders naar Duitsland
  verhuisd. Eén dag na aankomst
  was mijn vader al aan het
  werk.Wij zijn nooit gediscrimineerd.
  Er was een zekere afstand
  tot de Duitsers. Maar wij hadden
  ook niet verwacht dat we meteen
  bij hen thuis zouden worden uitgenodigd,
  met kaviaar en champagne.
  We konden onszelf zijn. Maar het
  was duidelijk dat we ons moesten
  aanpassen. Dat is nu niet meer het
  geval. Het omgekeerde gebeurt,
  onder de dekmantel van menselijkheid,
  tolerantie en multiculti. Daar
  is de laatste jaren ook die Islamscheisse
  bij gekomen. Vroeger was
  de islam geen thema. Nu loop ik
  door Bonn en zie ik vrouwen met
  hoofddoekjes. Een esthetische catastrofe.
  Ik zag een moslima met
  boerka pizza eten in een restaurant.
  Bij elke hap moest ze, alsof ze
  gehandicapt was, haar doek omhoog
  houden. Een scène uit een
  comédie noire.Wij hadden vroeger
  ook onze feesten. Maar dat was
  zoiets als Kerstmis.We waren echt
  niet de hele dag met religie bezig.”
  Begin jaren tachtig begon het
  kwaad, stelt Pirinçci. „De Groene
  beweging kwam op.
  .
  Plotseling werd de buitenlander heilig. Hij
  werd onaantastbaar. Ze zeiden tegen
  hen: ‘Jullie moeten je cultuur
  behouden. Niet jullie, maar wij in
  het westen zijn allemaal Scheisse.
  Jullie zijn de edele wilden.’ De
  buurt waar ik woon, is een Groenenparadijs.
  Die Groenen zijn best
  aardige mensen. Ze stemmen, behalve
  ik dan, op de Groenen. Omdat
  ze weten: hier zitten geen buitenlanders.
  Dus komt hier ook
  geen moskee. Not In My BackYard
  dus. In de buurt kwam een regeringsgebouw
  vrij. Er zouden Syrische
  vluchtelingen gehuisvest worden.
  Ging niet door. Dankzij een
  aantal buurtbewoners. Ze zeiden:
  ‘Die vluchtelingen kunnen niet integreren,
  want dit is een buurt van
  rijke mensen.’ Het gebouw werd razendsnel
  verkocht aan een particulier.
  Er kwam geen volksraadpleging.
  Hier wonen veel hogere ambtenaren
  en politici. Ze hebben het
  snel onder elkaar geregeld.”
  .
  De invloed van de Rotweingürtel is
  zo groot in Duitsland, zo stelt
  Pirinçci, dat er bijvoorbeeld amper
  nog hechte gezinsverbanden bestaan.
  „Zo is de Duitse man niet
  meer de man die hij was. Hij is in
  het defensief gedrongen. De slimmeriken
  onder hen nodigen vrouwen
  uit voor een etentje. Als ze uitgegeten
  zijn, zeggen ze: ‘Oké, dan
  gaan we nu neuken. Maar het eten
  betaal je maar mooi zelf.Want dat
  is toch wat jullie vrouwen willen?’
  Ik schrijf nu een boek over de band
  tussen mannen en vrouwen. Die
  band is totaal veranderd. Mannen
  en vrouwen komen alleen nog
  maar samen voor een beetje seks.
  Een beetje warmte.
  .
  Maar ze zijn niet meer onverbrekelijk met elkaar
  verbonden. Leiden hun eigen
  leven. Scheiden zo gemakkelijk als
  het doen van een boodschapje. Het
  is nu heel modern voor mannen
  om een baard te dragen. In mijn
  tijd waren baarddragers echte
  mannen, van die houthakkerstypes.
  Maar deze zijn dat niet. Het
  is een maskerade. Om te verhullen
  dat ze geen echte mannen meer
  zijn. Ze jagen een rolpatroon na,
  voorgekauwd door de media. Laat
  ik het zo zeggen: Picasso was een
  groot schilder. Multimiljonair. Hij
  is, wat vrouwen betreft, als een bij
  van de ene bloem naar de andere
  gevlogen. Maakte overal kinderen.
  Hij kon een gedroomd kunstenaarsleven
  leiden, omdat hij een rijk,
  excentriek persoon was. Dit Picasso-
  model wordt nu geprojecteerd
  op eenvoudige mensen.
  .
  Maar die kunnen zich zo’n leven alleen al
  financieel niet veroorloven. Het is
  één grote desillusie. Duitse mannen
  zijn belangrijke mannelijke
  zaken verleerd. De man moest altijd
  voor de vrouw zorgen, in financieel
  opzicht. Dat kan niet meer.
  Hij betaalt zo veel belasting dat de
  vrouw ook gaat werken. Hij kan
  niet meer spontaan tegen zijn
  vrouw zeggen: ‘We gaan uit eten’,
  of: ‘We gaan een mooie jurk voor
  je kopen.’ Alles moet worden gepland.
  De man heeft amper nog
  een rol. De echte mannen zijn nu
  de moslims. Die hoeven er nog weinig
  voor te doen ook, want ze krijgen
  hun geld van de staat. Is dat ironie
  of niet?”
  .
  De maatschappij staat op z’n kop,
  stelt Pirinçci. Buitenlanders worden
  bevoorrecht. Zo ook minderheden
  als homo’s en transgenders,
  samen 1,7 procent van de bevolking.
  „Ik krijg veel kritiek op die uitspraken.
  Ik kan me indekken door,
  zoals velen doen, te zeggen: ‘Ik heb
  zelf ook vrienden, die homo zijn.’
  Wat ook zo is. Maar dat is goedkoop.
  Laat homo’s en transgenders
  strijden voor hun positie. Maar
  waarom krijgt de Gender Mainstream-
  beweging één miljard euro
  per jaar? Er zijn tweehonderdvijftig
  leerstoelen voor Gender Mainstream.
  De hiërarchie is gewijzigd.
  .
  Het afwijkende levensmodel wordt
  als het normale gepropageerd.”
  Een belangrijke rol in het veranderende
  Duitsland wordt gespeeld
  door de media, volgens Pirinçci. In
  zijn boek heeft hij het over ZDF en
  ARD, de door groen-links-rood beheerste
  staatsmedia, die jaarlijks
  zo’n acht miljard euro belastinggeld
  mogen opmaken. Pirinçci
  heeft er zijn eigen ervaringen mee.
  Hij was te gast bij een door miljoenen
  bekeken familieprogramma
  van het ZDF. „Ze dachten: hij heeft
  boeken over een kat geschreven,
  dat moet wel een leuke man zijn.
  En nog Turks ook. Dat zit wel
  goed.
  .
  Het interview zou een kwartier
  duren. Ik zei onder meer: ‘Als
  islamitische migranten ons land
  niet mogen, laat ze dan vertrekken;
  er zijn 57 islamitische landen waar
  ze zo terechtkunnen.’ Die presentatrice
  ging al snel met haar ogen
  knipperen. Ik hoorde de regisseur
  in haar ‘oortje’ roepen: ‘Abwürgen,
  abwürgen!’ (afkappen) Na zeven minuten
  werd het gesprek beëindigd.”
  Pirinçci kreeg na afloop
  duizenden mails. Het ZDF verwijderde
  het interview uit de mediatheek.
  Maar stopte het er snel weer
  in. „Ze moesten wel”, zegt Pirinçci,
  „na de massale aandacht die ik
  kreeg.
  .
  Maar er was wel flink in geknipt.”
  Waar leidt dit alles toe? „Duitsland
  was ooit het land van dichters en
  denkers. Maar ik ken Duitsland af
  en toe niet meer terug. In Duitsland
  werden vroeger de televisies
  en de computers gemaakt. Al het
  nieuwe komt nu uit Amerika,
  Japan of China.Wij hebben alleen
  nog de museale industrieën: auto’s
  en zware machines. Duitsland
  wordt dommer en dommer.” Met
  dank aan de Rotweingürtel, smaalt
  de schrijver. Onvermoeibaar op
  zoek naar racistisch gedrag. Een grote
  zaak maken van de verkoop van
  moorkoppen en negerzoenen. Ja,
  hij heeft gehoord van de sinterklaasdiscussie
  in Nederland.
  .
  Hij schatert. „Dat is toch wat zeg!
  Onder de dekmantel van tolerantie
  berooft men het volk van zijn gewoonten
  en gebruiken. Iedereen
  moet gelijkgeschakeld worden. De
  Nieuwe Mens moet gezichtloos
  zijn. Zoals de poppetjes bij de voetgangerslichten.”
  Duitsers hebben erg veel moeite
  met andersdenkenden zoals hij,
  stelt Pirinçci. „Ze grijpen dan snel
  naar het wapen van het oorlogstrauma.
  Mijn boek werd in Die Zeit
  betiteld als ‘het tweede Mein
  Kampf’. Daarop heb ik gezegd: ‘Welnee,
  mijn boek is veel vrolijker dan
  Mein Kampf.’”
  .
  Pirinçci wordt gehaat door de Groenen,
  door belangengroepen voor
  homo’s en transgenders. En niet in
  de laatste plaats door de moslims.
  Het kan hem niet boeien. „De islam
  is een zeer gevaarlijke geestesziekte.
  Maar ik zie wel een kleine
  omslag. Zo’n IS is eigenlijk een zegen
  voor Duitsland.Want nu kan
  iedereen zien waartoe moslimextremisme
  kan leiden.”
  Je zou denken dat hij na zijn uitvallen
  naar de islam in een streng beveiligd
  fort zou wonen. Nee dus.
  Pirinçci woont in hartje Bonn. Zijn
  naam staat op de deur. Geen camera’s.
  Geen beveiliging. Hoe dat kan?
  Het is heel simpel, zegt hij. „Ik had
  nog veel meer boeken kunnen verkopen
  als ik gezegd had dat ik bedreigd
  werd. Maar dat is niet zo.
  .
  Omdat de moslims in Duitsland
  alles krijgen wat ze hebben willen.
  Wij zijn verder dan jullie in Nederland.
  Het hele land wordt volgescheten
  met moskeeën. Er zijn speciale
  ruimtes in scholen en bibliotheken,
  waar ze hun gebedsmatje
  kunnen uitrollen. Migranten hoeven
  zich hier nergens meer druk
  om te maken. En dus hoef ik ook
  niet bang te zijn voor een aanslag.”
  Laatst nog. Pirinçci wandelde door
  het centrum van Bonn, toen een
  Arabisch uitziende jongen op hem
  afkwam. „Herr Pirinçci”, zei de
  jongen, „u had dat niet moeten
  zeggen over de moslims. Maar wat
  u zei over homo’s, daar had u helemaal
  gelijk in.” Hij was lachend
  doorgelopen.

 27. Dennis_WSPK

  De wens van links om de PVV te verbieden en Wilders te vervolgen past helemaal in het socialistische model.
  Daarin is immers géén plaats voor andersdenkenden.
  Zodra iemand binnen de socialistische denkwereld maar iets afwijkt van de dogma’s, wordt die persoon kapot gemaakt.
  Je zag dat al in de socialistische “ekspieriementen” in de USSR, China, Noord-Korea, Cuba etc, waar het voor het overleven van het systeem nodig was om alle andersdenkenden te onderdrukken en alle partijen te verbieden. Opvallend genoeg hoor ik ter rechter zijde nooit pleiten voor het verbieden van de SP, PvdA of GL.
  Ook zijn mij geen massale aangiften bekend tegen de vele dubieuze uitspraken van linkse rakkers.

  Ik breng even professor Wouter Buikhuisen in herinnering. Hij waagde het in de jaren 70/80 om te poneren dat criminaliteit wel eens biologisch bepaald kan zijn. Dat was zijn doodvonnis. Het was in die tijd verplicht om als wetenschapper te zeggen dat de criminaliteit te wijten was aan de harde, onmenselijke kapitalistische samenleving en aan koloniaal verleden.

  Onder leiding van de ronduit walgelijke cultuurmarxist Piet Grijs (pseudoniem van Hugo Brandt Corstius) werd Buikhuisen met de dood bedreigd, gedemoniseerd en uiteindelijk ontslagen. Pas veel later werd hij weer min of meer gerehabiliteerd, maar toen was zijn carrière allang kapot.
  Hij bleek toch wel deels gelijk gehad te hebben met zijn theorie over biologische factoren bij criminaliteit.

  De RU Leiden vond het ook geen probleem om Maurits Berger aan te stellen, een islamlover en promotor pur sang, die betaald wordt door dubieuze, Arabische geldschieters en uiteraard ook hun woord spreekt.
  Berger kon gerust verkondigen dat de sharia en het westers recht voor 95 % overeenstemmen zonder ontslagen te worden. Nu geen Brandt Corstiussen om hem te stenigen en kruisigen.

  De wetenschappelijke wereld is helaas volledig besmet met socialistische en cultuurmarxistische invloeden.
  De ellende is dat daardoor steeds nieuwe afgestudeerden komen die met het gif daarvan zijn besmet, wat weer merkbaar is in het regeringsbeleid, onderwijs en media.

  Zolang de macht van links niet gebroken wordt in de academische wereld, zal dit helaas niet snel veranderen.

 28. Baksteen

  Volgens academisch Nederland is een feit ook maar een mening. Op de NPO is dat overigens ook al heel gewoon.
  De beta wetenschapper is meer dan helaas een bijna uitgestorven en volledig uitgerangeerd soort in de academische wereld, de politiek en de media. Het corrupte wensdenk-soort dat nu overal zit gaat ons nog heel veel welvaart kosten

 29. Nicky

  @Dennis; “De wetenschappelijke wereld is helaas volledig besmet met socialistische en cultuurmarxistische invloeden.”

  Klopt veel te erg. Aan den lijve ondervonden toen ik een leraren opleiding wilde doen (15 jaar geleden?) op de Hogeschool van Kunsten te Rotterdam.

  Niet te geloven. Ik werd helemaal buitenspel gezet, toen ik mijn eerste scriptie maakte dat buiten de gangbare, marxistische doctrines viel. Verdedigen was verloren tijd. Aansluiting bij andere studenten werd vrijwel onmogelijk, ook al wist ik dat ze t met me eens waren, de lafheid won en men liet gewoon t koppetje hangen. Op naar het beoogde examen.

  Binnen een half jaar was ik weg. Het was daar onmogelijk te scoren! Hoe een ideale, positieve, hardwerkende student (ook veel tijd voor anderen!) je ook was, met o.a.: keiharde (historische) FEITEN in je studies.

 30. Nicky

  Drieen kreeg ik; terwijl ik zeker weten, achten en negens zou moeten krijgen! Alleen de gelikte, professionele uitvoering al (voor een Academie in de Kunsten belangrijk!), daar versloeg ik iedereen duidelijk mee. Ook vergeleek ik de inhoud van mijn werkstukken met medestudenten en mijn mening werd dan helemaal bevestigd!

  Ik was een van de besten van de klas. Maarrrr. Rechts he. En geloofde ook nog in Jezus.

  1. Maaike

   Wat een k*tsmoes Nicky! En wat een slachtoffergedrag. Natuurlijk stem jij op de PVV!

   1. Gielah

    Dat lievige gaat er een beetje van af, hè… Maaike?
    Het enige dat nog wél recht overeind blijft staan is het volstrekte onvermogen om ook maar IETS van politiek en/of andere mensen te begrijpen.

   2. -Harry

    Zeg Maaike ,

    kijkt er zo’n geitenn**ker mee over jouw schouder dat jij altijd partij trekt voor de verkeerde(n) ?

    Jullie linksen hebben allemaal iets serpenterigs , precies datzelfde dat we bij Jacobus altijd weer aantroffen .
    Julius , die bruinsmoel , A-J , Beukman is er ook niet helemaal vrij van en jij , met je onverbeterlijke onnozelheid , Maaike .
    Gewoon iedere dag opnieuw proberen !

    Doe eens aan zelfreflectie .
    En vraag je dan eens af of het normaal is om vóór lui te zijn die je land komen opvreten ?
    En wat de belangrijkste reden is om tégen iemand te zijn die dat wil behouden .

    En of dat je je medemens dat aan kan doen ?

    Of heb je soms ook NSB-genen ?

   3. -Harry

    Wat een taal , voor dames onder elkaar !
    Hoewel in jouw geval , Maaike ………..
    Nee, nee , beslist geen dame !
    Niks damesachtigs ook .
    Niveautje van de wallen , zal dichter bij de waarheid zitten .

 31. Julius

  …zo sprak onze alwetende Gielah…

  Het duimpje gaat weer in de mond en ze zwijgt totdat het volgende liefdevolle zinnetje wordt gepreveld….

  1. -Harry

   Dat bedoelde ik nou met serpenterig , Julius .

 32. Gielah

  Óch heden… ik had even niet aan úw tere ziel gedacht, arme, zachtaardige, zélf altijd zo opbouwende en begrijpende, want in wezen behoorlijk kwétsbare Julius… bijna té goed voor deze wereld!

  ( Oftewel: Scheer u weg.. huichelachtige komediant!
  Net of er nog iemand is die ú serieus neemt..).

 33. Nicky

  @Paul, nuttig om te lezen, over ons buurland.
  Wel intriest… hoe heeft het zover kunnen komen, en hoe snel.
  Ja dat onderkruiperige, die schuldgevoelens heeft veel meer impact dan we beseffen.

  En natuurlijk, wanneer je ook maar foto’s ziet van dat volk in de geschiedenis, altijd met banieren marschieren. Net als de Jappen, engerds.

  Maar ze sloegen helemaal door na de oorlog. Aangemoedigd door – hoe kan t anders – links en de linkse kerken. Tussen de oren moet daar ook nog een boel gebeuren, maar is al aardig te laat.

 34. Nicky

  @Gielah, laat zitten, dat rapalje. Ik vind ze nog niet eens de moeite waard om feedback te geven.

  Niemand huurt ruimte in mijn brein, daar ben ik zelf nog de baas over.

  Links gajes zoals Julius en Maaike hebben een groot deel van de westerse wereld al om zeep geholpen met hun dommig cynisme (zij denken: ‘intellectueel’ cynisme, niet dus), hun niet aflatende hoogmoedig nagepapagaai geeft altijd weer blijk van een zich verhardende, destructieve geest!

  Neerbuigender als dit soort types kan niet.
  De farizeeen van links. Het schuim van wat als ‘intellectueel’ wil doorgaan. De mest van verdorven geesten.

 35. Bes Tolen

  Ik moet zeggen, dat ik in de zeventiger jaren al snel schrok van lieden uit Chili, die zich hier in Nederland hadden gevestigd. Ik vond ze erg extremistisch en aanmatigend. Nu reageert een Chileen de laatste tijd op DDS. Mijn aanbeveling aan de man is zich weer in Chili te vestigen, definitief, en zich daar van zijn betere zijde te laten zien.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.