Het gemiddelde Nederlandse gezin is hartstikke gelukkig

Geen categorieapr 03 2015, 17:00
Goed nieuws!
Ja ja, hier is uw dagelijkse portie 'nieuws om vrolijk van te worden': het gemiddelde Nederlandse gezin blijkt behoorlijk gelukkig te zijn. Hoe we dat weten? Het Algemeen Dagblad heeft het onderzocht.
Het Nederlandse gezin is gelukkig. Ouders geven een 8+ voor hun gezinsleven. Ze zijn tevreden over de opvoeding van hun kinderen en de sfeer in huis. Slechts 3 procent geeft het eigen gezin een onvoldoende. Dit blijkt uit de uitkomsten van het grote AD Gezinsonderzoek dat vanaf vandaag verschijnt. Driekwart van de gezinnen geeft een rapportcijfer 8 of hoger. Belangrijkste redenen om tevreden te zijn: de goede sfeer in het gezin, veel begrip en genoeg tijd voor elkaar en samen leuke dingen doen.
Fantastisch natuurlijk. Geluk is bijzonder subjectief. Je kunt niet een paar onderwerpen of waarden, of levensomstandigheden, bij elkaar rapen en zeggen, 'en nu ben je gelukkig', maar het is wel gemakkelijker om gelukkig te zijn als je gezinsleven goed is.
Blijkbaar hebben Nederlanders het wat dat betreft prima voor elkaar. Eerlijk gezegd verrast me dat een beetje omdat ik helemaal niet allerlei gelukkige gezinnen om me heen zie in ons land (Turkse gezinnen stralen veel meer vreugde uit), maar goed, wellicht dat 'wij' ons gelukkig heel diep van binnen ervaren en er geen fysieke uiting aan geven. Ofzo.
Hoe dan ook, mijn vraag aan onze lezers: hoe zit het met jullie gezinsleven? Wat voor cijfer geef je je gezinsgeluk? Een tien, een negen, een acht, of toch wat lager? En waarom? Wat maakt het gezin zo gelukkig, 'gemiddeld' of ongelukkig?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten