'ISIS-baas Al-Baghdadi zwaargewond door luchtaanval in maart'

Geen categorieapr 21 2015, 15:00
Hij is meteen ook niet meer de leider van het terreurleger.
Dat is nog eens prettig nieuws: volgens The Guardian melden verschillende bronnen dat ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi zwaargewond is geraakt bij een luchtaanval 18 maart in het westen van Irak. Die luchtaanval werd uitgevoerd door een lid van de internationale coalitie tegen ISIS.
Al-Baghdadi is eerder doodverklaard, maar dat bleek iedere keer niet correct. Maar hij is dus wel zwaargewond geraakt, én hij is daarbij meteen ook de leiding over ISIS kwijtgeraakt. Hij moet zijn macht nu delen met anderen omdat hij zelf nog aan het herstellen is van de aanval. Citaat:
A source in Iraq with connections to the terror group revealed that Baghdadi suffered serious injuries during an attack by the US-led coalition in March. The source said Baghdadi’s wounds were at first life-threatening, but he has since made a slow recovery. He has not, however, resumed day-to-day control of the organisation.
Baghdadi’s wounding led to urgent meetings of Isis leaders, who initially believed he would die and made plans to name a new leader.
Two separate officials – a western diplomat and an Iraqi adviser – separately confirmed the strike took place on 18 March in the al-Baaj a district of Nineveh, close to the Syrian border. There had been two previous reports in November and December of Baghdadi being wounded, though neither was accurate.
Als dit verhaal uit de Britse krant klopt, en niet onderdeel is van een propagandaoorlog tegen de islamitische terroristen, dan is het 1. fantastisch dat de luchtaanvallen enig effect hebben en 2. en ontzettend jammer dat de Al-Baghdadi niet is overleden bij een van die luchtaanvallen.
Uiteraard zou er wel een opvolger klaarstaan om de macht over te nemen, maar hoe meer van die topfiguren we blijven uitschakelen, hoe beter. De moraal van de moslims die ISIS steunen zal tot een dieptepunt zakken als de leider definitief wordt uitgeschakeld en zijn potentiële opvolgers ook allemaal zijn gedood.
Dan krijgen ze ruzie over wie de macht voor zichzelf mag opeisen en krijg je in no-time scheuringen binnen ISIS zelf. Uiteindelijk zal ISIS verliezen, als we maar blijven doorzetten en nog meer geld en tijd investeren in het vernietigen van de islamitische terreurbeweging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten