Dit is waarom Bolkestein wel én geen gelijk heeft over immigratie en de PvdA

Het VVD-fenomeen Frits Bolkestein zegt zinnige en minder zinnige dingen over de voorbije kabinetscrisis.

In politiek Nederland heb je een aantal wetmatigheden. Eén daarvan is: het is geen politiek issue als Frits Bolkestein zijn licht er niet over heeft laten schijnen. Voor wie zich de afgelopen week druk heeft gemaakt om de vluchtelingencrisis en de daaropvolgende kabinetscrisis kan opgelucht ademhalen: Frits Bolkestein bemoeit zich er ook mee. Het is dus allemaal geen gebakken lucht geweest.

En ondanks dat de voormalige VVD-fractievoorzitter flink op leeftijd begint te raken, snijdt hij een aantal goede punten aan:

Vindt u het akkoord streng genoeg?

,,Ik vind dat die mensen terug moeten. De rechter heeft gesproken, ze zijn uitgeprocedeerd. Dat is ook de insteek van de VVD: de bed-bad-broodregeling moet zo sober mogelijk worden opgevat. Ik wil daar geen aantal boterhammen aan hangen, maar wel een periode: 1 week of 2 weken – niet 6 maanden. En willen ze het land niet verlaten, dan moeten ze de straat op. De PvdA ziet ook wel hoe onmogelijk deze situatie wordt. Dat heb ik in deze discussie gemist, de langere termijn: veel mensen denken dat de vluchtelingenstroom vanzelf ophoudt. Maar dat gebeurt niet.”

Bolkestein heeft zeker gelijk dat de bootvluchtelingen terugmoeten nadat ze uitgeprocedeerd zijn geraakt. Op een gegeven moment is het gewoon klaar, en als je bij de rechter al je opties al lang en breed hebt uitgeput dan kan je zeker wel zeggen dat je dat punt bereikt hebt. De eloquente Frits Bolkestein weet dat buitengewoon scherp onder woorden te brengen.

Maar waar hij helaas een misvatting heeft, is dat hij de PvdA iets teveel inschat als een realistische partij die ook heus wel inziet dat de vluchtelingenkwestie niet nog veel langer op z’n beloop kan worden gelaten. Was het maar waar!

Nee, de PvdA – en samen met de PvdA vrijwel alle andere partijen van de SP tot en met de ChristenUnie, maar ook het CDA en D66 – heeft geen visie op dit terrein. Alleen maar ongecontroleerde emotie – al zullen ze het zelf ‘passie’ of ‘sociaal’ noemen. Het enige wat de PvdA ziet is dat mensen honger hebben en mensen verdrinken op zee. Het enige wat de partij dan nog wil doen is snel de overheid inschakelen om alle problemen op te lossen. Reddingsschepen die rondjes rond de hele Middellandse Zee varen, en ‘bed, bad en brood‘.. ook voor asielzoekers die aantoonbaar helemaal niet van goede wil zijn en alleen naar Nederland zijn gekomen om te profiteren.

Beleid maken om dit soort misstanden in de toekomst te voorkomen? Nee, daar zijn ze simpelweg niet mee bezig. Ze zijn overmand door emotie en kunnen daardoor gewoon slecht nadenken over deze kwestie.

De urgentie die VVD-coryfee Bolkestein ziet? Ik zie hem, en met hem nog miljoenen anderen. Maar bij weer andere mensen overheerst vooral ruwe en onverwerkte emotie. Die vertroebelt de blik en geeft een verkeerd beeld van de hele situatie; alsof we ‘even’ een boel mensen kunnen redden, en dat was dan dat. Dat is helaas de realiteit: alle goede intenties van Bolkestein ten spijt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Thoth

  Zoals Nederland dit al gespeld heeft (64% tegen de EU grondwet), wij moeten uit de EU. Weg met al die regels, zoals de immigratie, ontwikkelingshulp, jaarlijks zo’n 8 miljard afdracht aan de EU, enz. Wij kunnen zelf onze regels bepalen. En daar hebben wij genoeg aan, ennuh, nog wat erger, eigenlijk zijn’t zelfs teveel…

 2. van Urk

  Door de emoties raakt men zijn realiteitszin kwijt! Net als een verpleegster of een medewerker van een hulp organisatie in Afrika of in een oorlogsgebied geestelijk in elkaar stort wegens het zien van alle ellende en bij zich zelf gaat denken; Had ik de macht maar om iedereen te kunnen gaan helpen of desnoods ze allemaal mee te nemen naar mijn land.

 3. Antivenin

  Ten eerste zijn het de linksen die goed geld verdienen in de asielindustrie, de advocatuur enz. om al die “zielige” mensen op te vangen en bij te staan. En laten we ook niet vergeten dat het Engelse links, Labour, volmondig heeft toegegeven dat de massa-immigratie ten doel had om voor eens en altijd de multiculturele maatschappij onomkeerbaar te maken. Denk maar niet dat links in Nederland daar anders over denkt, met onze huidige 200 nationaliteiten isdat aardig gelukt. Weg met het Nederlandse nationalisme, hoe meer buitenlanders, hoe minder de autochtoon te vertellen heeft. Weg met ons, ten voeten uit.

  Jammer genoeg heb je wat immigratie betreft ook niets aan wat bij ons voor “rechts” doorgaat, want ook met de VVD in de regering gaat de instroom gewoon door. Hoe meer arbeiders, hoe goedkoper ze zijn, nietwaar? Fijn voor de ondernemers…

  Wil je een eind maken aan de instroom van gelukszoekers en beroepsopvreters, dan is je enige hoop de PVV.

 4. Pimsch

  Mijn woorden Tim, en ik werd met hart en ziel tegengesproken door bijbelkenners en Xandernieuws-gelovigen en andere Anti-nuchteren.
  Ik herhaal:
  Hoe zou een echte christen reageren? Niet zoals de jood Leon de Winter. De christen predikt bekommernis, liefde en verdelen. We moeten de vluchtelingen liefhebben en verwelkomen in ons midden en deelgenoot maken van onze welvaart. Wie niet wil maakt zich schuldig aan nalatigheid. Met liefde en geduld kunnen we ze opvoeden en kennis bijbrengen. Maar we willen deze mensen niet liefhebben. Omdat ze zwart zijn. Omdat ze arm zijn. Omdat ze niet uit ons volk komen. Omdat ze verdwaald zijn in de Islam. Daarom moeten we vertrouwen op God door Jezus Christus, amen.
  Hoe zou een socialist reageren, en in het bijzonder een internationaalsocialist (inazi). Niemand ter wereld is illegaal. Elk mens op aarde heeft Recht op welvaart, veiligheid en acceptatie. Wie met deze dappere vluchtelingen niet solidair is, is een egoist en een racist. Als er vluchtelingen omkomen is het uw schuld. Want u bent vet, laks en schofterig. U bent als de omwonenden van Auschwitz die zogenaamd van niets wisten. U legt de nadruk op mensensmokkelaars als zwak excuus. U legt de nadruk op kansloosheid uit onwil. Reis eens met die mensen mee en hoor hun verhalen aan.

  1. van Urk

   Er zijn vluchtelingen en je hebt vluchtelingen dat is het verschil Pimsch! vluchtelingen opvangen of helpen daar is totaal ook niks mis mee maar het is wel belangrijk om te weten of je wel met een daadwerkelijk met de dood bedreigde of huisloze vluchteling te maken hebt en geen gelukszoeker,crimineel of een infiltreerde terrorist van IS en daar gaat iedere discussie om!

  2. Maaike

   Dat Leon de Winter reageert zoals hij reageert komt omdat hij joods is??? Ik krijg er een vieze smaak van Pimsch. Het lijkt er op dat u de christenen beter acht dan de joden.

 5. carthago

  Bolkestein is altijd goedgebekt maar op het moment supreme terughoudend, besluiteloos en uiteindelijk nietszeggend en slap. Mooie woorden, geen daden.Een echte vvder, iets minder slap dan rutte.Hij heeft altijd beaamt wat Geert radicaal zei, maar durfde het nooit in het openbaar te zeggen.

  1. Niek Verheyen

   Elk woord zeer ‘to the point’, Carthago!

 6. Dennis_WSPK

  Ik wil u er nog wel even aan herinneren dat de neoliberaal Bolkestein er groot voorstander van was om de grenzen te openen en vurig pleitte voor de dienstenrichtlijn waardoor half Europa door elkaar gehusseld zou worden.

  Vergis u niet in de VVD : die zijn dan misschien nu stoer aan het doen met hun rechtse bühnepraat : ze zijn vóór open grenzen, vóór de euro, vóór onbeperkte godsdienstvrijheid. Allemaal zaken die de huidige ellende mede in de hand gewerkt hebben.

  De VVD is net zo schadelijk voor ons land als de PvdA !

  1. Niek Verheyen

   Eveneens zeer ‘to the point’, Dennis WSPK!

 7. AlexanderArts

  Bolkestein is een natte fluim. Was hij het niet die, na eerst een aantal stoere woorden uitgebraakt te hebben en hiervoor de nodig voorkeursstemmen te hebben gekregen, de nationale politiek inruilde voor de eu politiek.

  Kortom een echter vvd’er. Maar goed voor dit soort partijen dat de gemiddelde kiezer nog geen schop onder zijn kont waard is gezien het korte termijn geheugen dat deze hebben.

 8. Teun

  Pimsch huilt en trilt van woede. En dat al de tweede keer. Pimsch het ziedende bintje.
  Pimsch raakt als een klein kind buiten zichzelf en gaat allemaal rare dingen roepen over Xander, over schoften, racisten, vetkleppen, vliegende schotels, aluminium hoedjes.
  Rustig Pimsch. Ga op het toilet lekker solidair en solitair zitten zijn en trek door, wat je dwars zit.
  Zit het je dwars dat moslims christenen overboord gooien en dat ze dat een jaar geleden ook al deden met vrouwen?

  1. Gielah

   Ik ben ook ´een echte christen´ … maar ik ben het NIET met Pimsch eens… in deze.
   God vraagt niet van echte of minder echte christenen dat zij hun vaderland weekjes glimlachend door menselijke sprinkhanen laten kaalvreten!
   Want… het is al zó vaak geschreven…. de echte vluchtelingen zitten in hun eigen land of vlak in de buurt van hun eigen land.
   Die kúnnen helemaal niet hierheen komen.. en willen dat hoogstwaarschijnlijk ook niet.

   Zoals van de week op Twitter stond; als Nederland in nood komt, dan wijk ikzelf ook hóóguit uit naar België of Duitsland… maar niét naar Sierra Leone of Tibet!
   Dat zou ik ook, zelfs met een goed pensioen, NIET kunnen betalen… ónmogelijk!

   Mensen moeten eens NAdenken!

   Kijk eens naar wat er IN die boten zit… allemaal figuren, die een normaal mens niet in het donker wenst tegen te komen!
   Dat zijn strijders… kolonisten… géén zielige berooiden of angstige mensen!

   En wie hier de Bijbel bijsleept…. ik hóu ervan om alles vanuit de Bijbel te beargumenteren… dat weet men ook wel van mij… moet weten dat dit hier NIET mag!
   Als een vreemdeling in het oude Israël binnen het volk werd opgenomen… dat waren daar vóórwaarden aan verbonden.
   Die buitenlanders moesten gelijk aan de Israeliërs worden…helemaal leven voor de daar geldende Bijbelse wetten en regels… shabbat houden.. zelfs zich laten besnijden.. de tienden afdragen.. enz. enz.
   Wie dat niet kon of niet wilde… die kwam NIET in aanmerking.
   En waarom dat zo was?
   Omdat niets en niemand de cultuur van Israël mocht veranderen of doen vervagen.

   Pas als aan DIE voorwaarden werd voldaan… pas dán golden voor die vreemdelingen héle barmhartige regels… in Jesaja staat zelfs, dat een vreemdeling, die zich trouw aan Gods wetten hield… en met name aan de Shabbatswetten… in Zijn ogen méér waard kon zijn dan geboren Israëlieten…. maar wie dat niet wilde of niet deed… die kwam er niet in en was gewoon een vijand en een afgodendienaar… en die haalde je je land niet binnen.

   En kijk dan nog eens wat er in die boten zit…?
   Zijn dat mensen die helemaal Nederlander willen worden….of zijn en blijven dat islamieten, die op enig moment hier gevaar voor de Nederlanders gaan vormen, bijvoorbeeld omdat ze de Shar’ia, waar ze aan gewend zijn, als enige normale regeringsvorm zien?
   Zijn dat mensen die over een paar jaar staan te brullen dat Zwarte Piet met slavernij te maken heeft?
   Zijn dat mensen die menen onze meisjes en vrouwen te mogen aanranden, omdat ‘ze daarom vragen door hun moderne kleding’?
   Zijn dat mensen van wie een deel gaat radicaliseren… en die ‘de broeders’ in Syrië en Irak willen gaan helpen… en daar heerlijk mee gaan hoofden afhakken en mensen levend in brand steken?
   Zijn dat mensen die helemaal op kosten van de Nederlandse staat gaan leven en die huizen… waarvoor Nederlandse mensen op een wachtlijst staan, toegewezen gaan krijgen… en die in ruil daarvoor hun kinderen leren dat een Nederland kind, dat een broodje ham mee naar school neemt, harám is… en gepest mag worden?
   Zijn dat mensen die menen dat allah blij wordt als zij Joden en christenen aanvallen?

   Als iemand dan toch Bijbels uit de hoek WIL komen, laat hij dan eens een voorbeeld nemen aan het strenge vreemdelingenbeleid, dat Israël er… op bevél van God… ja… op nahield!

   Wat ik hier nu lees is niet christelijk, maar gevaarlijk wereldvreemd en zelfs vaag landverraderlijk… en dus NIET barmhartig of Bijbels!
   Het is gewoon dom en onjuist en heeft meer met de ideeën van de zogenaamde Gutmenschen als met de Bijbel te maken.

   Hoef ik dit ( wat ik gisteren ook al met gekromde tenen en opgetrokken wenkbrauwen heb moeten zitten lezen, bij een ander topic…) alstublieft niet nóg een keer lezen?

   Kén uw Bijbel eens… dan maakt u zulke uitschieters niet!

   1. Pimsch

    Beste Gielah, ik spreek niet namens mijzelf. Ik heb de gedachtwereld van de PKN verwoord. En de Paus. Hun leerstellingen gaan niet uit van het Oude Verbond en het Israelisch nationalisme. zij gaan uit van het Nieuwe Verbond en die is zonder landsgrenzen. Het christendom kan Europa niet redden van de massaimmigratie.

    1. Gielah

     De PKN en de paus?
     Ja… in dat geval snáp ik hoe u aan deze ongein komt!

     Dat had ik kunnen raden!

     Maar een en ander is dus géén reclame voor de Bijbel en voor het échte christendom… dus waarom zet u dat NWO-gedaas hier neer?

     1. Willz

      @Pimsch
      Geen wonder.
      De PKN en de RK hebben hun eigen hobbies.
      Geen van de 2 neemt de Bijbel serieus maar haalt er datgene af of doet er datgene bij zoals het hen uitkomt.

      Voor voeding hoef je bij geen van de 3 PKN-dominees aan te komen in mijn woonplaats.
      De één is antisemitisch en wordt hijgerig van de arme palestijntjes, de ander is weg van Boedah en heeft geen moeite met het aanbieden van een cursus chakratekenen de derde sociaal-protestants op wieltjes.

      De bijbelse vreemdelingenwetten, daar hebben ze kennelijk lak aan.
      En vooral laagdrempelig, joepie…

      Een paar weken terug heb ik me, per mail notabene, uitgeschreven.
      Nooit meer iets gehoord. Zo veel voor de herders.
      Mvg

     2. Willz

      @Gielah

      Ze gebruiken de Bijbel als een keuzemenu.
      Maar ‘k wil er niet meer eten.
      De voedingswaarde is laag en van belabberde kwaliteit bij veel predikanten, niet alle gelukkig.
      Voorlopig wordt het een gastlidmaatschap bij de Baptisten.

      Dit is wat Franklin Graham tegen moslims zegt:

      http://freedomoutpost.com/2015/04/franklin-graham-just-sent-this-message-to-muslims-leave-america-and-go-to-a-muslim-country/

      En ‘k ben het er volledig mee eens.

      Een goede zondag en mvg

   2. van Urk

    christenen zijn dat betreft selectiever in hun keuze aan welk kenmerken een echte vluchteling moet gaan voldoen. Bij de linkse kerk wordt hier gewoon van alles hier naar toe binnen gehaald en daar zit naar mijn gevoel teveel jonge mannelijke Afrikanen tussen die meer uit zichzelf als vriendenploegje op weg naar het geluk willen gaan dan dat het echte slachtoffers zijn die moesten vluchten en later als illegaal hier rondzwerven om rotzooi te trappen.

   3. Simon Brouwenstein

    De god van Gielah heeft overal verstand en er ook nog een heldere mening over. Dat soort goden, daar heb je gemak van, vooral als je dezelfde mening hebt.

    1. van Urk

     Kunt u uw mening of kritiek tegen Gielah en haar God achterwege laten en uw kritiek uiten op artikelen zoals; terroristen Al Qaeda smokkelen mensen naar Italie, ISIS omhelst twee homoseksuelen en stenigt ze vervolgens of Palestijnen schieten raket op Israel tijdens 67 jarige verjaardag van het land? Daar heb ik geen reacties van u tegen gekomen om hier een verklarende antwoord op te geven of heeft uw rode bijbeltje van uw socialistische God Marx daar geen antwoord op?

     1. Primo

      Nee daar gaat die intrigant natuurlijk niet op in, stel je voor…..

     2. Simon Brouwenstein

      Ik begrijp dt u het op prijs stelt als ik over elke misdaad die in de wereld plaatsvindt mijn afschuw uitspreek en dat wil ik voor uw geruststelling met genoegen doen: ik beschouw alledrie genoemde gebeurtenissen als afschuwelijke misdaden.
      Het is een open deur maar kennelijk zag u die graag nog een keer door mij ingetrapt.

    2. Maaike

     Het lijkt mij ook heerlijk om alles zo zeker te weten, zoals Gielah. Helaas, ik als linkse heiden twijfel te vaak aan de waarheid zoals God en Geert het verkondigen.

     1. Simon Brouwenstein

      Gielah weet niks zeker maar probeert haar paniek met volstrekt achterhaalde christelijke, dogma’s te overschreeuwen.
      Dit noemt ze geloof.

      Gelukkig heeft Christus daar niets mee te maken.

     2. admin

      Ik denk dat twijfel de enige betrouwbare bron van kennis is.
      Ik denk trouwens dat ook Wilders dat vindt. Dat hij stellige uitspraken doet is zijn politieke rol. Met twijfel krijg je geen stemmen.

     3. van Urk

      Ach, Maaike als je nou nog het verschil niet ziet tussen het goede en het kwade en leven in vrijheid of leven in angst dan ga je automatisch de waarheid onder ogen zien. Wilders roept dat de islam een gevaarlijke ideologie is terwijl wij die waarschuwing inderdaad als bewijzen nu op tv of op deze site onder ogen krijgen! Daarom reageerde ik op Simon waarom hij wel over het vluchtelingprobleem uit dit artikel van zich laat horen maar niet reageert over de oorzaak en de bron daarvan op andere artikels! Soms ontkenning dat het met de islam te maken heeft?

    3. Willz

     @wauwelstein

     De God van Gielah, van mij en van anderen hier heeft inderdaad verstand van en een heldere mening over alles.
     Ook over jouw drijfveren.

     Het met Hem eens zijn geeft mij vrijheid, blijheid en houvast.
     Dat wens ik jou ook toe.
     mvg

     1. Gielah

      Alles wat onze übertrol schrijft, schrijft hij in feite over zichzelf, beste @Willz.

      Het gaat nooit over u of mij of over wie dan ook… altijd en alleen maar over hém.

      Het woord ‘paniek’ dat hij hier neerzet omschrijft ook nu weer zijn eigen diepste zielentoestand.
      Ik zeg niet dat hij daar geen reden voor heeft, zolang hij de Heer niet vraagt om hem geheel en al af te breken en daarna weer als een nieuw mens op te bouwen.

      Wat óns aangaat… geen angst, alleen maar zekerheid, overgave en een vast vertrouwen.

      Beter dan Paulus kunnen wij het niet zeggen:

      ” Wat zullen wij dan van deze dingen zeggen?
      Als God vóór ons is, wié zal tegen ons zijn?
      Hoe zal Hij, die zelfs Zijn eigen Zoon niet gespaard , maar voor ons allen overgegeven heeft… ons mét Hem ook niet álle dingen schenken?
      Wié zal uitverkorenen van God beschuldigen?
      Gód is het, die rechtvaardigt… wié zal veroordelen?
      Christus Jezus is de gestorvene.. wat meer is…de ópgewekte… die aan de rechterhand van God is, die ook voor ons pleit.
      Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus?
      Verdrukking of benauwdheid, of vervolging of honger, of naaktheid of gevaar… of het zwaard…?
      Zoals geschreven staat:
      ‘Om Uwentwil worden wij de hele dag gedood… wij zijn gerekend als slachtschapen’.
      Maar in dit alles zijn wij méér dan overwinnaars, dóór Hem, Die ons heeft liefgehad.

      Want ik ben verzekerd dat nóch dood, nóch leven,
      nóch engelen, nóch machten,
      noch héden, noch toekomst, nóch krachten,
      noch hoogte noch diepte,
      noch énig ander schépsel
      ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, Die is in Christus Jezus, onze Heer”.

      Wat een paniek hebben die rare kinderen van God, hè?
      Wát een angst…. maar niet heus!

      Ik zou dus tegen allen, van wie de grondtoon van hún leven wél angst en paniek is, willen zeggen:
      “Zorg dat u erbij komt…. bij de vreugde en bij de váste grond!”

     2. Simon Brouwenstein

      Het is niet toevallig dat Gielah over Paulus begint; de verloedering van de boodschap van Christus is namelijk met Paulus begonnen. Paulus zadelde het christendom op met de absurde verzoeningsleer; de aan God toegeschreven strategie om Zijn zoon in een afschuwelijke marteldood te offeren met het oogmerk de wereld van de zonde te bevrijden. Los van de vraag of die strategie enig resultaat opleverde (de ellende in de wereld is nadien, met name ook door het toedoen van christenenen bepaald niet afgenomen) is dit ook absoluut in strijd met de boodschap van Christus zelf die weliswaar als onvermijdelijke consequentie van zijn optreden zijn kruisdood onbevangen tegemoet trad als voorbeeld van hoe wij de onvermijdelijke kruisiging in het menselijke bestaan kunnen tegemoet treden maar daar niet enige nut of functie in zag.
      Nog erger dan de absurditeit van de verzoeningsleer is de nadien in het christendom (op dezelfde wijze als in de islam) gewoonte de zelf bedachte moraliteit en elk concept over de werkelijkheid te laten samenvallen met de godsvoorstelling: God vond vanaf Paulus werkelijk vanalles: homosekusaliteit is zonde, seksualiteit in zijn algemeenheid vies, Joden resp. moslims zijn slecht en God staat vastberaden aan de kant van onze soldaten als we weer eens op veroveringstocht moeten. Verder had hij tamelijk precieze opvattingen over de plaats van de vrouw (aan het aanrecht), de lengte van de vrouwenrok en de vraag of we onze kinderen wel of niet moeten inenten tegen kinderverlamming.

      Gielah weet zeker dat God op de PVV zou stemmen en dat Hij het welzeker een slecht idee zou vinden dat we bootvluchtelingen opnemen en daarentegen een goed idee als we ISIS naar gort bombarderen.
      God (en Allah) worden wereldwijd ernstig misbruikt voor eigen haat en rancune en niet te vergeten het najagen van onze belangen in strijd met die van anderen. Dit is godslasterlijk maar gelukkig staat Hij er buiten. Hij ziet het glimlachend aan, Zijn Werken worden openbaar en hoewel we daar weinig van kunnen begrijpen was dat kennelijk de bedoeling.

  2. Pimsch

   Nee Teun, jij bent het die trilt. Ik heb me ingeleefd in christenen en socialisten. Ik heb hun woorden tentoongesteld ter overdenking. Kennelijk heb ik u verwond.

 9. Ruud562

  “Wie met deze dappere vluchtelingen niet solidair is, is een egoist en een racist. Als er vluchtelingen omkomen is het uw schuld. Want u bent vet, laks en schofterig. U bent als de omwonenden van Auschwitz die zogenaamd.. ”
  Nou Pimsch, ik begrijp dat je in de Here bent, maar ik zou je toch ten sterkste aanraden volgende week al naar de dokter te gaan om je geestelijke vermogens te laten nakijken, want wat je nu hebt geschreven is zo walgelijk dat hiervoor grond genoeg is voor een aangifte!

  1. Pimsch

   Kennelijk weet ik te overtuigen, want Ruud denkt dat ik mijn verstand heb verloren en een beweirookte gevangene ben van het christelijk web. Of dat ik een internationaalsocialist ben. Nee Ruud, ik ben niet oplosbaar in welke ideologische vloeistof dan ook. Zelfs niet bij kooktemperatuur. Ik strijd om mezelf te blijven en de nuchterheid te zoeken als ware troost. U bent er in getrapt, want u liet zich meeslepen door mijn vertolkingen. Vrees niet mij, maar hen die ik heb vertolkt.

 10. Ada1

  Niks de straat opsturen ,gaan ze overvallen plegen .
  Vliegtuigen klaarzetten en terug naar hun land .
  Dat kost misschien wat, maar dit kost nog veel meer

 11. Dennis_WSPK

  De PKN is een rode kerk. Volledig geïnfiltreerd door socialisten. Rode dominees (Ruth Peetoom oa), dominees die niet in een God geloven, moslimlovers….

  Toen Fitna uitkwam wist Bas Plaisier, secretaris van de PKN, niet hoe snel hij met nog een paar lafbekken naar Caïro moest afreizen om zich in het stof te werpen voor de Grootmoefti aldaar.

  De RK kerk idem. Volledig gefocust op Afrika en andere armenhuizen en nu ook al in handen gekomen van bevrijdingstheoloog Franciscus I. Ook deze PR-Paus maakt de ene knieval na de andere voor de islam en juicht het binnenhalen van steeds meer Afrikanen en Arabieren van harte toe. De zoveelste zelfvernietiger.

  Een ding is zeker : de oude Europese cultuur en het Christendom zijn in buitengewoon slechte handen bij de linkse PKN en de afgedreven RK kerk.

 12. Daniel

  Gielah dit las ik toevallig gisteren, net nadat ik uw bijdrage had gelezen, dat kan echter geen toeval zijn:

  ‘We zijn allemaal broeders en zusters, zegt men. Terwijl deze kerken (zeker de Rooms-katholieke en Orthodoxe) vaak mensen verhinderen om zich de zekerheid in het geloof toe te eigenen in het Evangelie der genade Gods. Het is dus veel beter om een organisatie te steunen, die in de eerste plaats het Woord verkondigt, mensen oproept tot wedergeboorte, en die daarnaast mensen in nood helpt. Nog een mooi voorbeeld is de actie die gehouden is op giro 555 vanwege de tsunami, die onder andere Indonesië trof (december 2004). Natuurlijk was de ramp verschrikkelijk! Maar door giro 555 te steunen, helpen wij de cultuur opbouwen van de moslims en de hindoes. De mensen leven in hun eigen wereld verder en gaan uiteindelijk verloren! Het is beter om als lid van het lichaam van Christus uw geld te geven aan een organisatie die in de eerste plaats het Evangelie verkondigt, maar daarnaast ook nog eens hulp geeft aan getroffen mensen. Hierbij is het goed om te denken aan de tekst in Gal. 6 : 10: “Zo dan, terwijl wij tijd hebben, laat ons goed doen aan allen, maar meest aan de huisgenoten des geloofs”. Het doel van de Gemeente is niet in de eerste plaats fysieke nood lenigen, maar in de eerste plaats de verkondiging van het Woord van God!’

  1. Pimsch

   Wat is het onderscheid tussen sharia-moslims van nu en de joden ten tijde van Mozes. In Deuteronomium 23 kunnen we allemaal lezen dat homo’s (sodomieten) en overspeligen moeten worden gedood, want zij bevuilen Israel. De schoonmaak werd uitgevoerd door steniging en het zwaard. Toen de Hellenen deze praktijken zagen walgden zij ervan. Mozes had de tien geboden ontvangen (die overigens een selectie lijken van de Egyptische geboden) en begint op eigen houtje de strafmaat te bepalen. Er ontstaat gaandeweg een explosie van wetten en regels. Zo was de joodse sharia. De moslims praktiseren dezelde wetten en straffen anno 2015. Ook ten tijde van Christus heerste in Israel de sharia. Zonde is zonde, niks proportionaliteit, niks billkijheid. De Romeinen en de barbaren in Noord-Europa waren in dat opzicht beschaafder. Geen doodstraf voor overspel, maar verbanning in eenzaamheid. Bij overspel is geen sprake van moord. En homofilie is voor de meerderheid aanstootgevend, maar niet gedreven door opstandigheid. De romeinse Codex en later de Code Napoleon hebben proportionaliteit en billijkheid gebracht. Daar ben ik dankbaar voor en daar is mijn moraal en hoop op gevestigd.
   Wie extreem gelovig en missionair is, zoals David en Gielah, die zouden vrijwillig afstand moeten nemen van alle seculiere wetten.

  2. Simon Brouwenstein

   Deze wonderlijke, maar ook weerzinwekkende, redenering was in vroeger tijden in het christendom tamelijk gemeengoed: je redt mensen alleen door ze, al dan niet met donder en geweld, tot het christendom te bekeren. Als dat niet lukt kun je ze het beste maar laten verzuipen of laten verhongeren. Geeft dus nimmer aan giro 555, dat redt levens maar scoort geen christelijke bekeringen.

 13. Gielah

  @ Daniel.
  Niets tegen in te brengen.
  Ik ga trouwens enthousiast akkoord met álles, wat Paulus in de Galatenbrief schrijft…. dat is van een héle hoge waarheidsorde.

  Waar we mensen helpen elk duivels juk te verbreken en hen in de vrijheid van de genade brengen… waar ze zo NIEUWE mensen worden… daar zullen al hun problemen en omstandigheden van binnenuit en blijvend overwonnen gaan worden.

  Dat bedoelt Jezus ook als Hij zegt:’Zoek eerst het Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles (= eten, drinken, kleding enz. enz.) zal u bovendien geschonken worden’ ( Mattheus 6: 33).

  Dank.

 14. Robert Lemm

  Nederland heeft mede de rotzooi in Iran, Libië en Syrië veroorzaakt. Vluchtelingen zijn voor een groot deel de consequenties. Die niet nemen?
  Bolkesteyn had gelijk op het punt dat we ons niet met Oekraïne hadden moeten bemoeien.

 15. _Mediaevist_

  Hier zal vast geen Iran maar Irak zijn bedoeld. De EU was een weerzinwekkende applausmachine voor allerlei bedenkelijke acties van de Amerikanen die mede miljoenen mensenlevens hebben ontwricht.

 16. van Urk

  IS heeft gezegd dat zij ook Europa wil veroveren maar niet HOE! De beste manier is, wat wij nu zien, is zoveel moslim mannen richting Europa te gaan sturen als zogenaamde vluchteling! Echte vluchtelingen zijn misschien al dood, zitten in een vluchtelingenkamp of komen niet verder dan de Turkse grens en hebben ook niet het geld om zo ver te kunnen komen om in zo,n boot te kunnen gaan stappen! Als ik moest vluchten en ik heb geen geld op zak kom ik in ons land ook niet verder tot aan de grens.

 17. jack

  Wie met emotie zijn investeringen benadert is zijn geld in de kortst mogelijke tijd kwijt. Dat is een waarheid als een koe, en kan door elke investeringsmanager bevestigt worden. Wat wij accepteren van onze volksclubs als PVDA,SP, CDA, D66 etc.etc. is dat zij EMOTIONELE politiek bedrijven waardoor ONS welzijn, ONZE veiligheid ,ONZE economie en de toekomst van ONZE kinderen. Wij kiezen deze gevaarlijke neuzelaars op basis van korte termijn voordeel voor onszelf.
  Een voordeel echter voor onszelf dat is gebaseerd op hun ideologische sprookjes tijdens de verkiezingstijd.
  Het kwartje van Kok, de duizend euro van Rutte, het minder immigratie van de VVD etc.etc.etc.
  Oorzaak? Democratie en veel vrijheid. Tussen 2 en 3 miljoen van de bevolking is wat zij noemen zwak begaafd, dus geloven alles wat zij zien en horen. Persoonlijk denk ik dat 80% daarvan zeker links zal stemmen, want daar wordt de hemel beloofd en wie wil de “hemel op aarde” nu niet? Denk maar rustig na, vooral rustig.

 18. josef kuijpers

  Voor al die gelukszoekers die niet vertrekken, wordt voortaan het quotum voor opvang voor échte vluchtelingen verlaagd. Ben benieuwd hoe links dan staat tegenover deze uitgeprocedeerden. Ook een vast bedrag voor rechtshulp ipv eindeloos door declareren voor zinloze procedures door advocaten kan louterend werken.

 19. jonathan

  Pimsch is de weg kwijt.Want juist Jezus hield de mensen voor wat ze elkaar aandeden en zei wijze woorden. Zoals, “Wie niet zonder zonde is werpe de eerste steen”. Dat sloeg op de lui (en op iedereen)die een overspellige vrouw wilde stenigen. Geweld en haat ging Jezus tegen in. Niet met het oproepen van haat en geweld. Want hij liet de keizer de keizer. Had kritiek op hypocrieten, vaak hogepriesters. die schijnheilig waren. Jezus had het niet over zieligheid maar over rechtvaardigheid. Daarom de werkelijke vluchteling dienen we op te nemen. Maar het overgrote deel wat er nu met die bootjes komen zijn lui vanuit geheel Afrika. Gelukzoekers dus. Nou die moeten tegen gehouden worden. Echte vluchtelingen vluchten hoofdzakelijk naar buurlanden. Waarom horen we die steenrijke oliestaten niet voor opvang van hun broeders en zusters. Zij zijn egoïstisch. En de islam.Die geweld,haat kent en de ander daaraan wil onder werpen. Tussen die zogenaamde bootvluchtelingen zitten islamfascisten/-terroristen van o.a.IS. Die moeten we tegenhouden. De predikanten van de linkse kerk kliek/indoctrinatie hebben Jezus in de etalage gezet enkel om de haat en geweld van islamintoleranten de gelegenheid te geven hun verdorvenheid te spuien. Zijn slechet predikanten en bezig met linkse politiek. Weg met die lui. Bolkestein is tegenstrijdig. De ene keer zegt hij totaal wereldvreemd dat moslims angst hebben. Het is ieder superiere gevoelens wanen. Zo staat het in hun oorlogzuchtig boek.Daarom willen ze ons onderdrukken/weg hebben. Daarom is er segregatie. Naïeve linkse lui begrijpen dat niet. Kortzichtigheid en hun linkse wereldvreemdheid staat dat in de weg. De enigen die het begrijpen zijn de PVV en de SGP.
  Antivenum, Carthago, Gielah en WSPK wat een goede reacties. Niets aan toe te voegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.