Frankrijk ontsnapt aan vijf terreuraanslagen sinds aanslag op Charlie Hebdo

Geen categorieapr 23 2015, 14:00
De dreiging is groot.
Sinds de islamitische terreuraanslagen op de redactie van Charlie Hebdo en een Joodse supermarkt in Parijs, waarbij in totaal zeventien mensen omkwamen, heeft Frankrijk maar liefst vijf aanslagen verijdeld. De Franse premier Manuel Valls zei dat vandaag op de Franse radio. "De dreiging is nog nooit zo groot geweest," aldus Valls. Het gaat om vijf aanslagen in ongeveer drie maanden tijd. Dat is enorm veel. Via de Volkskrant:
Dat is inclusief de aanslag die een 24-jarige man wilde plegen op één of meer kerken bij Parijs. Gisteren werd bekend dat de man, die de Algerijnse nationaliteit heeft, is opgepakt.
Ook wordt hij in verband gebracht met de dood van een jonge vrouw. De student computertechniek werd in 2014 en in dit jaar als een veiligheidsrisico bestempeld, maar wist toch een arsenaal aan wapens te vergaren.
Je moet er niet aan denken wat er zou gebeuren als de Franse overheid en geheime diensten er niet bovenop zouden zitten. Dan zouden er weer aanslagen worden gepleegd in Parijs, dan zou de hele wereld weer in rep en roer zijn, en dan zouden de ISIS-aanhangers van over de hele wereld in hun handen staan te wrijven van het 'succes' van hun mede-jihadi's. Gelukkig worden ze tot dusverre tegengehouden.
Over die dreiging in Frankrijk gesproken: het houdt mij niet tegen om het bijzondere Parijs binnenkort een keer te bezoeken, maar ik kan me wel goed voorstellen dat niet iedere toerist nog evenveel zin heeft om de lichtstad binnenkort te bezoeken. Eerst maar eens zien hoeveel terreurcomplotten worden ontdekt, hoeveel aanslagen worden verijdeld en hoe rustig het dit jaar blijft in Frankrijk.
Wat ga jij doen? Vermijd je grote steden als Parijs voorlopig of denk je dat het uiteindelijk wel meevalt met de terreurdreiging?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten