Mooi! Door je te concentreren op de twee omhelzende vrouwen zie je niet waarom deze foto 200.000 keer werd gedeeld

Geen categorieapr 10 2015, 15:00
'Ik kan alles accepteren, maar dit niet.'
De foto die u hierboven en hieronder ziet is absoluut viral gegaan op Facebook:
Screen Shot 2015-04-10 at 14.46.33
Degene die de foto online zette schreef erbij dat wat hij in deze foto zag écht niet kon.
"Ik ben niet bevooroordeeld, iedereen leeft op de manier die het beste bij hem (of haar!, red.) past. Maar ik vind het belachelijk dat ik gedwongen word om deze scene te zien. Wat je privé doet gaat me niets aan, maar dat geldt niet voor wat je in het openbaar doet. En ik weiger om zoiets te zien en het normaal te vinden."
De man gaat verder:
"Ik wens niemand iets slechts toe, maar dit gaat over de bescherming van de mens. Ze lappen sociale conventies aan hun laars, en dat kan buitengewoon gevaarlijk zijn. Wie geven ze de schuld als er iets misgaat? Als er zich een ramp voltrekt? Mij?
"Het ergste is nog wel dat dit het verkeerde voorbeeld geeft voor kinderen. Wat zal er met hen gebeuren als ze dit soort scenes elke dag zien?"
Je zou denken: lesbiennehater! Wat een totaal gebrek aan respect voor mensen die er een andere leefwijze op nahouden. Moet dat nou? We leven in 2015, niet in het jaar 0!
Goed nieuws: het valt mee. De Facebook-gebruiker legt uit:
"Kinderen zullen denken dat het normaal is om op de gele lijn te staan terwijl je op de metro wacht. Gedraag je daarom niet zoals de man op de foto, maar neem een voorbeeld aan de meisjes vooraan."
Humor, verantwoordelijkheidsgevoel en nog een belangrijke, positieve boodschap ook. En dat allemaal in één klein Facebookbericht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten